OBČINA ODRANCI

Repriza jeseni… spet minimalna zmaga nad Radgono, že v nedeljo v Grad!

V tokratnem dvoboju 21.krogu 3.SNL-V je naša ekipa odigrala obračun proti Radgoni, ki je bil bolj “mizerne” narave. Tokrat igra ni bila tako blesteča, kot smo jo spremljali v Polani, a za pričakovati je bilo, da bo to povsem druga tekma. Kljub vsemu je 150 gledalcev v sredinem popoldnevu videlo nekaj priložnosti, ki so v večini ostale bolj ali manj neizkoriščene, a tudi en zadetek, ki je naposled odločil obračun.

V 5.minuti obračuna je Sreš izvedel podajo s prostega strela na desno stran do Graja. Sledil je predložek, katerega pa z glavo ni uspel izkoristiti Vinkovič in Topič je strel ubranil. Še v isti minuti so gostje izvedli protinapad, z 20m je meril Tilen Klobasa, a čez gol. V 8.minuti je po dvojni kombinaciji z Balažicem meril Horvat, a kljub lepi situaciji mimo gola. Minuto pozneje je Balažic prodrl po desni strani in poslal predložek na Raduho, ki je poskušal strelom “s prve”, pravtako mimo vrat. V 13.minuti je po kotu z desne strani mimo vrat Topiča z glavo meril tudi Graj. Sredi 24.minute je na robu kazenskega prostora streljal Raduha, a žogo slabo zadel, kar je izkoristil Zagorec, toda tudi on ni bil dovolj natančen. Do izteka prvega dela se je igralo bolj ali manj med obema kazenskima prostoroma. Posest je bila na strani naše ekipe, naboji pa prazni.

1:0 Raduha (50.minuta)

Nato pa prelomna 50.minuta, ki je prinesla tudi zadetek. Predložek z desne strani je izvedel Balažic, pred golom gostov pa najbolj spreten Raduha, ki je žogo potisnil v mrežo za svoj 13 zadetek v sezoni. Topič je bil sicer na žogi, a neuspešen.

V 76.minuti je spet prodrl Balažic proti golu gostov, pri kontaktu z nasprotnim igralcem je že padal na tla, a žogo kljub vsemu uspel potisniti do Zagorca, ki je bil vnovič nenatančen.

Do izteka tekme je bilo dogajanje na igrišču bolj mirno. Sicer so tudi gostje kar nekajkrat ogrožali kazenski prostor naše ekipe, a žoga do izteka devetdesete poti v mrežo ni našla. Naša ekipa je tako vknjižila novo zmago, v igri sicer ni blestela, a tudi takšne tekme je potrebno dobiti. Konec koncev Radgona do tele tekme spomladi ni prejela zadetka.

Sledi gostovanje v Gradu…

Bo pa že to nedeljo potrebno ponovno strniti vrste in iskati točke tam, kjer je bilo vselej sila težko. Ekipa Grada ostaja ena najuspešnejših ekip te pomladi in nedeljsko gostovanje naše ekipe ne bo lahko. Tradicijo slabih predstav na tem gostovanju je sicer naša ekipa v zadnjih  sezonah prekinila, a bo potrebno v nedeljo dati spet svoj maksimum. Tako na igrišču, kot na tribunah. Torej vzpodbuda v čim večjem številu dobrodošla, fantom pa veliko uspeha.

D.Č.