OBČINA ODRANCI

92.minuta usodna za nov komplet točk

Za nami je tekma proti Gradu, ki je veljala za nekakšen mini derbi 6.kroga, če lahko v tem trenutku prvenstva že govorimo o derbijih. Vedelo se je, da je pred našo ekipo dober nasprotnik, kar so igralci z osrčja Goričkega naposled tudi pokazali. Naša ekipa pa tokrat… večino tekme “anemična”, na trenutke brez elana in idej, kako priti pred gol nasprotnika. Bolj kot ekipna igra, je v našem taboru prevladal “solo žogobrc” in posledično igra na preskok brez pravih zaključkov. A vse do 92.minute je kazalo na tri točke. Temu primerno je tokratni remi “z napako” po zadnjem žvižgu sodnika Miheliča še bolj bolel.

Že v 8.minuti je Poredoš prvič resneje zapretil pred golom Prše, a z leve strani meril mimo vrat. V 11.minuti je po podaji iz kota Pihlerja kapetan Jerebic z glavo nastreljal vratarja Mikovića. Od tega trenutka naprej je kakih 200 ljubiteljev nogometa spremljalo trd obračun med obema kazenskima prostoroma, a zadetkov do izteka 45.minute ni dočakalo.

V 50.minuti sledi precej obetavna akcija gostov. Po prodoru in predložku z leve strani je Belna za trenutek ostal sam pred vrati Prše, a meril čez gol.

1:0 Vinkovič (71.minuta)

71.minuta pa je prinesla prvi zadetek in to v mrežo gostov. Z leve strani je asistiral Lukač, ki je med odmorom zamenjal Patrika Horvata, in lepo našel Vinkoviča, ki se je pred vratarjem Mikovićem najbolje znašel in žogo potisnil v mrežo za vodstvo naše ekipe.

Sledilo je nekaj podjetnih minut naše ekipe, a v 76.minuti so bili gostje vnovič v priložnosti. Po predložku Fujsa z leve strani je Belna spet meril čez gol. V 80.minuti sledi ena najlepših situacij naše ekipe na obračunu. Čuk je domiselno z globinsko podajo čez obrambo gostov zaposlil Lukača, ki je krenil iz oči v oči z vratarjem Mikovićem, a streljal mimo vrat. V 88.minuti je na nasprotni strani Fujs uspel spraviti povratno podajo na Stošića, težak strel je Prša ukrotil s skrajnimi močmi.

1:1 Buček Huber (92.minuta)

In ko je že večina gledalcev mislila, da je to na dvoboju 6.kroga letošnjega tretjeligaškega žogobrca vse, pa so gostje prek leve strani prišli še do možnosti za predložek, ki je bil resda dober in ga je pred Pršo z glavo v gol preusmeril Buček Huber. Časa za popravni izpit ni bilo. Sodnik Niko Mihelič je nemudoma označil konec obračuna in naša ekipa se je morala po mizerni predstavi zadovoljti z remijem “z napako”. Resda je rezultat po prikazanem realen, toda krepko v sodnikovem podaljšku so bile v igri tri točke, ki so bile “drago prodane” zaradi kančka nezbranosti.

Popravni izpit se sedaj seli na dve zaporedni sobotni gostovanji. Najprej v Črenšovce, nato v Ljutomer. In, če ekipa še kaj doda (kar je že dokazala, da zmore), potem bo tudi rezultat slej ko prej tu in ne bomo govorili o “remijih z napako”!

#MI SMO ODRANCI