OBČINA ODRANCI

Popoln točkovni izkupiček iz derbija v Ljutomeru!

Precej previdnosti je bilo pred obračunom 8.kroga 3.SNL-vzhod v Ljutomeru, kjer je naša ekipa odigrala “takozvani” derbi kroga in morebiti derbi dosedanjega poteka prvenstva. Prav nič ni bilo prepuščeno naključju. Naša ekipa se je predvsem v 1.polčasu dodobra zoperstavila domačinom, kjer je že imela nekaj situacij za zmago. V nadaljevanju je bilo več vajeti igre v nogah domačinov, a je tudi drugi zadetek dosegla naša ekipa.

200 ljubiteljev nogometa, med njimi veliko naše publike je prvo resnejšo priložnost videlo sredi 8.minute, ko je Pihler poslal predložek po prostem strelu ostro pred vrata Mlinariča. Kalamar je žogo uspel z glavo podaljšati do Jerebica, slednji pa je darilo soigralca preusmeril mimo domačega gola. V 13.minuti je po desni strani prodrl Kalamar, ki je imel nasloh v 1.delu igre skupaj s Pihlerjem veliko dela v napadalnih akcijah. Lep predložek je letel na Vinkoviča, ki pa je z glavo streljal čez gol. V 19.minuti so si domačini pripravili idealno situacijo za dosego vodilnega zadetka. Akcija je potekala po levi strani, strel je zletel mimo vrat, a našel pot do Munde. Slednji je poskusil še drugič, a je Suhač strel blokiral na golovi črti. V 22.minuti je po protinapadu Sreša Vinkovič z leve strani nevarno poskusil, Mlinarič je imel precej dela.

0:1 Pihler (27.minuta)

Situacija sredi 27.minute pa ponudi prvi zadetek na tekmi. Čuk je z leve strani poslal žogo čez domačo obrambo, v 2.”planu” pa je bil najhitrejši Pihler in z lobom premagal domačega vratarja za vodstvo naše ekipe z 0:1.

V 38.minuti je prav Pihler poslal predložek z leve strani. S hitro padajočim predložkom je imel precej težav Vinkovič, a žogo na gol udaril nekako s telesom, Mlinarič pa strel s težavo izbil in pri tem se je končala polovica obračuna.

V nadaljevanju so vajeti igre bile na strani domačinov, ki so na momente precej pestro ogrožali kazenski prostor naše ekipe. V 64.minuti je vendarle poskusil Casar s strlom s 16m na krajo vratnico, a Mlinarič je bil spet na mestu. V 70.minuti so domačini izpeljali precej nevarno akcijo. Rezervist Semenič je poslal predložek na Markoviča, a je slednji z glavo meril mimo vrat. V 76.minuti je rezervist Patrik Horvat udaril z desne po dolgi podaji, a žoga je krenila mimo domačega gola.

0:2 Lukač (83.minuta)

Medtem, ko so domačini iskali še zadnje poskuse vsaj za remi na derbiju, pa je na drugi strani končala žoga prav v mreži domačinov. 25m od gola je žogo sprejel Vok in jo oddal do prostega Lukača. Strel slednjega je bil sicer deloma blokiran s strani domače obrambe, toda žoga je kljub vsemu končala za hrbtom domačega vratarja in tekma je bila odločena.

CIke cake po zmagi v Ljutomeru (VIDEO)

Po dveh zaporednih gostovanjih sedaj ekipo čakata dve zaporedni tekmi pred domačimi gledalci, kjer varovanci trenerja Cifra še lovijo formo in rezultate, za razliko od gostovanj, kjer so zabeležili že 4 zmage. Najprej prihaja Polana, nato še Tromejnik.

#MI SMO ODRANCI

D.Č.