OBČINA ODRANCI

Polana skreirala prvi prvenstveni poraz naše ekipe!

Zadnja nedelja je veliko obetala. Lepo sončno vreme in zanimiv dvoboj dveh rivalov zadnjih sezon, naše ekipe in moštva iz Velike Polane so bili eni izmed razlogov, ki so v športni park Odranci privabili okrog 400 ljubiteljev nogometa. Naposled veselje na strani Polane, ki je po dobrem letu dni spet vzela skalp naši ekipi na njeni zelenici. Varovanci trenerja Cifra trenutno na domačem terenu preprosto ne najdejo recepta, kako osvojiti točke. Dva remija in zmaga proti Turnišču sta bistveno pod pričakovanji od tekem pred domačimi gledalci.

1:0 Pihler (11.minuta)

A dvoboj proti Polani se je pričel po notah naše ekipe. Po nekajminutnem otipavanju je prva konkretnejša situacija pred golom Šaruge postala zadetek. Sredi 11.minute je naša ekipa kombinirala na robu 16m prostora, nakar je Pihler levo od gola gostov odlično sprejel podajo soigralcev čez obrambo gostov. Sledil je strel na oddaljenejšo vratnico in naša ekipa je povedla z 1:0.

1:1 Horvat Marcel (15.minuta)

A naši fantje svojega hitrega vodstva niso uspeli ohraniti dolgo. Veselje je trajalo zgolj 4 minute, ko je na nasprotni strani Recek poslal oster in močan predložek z leve strani. Pred golom je bil najbolj spreten v dvoboju s Suhačem mladi Marcel Horvat. Strel z glavo na oddaljenejšo vratnico je Prša zgolj pospremil s pogledom in rezultat je bil poravnan na 1:1.

1:2 Jakšič (30.minuta)

Po nekaj minutah enakovredne igre pa sledi nov hladen tuš za našo ekipo. Po prekršku sledi prosti strel z leve strani. Podajalec spet Recek, tokrat pa pred golom nepokrit Jakšič še drugič premaga Pršo in povsem preobrne rezultat ter Polano povede v vodstvo z 1:2.

V 35.minuti sledi lepa situacija na nasprotni strani, kjer je dolgo podajo čez domačo obrambo odlično sprejel Legen in ostal v ugodni situaciji za dosego zadetka, a se pri tem zapletel in naposled iz zaključka ni bilo nič. To pa je bilo tudi vse, kar je ponudil prvi polčas.

V nadaljevanju smo potihoma pričakovali juriš naše ekipe na izenačenje. Toda zgolj posest žoge in nekaj prihodov pred kazenski prostor gostov ni obrodilo sadov. V 55.minuti je v protinapad na nasprotni strani krenil Horvat Kapun in poslal podajo do Žugelja, strel z desne strani je ubranil Prša. V 60.minuti je z roba 16m prostora s strelom poskusil Lukač, ki je v nadaljevanju zamenjal Čuka, a je bil strel lahek plen Šaruge. V 65.minuti je v protinapad po desni strani krenil Pihler, ki je bil tokrat eden izmed najbolj dejavnih v naši ekipi, Šaruga je poskus po obetavnem protinapadu ubranil.

1:3 Žugelj (86.minuta)

In če smo ljubitelji domačega nogometa potihoma pričakovali vsaj zadetek za izenačenje, pa smo se v 86.minuti morali sprijazniti s povišanjem vodstva Polane. Po podaji iz avta je gnečo desno od gola Prše najbolje izkoristil Žugelj in s strelom na krajši kot še tretjič matiral Pršo.

Žal je pri tem tudi ostalo in prav nič drugega ni preostalo, kot se sprijazniti s prvim porazom v tej sezoni. Žal je bil tokrat tudi pristop naše ekipe precej pod pričakovanji in ponavadi v takih situacijah pride do neljubega poraza. Vsak poraz je nekakšna lekcija in če bodo fantje v prihodnje več naredili na pristopu, bo poraz proti Polani morebiti prinesel tudi kaj koristi. Popravni izpit je kot na dlani, naslednjo nedeljo v ŠRC prihaja Tromejnik.

#MI SMO ODRANCI

D.Č.