OBČINA ODRANCI

Prijateljske tekme zaključene, v nedeljo nadaljevanje prvenstva

Članska ekipa je z nedeljski obračunom proti Rakičanu zaključila s serijo prijateljskih tekem v zimski pripravah 2024. Za ekipo je tako 8 pripravljalnih obračunov, ki so se zaključili s pozitivno bilanco. Pred ekipo je sedaj še nekaj treningov in nato v nedeljo, 24.03.2024 nadaljevanje prvenstva PNL z gostovanjem na sosednji Bistrici.

V zaključku pripravljalnega obdobja se je ekipa najprej pomerila proti trenutno vodilni ekipi ptujske SuperLige, ekipi Ormoža in v gosteh slavila z 2:3. Tekmo je zaznamovalo slabo vreme, težak teren in predvsem v 1.polčasu igra naše ekipe s precej napakami. Trener Erniša je tekmo odigral z mešano postavo, saj so tekmo na klopi pričeli nekateri “prvotimci”.

Zadnji obračun priprav proti Rakičanu je ekipa dobila na domači zelenici. Prvi polčas proti Rakičanu se je končal z minimalnim vodstvom naše ekipe po zadetku Kokola, so pa varovanci Erniše in Sreša v nadaljevanju povsem strli odpor Rakičana in jih ugnali s kar 7:1. S hattrickom je blestel Kokol, po dva zadetka sta prispevala izkušena Niko Tompa in Patrik Horvat.

Pripravljalno obdobje je zaradi operacije v celoti izpustil kapetan Patrik Raduha, ki je sicer te dni pričel z blagimi treningi. Skoraj en mesec je bil zaradi poškodbe prepone odsoten tudi David Copot, zadnji dve tekmi je zaradi poškodbe gležnja izpustil tudi Žan Režonja. Ekipa je tekme igrala v kombiniranih postavah. Pojavljale in se pojavljajo tudi prehodne bolezni, a upamo, da bo za začetek spomladanskega dela večina igralcev že nared.

Fantje bodo sedaj opravili z zadnjimi treningi pred nedeljskim gostovanjem na sosednji Bistrici, kjer se bo pričelo nadaljevanje PNL-ja. Več o tem obračunu pa v petkovem napovedniku.

Priprave, zadnjo prijateljsko tekmo in cilje pred nadaljevanjem prvenstva sta pomočnik trenerja Dejan Sreš in Patrik Horvat predstavila takole:

Dejan Sreš: “Kot sem že v zadnji izjavo povedal, smo s pripravami zelo zadovoljni, tako s pristopom, treniranjem kot tudi samim odnosom do kluba. Od 8 prijateljskim tekem smo v večini iztržili pozitiven izkupiček,tako da lahko optimistično gremo v nadaljevanje prvenstva, kjer nam je cilj 1.mesto. Glede zadnje tekme z Rakičanom pa moram igralce pohvaliti za pristop. Sicer se nam je Rakičan v začetku odločno upiral, za kar jim moram čestitati. Naposled smo pokazali naše kvalitete in tekmo brez težav dobili.”

Patrik Horvat: “Skozi priprave smo dobro trenirali in se v velikem številu udeleževali treningov. Nekaj tekem smo odigrali zelo dobro, predvsem moram tu omeniti tekmo s Podvinci. Na nekaterih tekmah smo se morebiti malce preveč sprostili, kar nas je naposled stalo ugodnejšega rezultata. Cilji za nadaljevanje prvenstva pa so jasni, lov na 1.mesto.”