OBČINA ODRANCI

Točka proti Veržeju ob številnih neizkoriščenih priložnostih

Nekakšen derbi kroga se je igral včeraj v športnem parku, kjer sta se po več letih premora udarili naša domača ekipa in povratniki med tretjeligaše, ekipa Veržeja. 250 gledalcev je pospremilo precej zanimivo tekmo, ki je poleg dveh zadetkov ponudila tudi precej priložnosti in solidne igre. Rezultat je nekako realen, a se je naša ekipa morala vnovič sprijazniti z dejstvom, da je zapravila kopico priložnosti, ki bi lahko prinesle nove tri točke. V uvodnih minutah pa naši ekipi marsikaj ni šlo po načrtih. Gostje so agresivno štartali v obračun in 5.minuta je prinesla zadetek v mrežo Darka Prše.

0:1 Vajda (5.minuta)

Gostje so kombinirali na robu 16-metrskega prostora. Najbolj dominanten je bil prav Niko Vajda, ki je iskal priložnost za strel in jo tudi dočakal, ter s preciznim strelom na oddaljenejšo vratnico matiral Pršo. Žoga se je pri tem tudi odbila od enega izmed igralcev in tako še lažje našla pot do mreže.

Nekaj minut je trajalo, da je naša ekipa vzpostavila ravnotežje na zelenici. Prvo resnejšo priložnost so si Ciferjevi varovanci priigrali v 10.minuti. Casar je z globinsko podajo domiselno našel prostega Pihlerja. Sledil je strel na oddaljenejšo vratnico, ki je krenil mimo gola. V 13.minuti se je Vinkovič po predložku Kalamarja znašel sam pred vratarjem Prinegom. A, kot, da bi žoga nekako presenetila… sledil je strel v vratarja. V 28.minuti je Kalamar streljal z roba kazenskega prostora, Prineg spet brani. V 34.minuti nov predložek Kalamarja z desne, tokrat v idealni situaciji Pihler iz oči v oči z vratarjem gostov in nov strel mimo vrat kljub odlični situaciji. Do izteka prvega dela je sledilo še nekaj zanimivih situacij, tako na eni, kot drugi strani, a je ostalo pri zadetku Vajde iz 5.minuti, vsaj do odhoda na odmor.

V nadaljevanju je naša ekipa še nekoliko bolj pritsnila na vrata gostov. Prva prava priložnost sledi v 68.minuti, ko je Legen streljal “s prve”, blok gostov pa je žogo preusmeril čez gol.  V 76.minuti spet akcija naših, ki bi lahko prinesla zadetek. Najprej je Čuk poslal predložek z desne strani, Kociper Nino pa je žogo nekako spravil do Casarja, ki je udaril in stresel vratnico, odbitek pa Tompa, ki je vstopil nekaj minut prej ni uspel potisniti v mrežo. Sledil je strel mimo vrat.

1:1 Patrik Horvat (89.minuta)

Vse do 89.minute je morala naša ekipa čakati na zadetek za izenečanje, kar se je naposled le zgodilo. Dolgo podajo je kakih 30m od vrat sprejel Lukač, ki je vstopil s klopi. Lukač je krenil proti golu in Prinega poskušal premagati z lob udarcem, a je vratar gostov žogo nekako odbil, a le do Patrika Horvata, ki je vstopil vsega 3 minute prej in je z glavo odbitek pospravil  v mrežo. Slednjega ni uspel izbiti niti Vidovič, ki je strel ubranil celo z rokama, kar bi v primeru, da zadetka ne bi bilo pomenilo kazen v obliki kartona in vsekakor strel z bele točke. No… ostalo je pri veljavnem zadetku.

Naša ekipa je globoko v sodnikovem podaljšku še poskušala zadeti, a do tega ni prišlo. Obe ekipi sta se morali zadovoljiti s po točko. Igra je bila na nivoju, toda naši fantje so v Radgoni in tudi tokrat za zmago zapravili preprosto preveč. Upamo, da se to menja že na Hotizi, ko se bosta Odranci in Hotiza srečali kar dvakrat v štirih dneh. Najprej v četrtek, 13.9. ob 16.30 v 3.krogu pokala MNZ Lendava in nato še v nedeljo, 16.9. ob 16.00 uri v 5.krogu 3.SNL-vzhod.

D.Č.