OBČINA ODRANCI

S petico čez Bogojino

Predzadnje gostovanje naše članske ekipe v tej tretjeligaški sezoni je minilo v skladu s predhodno zadanimi cilji. To tekmo je ekipa preprosto želela in morala dobiti. Zmaga ni bila ogrožena, lahko bi bila še višja, a smo se s končnim rezultatom morali zadovoljiti. Je pa ekipi šel na roko tudi scenarij v Rakičanu, kjer je Polana izgubila in s tem je naša ekipa vnovič zasedla vrh razpredelnice.

Jančarjevi varovanci so že v 1.minuti ogrozili vrata Tkaučiča. Vinkovič je lepo spustil žogo Zagorcu, ki je streljal z roba 16m, a je plasirani strel krenil čez domača vrata. V 3.minuti je Žugelj poslal predložek z desne strani, Horvat pa je na prvi vratnici streljal mimo vrat. V 6.minuti se je Zagorec vnovič znašel v idealni situaciji iz oči v oči z vratarjem Tkaučičem, a darila ni uspel izkoristiti in domači čuvaj mreže je poskus ubranil.

0:1 Vinkovič (14.minuta)

V 14.minuti spet domiselna akcija naših na desni strani. Predložek pred gol je poslal Horvat, Vinkovič pa je na prvi vratnici z glavo žogo poslal na oddaljenejšo vratnico za vodstvo z 0:1.

V 16.minuti je z 20m streljal Graj, a je domači vratar spet strel ukrotil.

0:2 Raduha (27.minuta)- enajstmetrovka

V 27.minuti je, na tej tekmi vnovič precej razigrani Raduha prodiral na desni strani v domačem kazenskem prostoru. Pri poskusu predložka je domači branilec igral z roko, sodnik Vivod pa je pokazal na belo točko. Uspešen izvajalec je bil kar sam Raduha za vodstvo z 0:2.

V 33.minuti je Graj izvajal prosti strel s 30m. Žoga se je odbila od živega zidu in je strel postal precej nevaren, a je Tkaučič strel vendarle ubranil.

0:3 Raduha (40.minuta)

V 40.minuti je Zagorec prodiral po levi strani in iz igre vrgel domačega branilca. Predložek je pred golom najbolje izkoristil Raduha in vknjižil svoj 17 prvenstveni zadetek.

V 42.minuti je Raduha poslal povratno podajo Gerencserju na rob kazenskega prostora. Njegov poskus so domačini izbili s črte in pri tem se je končal prvi del igre.

V nadaljevanju je naša ekipa nekoliko popustila v igri, ki jo je krasila v 1.polčasu, a v 64.minuti dosegla še četrti zadetek.

0:4 Vinkovič (64.minuta)

Prosti strel z 20m je izvedel Vinkovič in meril mimo domačega živega zidu, kar pa je bila prevelika ovira za domačega vratarja in rezultat je bil že 0:4 v korist naše ekipe.

1:4 Ivanič (68.minuta)

Štiri minute kasneje je bila naša ekipa nekoliko kaznovana za mizernejše minute. V protinapad je krenil domači kapetan Ivanič, svoj čas tudi član našega kluba in s strelom na oddaljenejšo vratnico zadel za znižanje rezultata na 1:4.

Trener Jančar je v 70.minuti izvedel tudi prve menjave, v sklepnih minutah je priložnost med vratnicama dobil tudi rezervni vratar Ferenčak, še prej pa rezervista Tompa in Čurič.

1:5 Tompa (92.minuta)

Ob koncu srečanja je kljub povprečni igri naša ekipa prišla še do petega zadetka. Po dvojni kombinaciji Zagorec in Raduha je slednji prišel do priložnosti za predložek, kar je naposled tudi storil, podajo pa je v zadetek za končnih 1:5 pretvoril Tompa. 

Ekipo sedaj čaka tekma sezone. Sosedski “El Classico” proti Lušt Beltincem je vselej tekma zase, več o njem pa v četrtkovem napovedniku.

D.Č.