OBČINA ODRANCI

Slavje v Veržeju in skok na vrh razpredelnice!

Tekma med Veržejem in Odranci je veljala za derbi tokratnega 13.kroga 3.SNL-V. Res je, da so Prleki dvakrat zapored izgubili, a tudi naša ekipa ni blestela. Mera previdnosti je bila tudi tokrat na mestu, saj so tekmo izpustili službeno odsotna Jerebic in Sreš, ter kaznovani Patrik Horvat. Trener Cifer je bil prisiljen v nekaj rošad. Po poškodbi se je spet med prvih 11 znašel Suhač, tokrat v napadu tudi Tompa Nikola. A fantje so nalogo vzeli skrajno resno in bili kmalu nagrajeni.

Naša ekipa je že od samega začetka kontrolirala tekmo in domačinom ni puščala prostora za priložnosti. 

0:1 Čuk (15.minuta)

Tekla je 15.minuta obračuna, ko je mladi Nino Kociper spravil žogo domiselno čez domačo obrambo. Podajo je najbolje izkoristil Tadej Čuk in zadel za vodstvo naše ekipe, ter se navijačem na najboljši možen način oddolžil za malce povprečne predstave na zadnjih tekmah.

0:2 Pihler (19.minuta)- enajstmetrovka

Slabe štiri minute so minile od vodstva naše ekipe in že je semafor kazal 0:2. Dvojec Kociper-Pihler je kombiniral pred kazenskim prostorom domače ekipe. Žoga je nato prišla do Vinkoviča, ki pa je bil nepravilno zaustavljen v domačem kazenskem prostoru. Sodnik Halilovič je takoj signaliziral strel z bele točke, uspešen izvajalec pa zadnje tekme najboljši strelec naše ekipe, Luka Pihler. – 0:2.

Zadetek Pihlerja iz 11m za 0:2 (video)

Do izteka prvega dela igre se ni zgodilo nič, kar bi posebej vplivalo na potek obračuna in ekipi sta krenili na odmor.

0:3 Vinkovič (58.minuta)

Nadaljevanje obračuna je naša ekipa pričela v podobnem slogu. Igra se je odvijala bolj ali manj na domači polovici, naša ekipa je poskušala predvsem prek leve strani, kjer sta bila najbolj dejavna Nino Kociper in Nikola Tompa. Sredi 58. minuti so naši fantje spet kombinirali pred domačim kazenskim prostorom, žoga pa je našla pot nekoliko levo od gola do prostega Vinkoviča. Sledil je zaključek- strel na oddaljenejšo vratnico in prav s pomočjo nje zadetek za 0:3.

Tekma se je zdela odločena, čeprav si je naša ekipa do konca pripravila še nekaj zrelih situacij za bistveno višjo zmago. A tudi tej se še zdaleč ne gleda v zobe. Tokrat so bili naši fantje, moramo priznati, boljša ekipa na terenu, v duelih vedno korak dva pred domačini in povrhu tega še strelsko uspešna. Sedaj sledi zadnji jesenski obračun pred domačimi gledalci, ko v ŠRC Odranci prihaja Hotiza. Upamo in računamo na nov uspeh!

#MI SMO ODRANCI

D.Č.