OBČINA ODRANCI

Luka Pihler mož odločitve proti Turnišču

Zadnjo soboto je naša ekipa prvič v novi sezoni nastopila tudi pred domačimi gledalci. Tekmo 2.kroga 3.SNL-vzhod si je proti Turnišču ogledalo okrog 200 ljubiteljev okroglega usnja. Priznati moramo, da naša ekipa ni blestela v enaki meri, kot prejšnjo nedeljo na Kuzmi, a si navkljub vsemu izborila minimalno zmago, s katero sedaj ostaja edina ekipa v prvenstvu, ki še ni oddala točk.

Za bistveno mirnejše nadaljevanje obračuna bi lahko že v samem uvodu poskrbel Vinkovič, a je bil premalo zbran v samem finišu akcij, v katerih se je kar dvakrat znašel v povsem idealni situaciji za dosego zadetka. Že v 2.minuti je Kalamar poslal predložek na oddaljenejšo vratnico, kjer je Čuk z glavo domiselno žogo spravil do Vinkoviča, slednji pa je zgrešil celo žogo neposredno pred golom Turnišča. V 6.minuti je Kociper Nino z glavo v gneči žogo spravil proti gostujočemu goli, gostje so v gneči žogo še podaljšali na gol Vučka, sam pa se je spet znašel Vinkovič, katerega je situacija vidno presenetila in udaril mimo vrat. V 8.minuti je imel Vučko veliko dela ob ostri podaji Pihlerja iz prostega strela.

1:0 Pihler (11.minuta)

Vinkovič je v uvodu zapravil dve lepi situaciji, a se sredi 11.minute to pot s podajo oddolžil za zamujeno. Naša ekipa je pripravljala napad po desni strani, kjer je Vinkovič s povratno žogo odlično našel prostega Pihlerja, slednji pa je z roba kazenskega prostora neubranljivo zatresel mrežo gostov in poskrbel za vodstvo naše ekipe z 1:0.

V 33.minuti je Vinkovič poskušal s prostega strela z roba kazenskega prostora. Žoga je zletela malce čez gol. V 40. minuti bi gostje lahko celo izenačili po napaki naše obrambe, ki je izgubila žogo, a je Koren Aleksander stresel zgornji del prečnika in polčas se je zaključil pri minimalnem vodstvu naših z 1:0.

 

V nadaljevanju je naša ekipa vajeti igre za nekaj minut prepustila gostom in v 52.minuti je sledil strel Lutarja z 10m, katerega je ubranil Prša. A že 2 minuti pozneje je Legen z globinsko žogo lepo našel Vinkoviča, a je bil Vučko na mestu. V 84.minuti sledi še akcija rezervistov. Sreš je poslal predložek z leve strani, Lukač pa stresel prečnik. V 88.minuti sta ista igralca zgolj zamenjala vlogi. V vlogi podajalca tokrat Lukač, Sreš pa v lepi situaciji ni uspel zadeti. Ob koncu sledi sicer mini pritisk Turnišča, ki pa se je zaključil pri protestih pri glavnem sodniku Tkalčiču, ki je kmalu zatem odpiskal konec obračuna in naši ekipi privoščil veselje ob drugi zaporedni zmagi v začetku nove sezone. 

Sedaj sledi še ena sobotna tekma, tokrat gostovanje v Radgoni.

#MI SMO ODRANCI

D.Č.