OBČINA ODRANCI

Z igralcem manj daleč od uspeha v Gradu

Potem, ko je naša ekipa dve sezoni nekako prekinila tradicijo slabih predstav v Gradu, se je scenarij letos spet postavil na prvotne tirnice. Fantje proti tokrat razpoloženim domačinom niso našli odgovora, s katerim bi lahko prišli do novih točk. Igro Jančarjevih varovancev je povsem presekala hitra poškodba Jerebica in rdeči karton Horvat ob koncu prvega dela. Svoje so v nadaljevanju dodale še individualne napake in poraz je bil neizbežen.

Obe ekipi sta srečanje pričeli precej previdno in v prvih 20.minutah resnih priložnosti nismo videli. Igra je bolj ali manj potekala med obema kazenskima prostoroma. Že v uvodnih minutah se je vnovič poškodoval Jerebic, ki je že nekaj krogov igral na meji poškodbe mišice. Trener Jančar je tako v 20.minuti na igrišče poslal Tompo. Minuto pozneje je naša ekipa imela najzrelejšo priložnost do tega trenutka. Po kombinaciji okrog 20m od domačega gola je Copot uspel žogo spraviti do Zagorca, ta pa na levo stran do Sreša. Slednji je akcijo potem, ko je že premagal vratarja Škodnika zaključil s strelom  v prečnik. Minuto pozneje je na nasprotni strani po predložku z desne Prša ubranil strel Fujsa z glavo. V 23.minuti je z roba 16m prostora meril Buček Huber mimo vrat. 

RDEČI KARTON- Horvat Patrik (44.minuta)

Minuto pred koncem prvega polčasa je naša obramba bila nepazljiva. Domačini so z globinsko podajo v ogenj poslali Belno, ki se je znašel sam pred Pršo. Slednjega je dohite Patrik Horvat in storil prekršek. Kot zadnji igralec v liniji je bil za storjeno “nagrajen” z novim rdečim kartonom, drugim to pomlad. Stošić je nato s prostega strela stresel vratnico, mreža pa se v prvem delu igre ni zatresla.

1:0 Belna (49.minuta)

Nadaljevanje je naša ekipa pričela še slabše. Kazen je bila zato hitra. V 49.minuti je kombinaciji na sredini igrišča in podaji v prostor po levi strani pobegnil Belna in s strelom pod prečko premagal Pršo in domačine povedel v vodstvo z 1:0.

2:0 Buček Huber (50.minuta)

Praktično niti minuta ni minila in že se je mreža našega vratarja tresla drugič. Tokrat je napako pri vračanju žoge storil Kuzma. Slednjo je prestregel Buček Huber in še drugič zatresel našo mrežo.

Nato je naša deseterica kljub vsemu nekoliko vzpostavila ravnotežje na zelenici. V 52.minuti je s 25m streljal Graj, Škodnik je poskus ubranil. 

3:0 Fujs (58.minuta)

Toda v 58.minuti so domačini vodili že s 3:0. Akcija podobna tisti iz 49.minute, le da je tokrat po levi strani prodrl Fujs in še tretjič ugnal Pršo.

V 64.minuti še ena velika priložnost za domačine. Podajalec z leve tokrat Fujs, pred golom pa v idealni poziciji Buček Huber, a nastrelja naš blok. V 65.minuti je predložek z desne strani poslal Tompa, a je Zagorec na oddaljenejši vratnici meril mimo vrat.

3:1 Balažic (70.minuta)

V 70.minuti je vendarle prišel zadetek upanja za našo ekipo. Po dolgi žogi je v boju s Škodnikom Balažic prej prišel do žoge in z lobom ugnal domačega vratarja.

Nekaj minut pozneje je imel Balažic še eno zrelo priložnost, a žoge ni dobro zadel in streljal mimo vrat. Tudi na drugi strani so domačini pogosto prihajali v zrele situacije, a je Prša vendarle uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno, a kaj, ko je domači vratar s svoje mreže pobral zgolj eno žogo.

Skratka, priznati moramo, da so domačini tokrat zasluženo slavili. Ne moremo rečti, da so našo ekipo nadigrali, a so bili določenih segmentih igre tokrat boljši. S tem je prvo mesto na razpredelnici prevzela ekipa Beltincem, troboj Odranci-Lušt Beltinci-Polana pa se nadaljuje.

A tekem na Goričkem za našo ekipo še ni konec. V sredo 2.5. bo odigran zaostali 15.krog, kar za nas pomeni novo gostovanje, tokrat v Kuzmi pri ekipi Tromejnika. Naša ekipa odhaja na gostovanje vnovič zdesetkana. Zaradi kartonov bosta manjkala Horvat in Tompa, močno vprašljiv je poškodovani Jerebic. A, če se ponovi pristop s tekme v Polani, potem bo prišel tudi rezultat. Za uspeh namreč gara ekipa in je zaslužna tudi ekipa. Upajmo, da bo v sredo bolje!

D.Č.