OBČINA ODRANCI

Rezultatski preobrat po zaostanku nad Rakičanom za nove tri točke

Po dveh zaporednih porazih na Goričkem se ni bilo enostavno pripraviti na tokratni dvoboj z Rakičanom, katerega je naša ekipa, če želi ostati v boju za vrh. preprosto morala dobiti. Tudi v igri na momente marsikaj ni šlo po načrtih, Dejan Sreš je že v 15.minuti predčasno končal dvoboj zaradi poškodbe, kar je bila nova skrb trenerja Jančarja, ki ima iz kroga v krog na listi vse več poškodovanih igralcev. A se je izšlo, čeprav moramo priznati, da se je ekipa Rakičana dobro zoperstavila naši ekipi.

Uvodne minute je sicer dobila naša ekipa, a je bila premoč jalova, zaključki pa nepravi. Tako so domačini prvič na tekmi resneje zapretili v 9.minuti, ko se Casar z 20m meril mimo gola. V 10.minuti je Prša ubranil strel Gerendaja s 16, kar pa mu ni uspelo minuto pozneje.

0:1 Vrhovski (11.minuta)

Gostje so izvedli predložek iz kota z desne strani. Naša ekipa v svojem kazenskem prostoru ni dobro pokrila gostov in Vrhovski se je znašel osamljen in z glavo zadel za vodstvo Rakičana z 0:1.

Nato je naša ekipa še naprej poskušala in se večkrat znašla v kazenskem prostoru, kjer pa ni bilo pravega zaključka. V 40.minuti se je povratni podaji Raduhe sam znašel Vinkovič, a plasiran strel odmeril čez gol.

1:1 Vinkovič (43.minuta)

A kar mu ni uspelo v 40., mu je naposled tri minute pozneje, a je bil Vinkovič takrat v bistveno težjem položaju. Predložek s kota z desne strani je poslal Balažic, v gneči na prvi vratnici pa se je najbolje znašel prav najboljši strelec naše ekipe in z glavo zadel za izenačenje na 1:1. Pri tem se je zaključil tudi prvi del igre.

 

Takoj v začetku nadaljevanja, natančneje v 46.minuti je Prša spet moral posredovati, tudi tokrat ob strelu Casarja z 20m. Isti igralec je v 67.minuti meril mimo vrat po strelu z 20m. V 72.minuti je na nasprotni strani žogo čez gol poslal tudi Raduha. V 75.minuti je Balažic poslal predložek z desne strani, ki je bil precej nevaren, Raduha je krenil v prazno, Tompa pa meril mimo vrat.

2:1 Raduha (83.minuta)- enajstmetrovka

V 83.minuti je naša ekipa izvedla prodor prek Zagorca, ki je veliko obetal. A je njegov nalet zaustavljen v kazenskem prostoru gostov. Po mnenju sodnik Miheliča in tudi ostale večine upravičeno. Sledila je enajstmetrovka, katero je izkoristil Raduha in svoji ekipi priigral vodstvo z 2:1, katerega do izteka devetdesete več ni izpustila iz rok.

Zadetek Raduhe iz 11m za 1:2 (VIDEO)

Po dveh grenkih porazih na Goričkem je tako prišla pomembna zmaga na domači zelenici, za katero pa je bilo potrebno sila veliko garanja. Ekipo sedaj pred samim finišem sezone čaka še gostovanje prihodnjo nedeljo v Bogojini.

D.Č.