OBČINA ODRANCI

Hotiza premagana še v drugo!

Tudi drugi medsebojni dvoboj med Hotizo in Odranci se je končal z zmago naše ekipe. Ta sicer ni bila tako tesna, kot tista četrtkova, pot do nje pa je bila dokončno “stlakovana” v sklepnem delu obračuna. S tem je naša ekipa ohranila stik z vodilnim Ljutomerom, isto število točk kot naši fantje pa ima ekipa Veržeja.

Tekmo na Hotizi sta zaradi službenih obveznosti izpustila izkušena Jerebic in Sreš, trener Cifer pa je bil že v 12.minuti prisiljen v zamenjavo Lukača, ki je imel težave z vrtoglavico. Amadej Legen se je naposled izkazal kot dobra zamenjava, saj je prispeval tudi del kamenčka k tretji zmagi naših fantov v novi sezoni.

Je pa kot prvi na obračunu na domači strani že sredi 2.minute poskušal Fanedl, a je z 20m meril čez gol. V 7.minuti je Kalamar, ki je tokrat na svoji roki nosil kapetanski trak naredil napako pri vračanju žoge vratarju Prši. Žoga je bila prestrežena s strani Kusteca, toda Prša je poskus uspel ubraniti. V 9.minuti se je za strel s 30m pogumno odločil Casar in povzročil veliko dela domačemu čuvaju mreže, Sarjašu. Z 20m je čez gol sredi 20.minute meril tudi Čuk.

0:1 Kalamar (29.minuta)

V 29.minuti se je Kalamar svojim navijačem oddolžil za napako iz začetka obračuna. Tokrat precej očiten Pihler je izvedel kot z desne strani, Kalamar pa je najboljše izkoristil gnečo pred domačim golom in žogo potisnil v mrežo za vodstvo naših z 0:1.

V 32.minuti je je naša ekipa spet poskusila iz kota. Žoga je bila odbita, Vinkovič pa je s strani meril mimo vrat. V 37.minuti sta lepo kombinirala Vinkovič in Casar. Slednji je sprejel povratno žogo Vinkoviča in poskušal z zvitim strelom, ob katerem je imel Sarjaš ogromno dela, a vseeno preprečil povišanje vodstva naših. Tik pred odhodom na odmor, natančneje v 44.minuti so imeli domačini še priložnost iz prostega strela z roba kazenskega prostora, a je Grmek meril visoko čez gol in ostalo je pri vodstvu naše ekipe tudi ob odmoru.

Prva priložnost v nadaljevanju je bila na strani Hotize. Sredi 53.minute so domačini izvedli kot z desne strani, Polareczki pa je z glavo udaril mimo vrat. V 58.minuti spet kombinacija po hitrem protinapadu, katerega je vodil Pihler. Sledila je podaja Vinkoviča in vnovič strel mimo vrat našega napadalca. V 71.minuti je Vinkoviču strel z leve ubranil še domači vratar Sarjaš. Da Vinkovič ni imel posebnega strelskega dne, je pokazala 78.minuta, ko je s strani stresel še vratnico, Čuk pa odbitek poslal mimo skorajda praznega domačega gola.

0:2 Vinkovič (79.minuta)

Minuto pozneje pa vendarle zadetek Vinkoviča, oz. bolje rečeno darilo domačega vratarja pri izbijanju žoge, katera je prišla prav do našega napadalca, ki je hitro potegnil proti domačemu golu. V prvo mu ni uspelo, a je odbitek vendarle uspel pospraviti v domačo mrežo in svoji ekipi zagotovil mirnejši zaključek obračuna.

V 85.minuti je domačine poskušal  v igro vrniti Polareczki s strelom z 20m, ki je švignil mimo vrat Prše.

0:3 Legen (87.minuta)

V 87.minuti pa morebiti najlepša akcije naših na obračunu, ki je prinesla tudi tretji zadetek. Dvojna kombinacija Vinkovič in rezervist Patrik Horvat na levi strani je obrodila sadove. Sledil je prodor Horvata po boku in nesebična asistenca prostemu Legenu, ki je dokončno zapečatil usodo obračuna s premiernim zadetkom v našem dresu.

Fantje so se tako po dveh zaporednih remijih in kopici zapravljenih priložnosti vendarle razveselili zmage na dvoboju, na katerem bi lahko še nekaj dodali, a je tudi tako v redu. Sedaj v ŠRC v nedeljo prihaja Grad, kar bo vnovič zanimiva nogometna epizoda.

Cike Cake v slačilnici po tekmi s Hotizo (VIDEO)

D.Č.

foto: NK ODRANCI in POMUREC.COM