OBČINA ODRANCI

Po porazu z Beltinci slednjim tudi naslov prvaka!

Najpomembnejše dejanje 25.kroga 3.SNL-vzhod se je to soboto odvijalo prav v našem športnem parku. In če smo sredi popoldneva uživali ob otvoritvi največje pumptrack steze v Sloveniji, smo v poznem popoldnevu spremljali nervozno sosedsko klasiko med Odranci in Lušt Beltinci. Slednja je na tribuna in ob igrišče našega športnega parka privabila kakih 700 obiskovalcev. Naposled so imeli več razlogov za veselje naši sosedje, ki so si sicer s tesno zmago že krog pred koncem letošnje sezone zagotovili slavje ob naslovu prvaka in pot v kvalifikacije za popolnitev 2.SNL.

Sam derbi se je pričel precej nervozno. Že v 1.minuti je Vinkovič nastreljal beltinski blok in ni bilo slutiti, da bi se gostje v 6.minuti že lahko veselili vodstva.

0:1 Kristl (6.minuta)

V 6.minuti je Apatič poslal predložek s prostega strela z desne strani. Slednji sicer ni veliko obetal, a je bila žoga izbita, na njo pa je dobesedno naletel Kristl in jo z roba kazenskega prostora s pravim volej udarcem poslal pod prečko vratarja Prše za vodstvo z 0:1.

Naša ekipa je nato potrebovala kar nekaj časa, da je spet vzpostavila ravnotežje na igrišču, saj je enajsterico trenerja Jančarja hiter zadetek Beltincev za nekaj minut presekal. Nato vendarle domiselna akcija v 22.minuti po predložku Balažica z desne strani. Zagorec je poslal povratno podajo Horvatu, slednji pa je s pomočjo gostujočega bloka streljal čez gol. V 36.minuti je v protinapad na nasprotni strani krenil Trstenjak, streljal z 20m, a meril čez gol. V 39.minuti je po predložku Zagorca z desne strani Vinkovič z glavo meril čez gol.

0:2 Trstetnjak (41.minuta)

V 41.minuti je igra naših potekala že skorajda na sredini terena. Vinkovič se je odločil za vračanje žoge svoji obrambi, ta podaja pa ni bila dovolj natančna. Prestregel jo je Trstenjak in kljub oviranju naše obrambe prišel do strela z desne strani in zadel na oddaljenejšo vratnico ter Beltinčane povedel v vodstvo z 0:2.

V 45.minuti je strel Zagorca z roba kazenskega prostora ubranil Zver in pri tem se je končal prvi del igre. Petnajstminutni odmor smo izkoristili za to, da smo spremljali podelitev plakete NZS za dolgoletno delo v nogometu našemu dolgoletnemu članu UO g.Vladimirju Zver. Plaketo mu je podelil član IO MNZ Lendava in član arbitražnega sveta NZS g. Branko Ferenčak. G.Zveru je publika za njegove dosežke in doprinos nogometu seveda bučno zaploskala.

Čas je bil za nadaljevanje derbija, v katerem je naša ekipa silno iskala čim hitrejši zadetek. V 61.minuti je protinapad po desni strani izvedel Zagorec, asistiral pred gol, Balažic pa je meril mimo vrat.

1:2 Raduha (65.minuta)

Zagorec je vajo ponovil 4 minute pozneje in spet pobegnil po desni strani. Tokratna asistenca pa je našla naslovnika, to je bil, kot že ničkolikokrat to pomlad Patrik Raduha, ki je žogo potisnil v mrežo in spet se je prižgal “žarek upanja”, vsaj za remi na sosedskem derbiju.

V 74.minuti je pri izbijanju posredoval Jerebic, a žogo poslal na noge Kristla, ki je spet nevarno poskusil, Prša pa je bil spet na mestu. Jerebic je nekaj minut pozneje žogo vračal vratarju Prši, slednji je bil prisiljen reševati skorajšnji zadetek v lastno mrežo. V 76.minuti je v protinapad krenil Ciglarič, Pršo poskušal presenetiti z lob udarcem, kateri je krenil mimo gola. V 85.minuti je po predložku Kuzme Graj poskušal z atraktivnimi “škarjicami”, a je žoga krenila mimo vrat. Do izteka igralnega časa je naša ekipa poskušala bolj kot ne z dolgimi podajami priti do izenačujočega zadetka, a jih je prehitel končni žvižg sodnika Matkoviča. Zmage so se tako veselili Beltinci, ki so s tem tudi uradno postali prvaki lige za to sezono. Na drugi strani je bilo v naši ekipi pretočenih kar nekaj solz, a jim ni preostalo nič drugega, kot se zahvalijo svojim navijačem. Ob odhodu v slačilnice je naša ekipa sosedom iz Beltincev čestitala za naslov prvka in jim pripravila tudi t.i. “špalir” ter z aplavzom pospremila nove prvake v slačilnice. Da, tudi takšne geste kljub sklonjenim glavam veliko pomenijo.

Varovance trenerja Jančarja sedaj čaka še zadnji prvenstveni obračun v tej sezoni, ko bodo v soboto gostovali v Hotizi. Tekma sicer odloča zgolj o mestu naše ekipe ob koncu prvenstva, zato tudi v soboto ne glede na razplet soedskega derbija še zadnjič v tej sezoni vabljeni vzpodbujat naše fante.

D.Č.

FOTO: Ljubo Maroša, Boštjan Rous