OBČINA ODRANCI

Uspešen začetek nove sezone z zmago na Kuzmi!

Ta konec tedna so tretjeligaši po napornih poletnih pripravah in nekaj prijateljskih tekmah čisto zares zakorakali v novo sezono. Naša ekipa je za uvod gostovala na Kuzmi pri ekipi Tromejnika. In če smo malce s previdnostjo zrli v uvodno gostovanje, se je naposled izkazalo, da je bil strah odveč. Varovanci trenerja Franca Cifra so odlično opravili z uvodno nalogo, predvsem v nadaljevanju tekme na Kuzmi, ko so pričeli vnovčevati zapravljene priložnosti iz prvega dela in domačega vratarja premagali kar 4x.

Po uvodnih 10 minutah tipanja nasprotnika se je tekma vendarle razživela. V celotnem prvem polčasu je imela naša ekipa več od igre, a premoči ni uspela kronati. Prvo resnejšo priložnost smo zabeležili sredi 21.minute obračuna na vročem Goričkem, ko je Casar poslal podajo na desno stran Legenu, ta pa je s hitrim predložkom odlično našel prostega Vinkoviča. Slednji je zatresel domačo mrežo, a mu je veselje preprečila piščalka sodnika Šorlija, ki je signaliziral prepovedan položaj. V 31.minuti je imel Vinkovič verjetno najlepšo priložnost prvega dela igre. Predložek Pihlerja z leve strani je bil kot darilo, Vinkovič je z glavo odmeril oddaljenejšo vratnico, a bil za las nenatančen. V 36.minuti si je domača obramba privoščila napako pri vračanju žoge svojemu vratarja, zato se je Tompa, ki je zamenjal Car-a znašel osamljen pred golom Posavca. Meril je nenatančno in mimo vrat. V 44.minuti je Pihler po prostem strelu z desne strani spet poslal lep predložek, to pot pa je bil na oddaljenejši vratnici v lepi situaciji Suhač, a streljal mimo vrat. Prvi polčas se je pri tem zaključil in ostalo je pri kopici zapravljenih situacij naše ekipe.

A v nadaljevanju je šlo tudi v tem segmentu na bolje. V 50.minuti je Pihler po vnovičnem prostem strelu stresel tudi zgornji del prečnika, medtem, ko je minuto kasneje Casar po povratni žogi Čuka z 20m udaril čez gol. V 57.minuti so do zrele priložnosti prišli tudi domačini, a je Andrejek po podaji z desne strani meril mimo vrat Prše.

0:1 Čuk (60.minuta)

V 60.minuti pa so naši gledalci vendarle dočakali zadetek. Lukač, ki je medtem zamenjal Pihlerja, je močno poživil igro v napadu in takoj zasnoval vodilni zadetek. Pobeg po desni strani se je zaključil s predložkom, katerega je Tadej Čuk pretvoril v zadetek in vodstvo naše ekipe z 0:1.

V 69.minuti bi lahko Andrejek izkoristil gnečo v naši obrambi, a je z 10m nastreljal Pršo, ter ostalo je pri minimalnem vodstvu naših.

0:2 Sreš (76.minuta)

Medtem je trener Cifer iz rokava potegnil še enega aduta, izkušenega Dejana Sreša, ki je kmalu še drugič zatresel domačo mrežo. Po desni strani je spet pobegnil razpoloženi Lukač, njegov predložek pa je v vodstvo z 0:2 pretvoril Sreš.

0:3 Vinkovič (80.minuta)- enajstmetrovka

Domača obramba je v 80.minuti v svojem kazenskem prostoru nepravilno ovirala Čuka, sodnik Šorli pa je signaliziral enajstmetrovko. Uspešen izvajalec je bil Vinkovič in izid dvoboja se je zdel odločen.

0:4 Lukač (90.minuta)

V zadnji minuti rednega dela je naša vezna linija odlično zaposlila izdatno razpoloženega Lukača, ki je v dvoboju z Janžo še četrtič premagal domačega čuvaja mreže in svojo dobro predstavo na uvodnem dvoboju kronal še z zadetkom in s tem postavil končnih…. Tromejnik – Odranci 0:4.

Na koncu je bila naša ekipa deležna aplavza s strani svojih navijačev za uspešen uvodni prvenstveni nastop. Že v soboto v ŠRC prihaja Turnišče in naloga nas je… da smo spet ob igrišču… z ekipo!!!

#MI SMO ODRANCI

D.Č.