OBČINA ODRANCI

Strelske vaje proti Hotizi in naslov jesenskega prvaka!

Naslov pove skorajda vse…  Naša ekipa se je včeraj domači publiki, ki se je grela s čajem in kuhanim vinom kljub mrzlemu nedeljskemu popoldnevu pričarala 90 minut zasluženega veselja. Na volilno nedeljo gostje iz Hotize v Odrancih niso imeli niti trohice možnosti za osvojitev kakšne točke. Varovanci trenerja Cifra so bili preprosto prerazpoloženi na vseh frontah. Resda so gostje nastopili v zdesetkani zasedbi, a tudi naša ekipa ni bila popolna. Brez odsotnega Sreša in kaznovanih Voka ter Patrika Horvata pač ne moremo govoriti o popolni igralski zasedbi. A tokrat je štimalo čisto vse. O tem več kot nazorno priča tudi rezultat.

Obleganje gola gostov se je praktično pričelo že v 4.minuti, ko je Casar z globinsko podajo lepo našel Tompo na desni strani, slednji je poskusil s plasiranim strelom ugnati vratarja gostov, a je slednji strel preusmeril v kot. Podaja iz kota je takoj prinesla novo priložnost, tokrat predložek Jerebica, Vinkovič pa z glavo meri čisto malo mimo vrat. V 6.minuti je vratar Imre ubranil strel tokrat sila razpoloženemu Casarju s kakijh 20m. 

1:0 Casar (19.minuta)

V 19.minuti pa sledi prvi zadetek na tekmi. Jerebic je prodrl z obrambne cone proti vratom gostov, kjer je s podajo na 20m lepo našel prostega Casarja, ki je odmeril na krajšo vratnico in premagal hotiškega vratarja za vodstvo z 1:0.

2:0 Casar (22.minuta)

Kmalu zatem, natančneje v 22.minuti je Casar vnovič z globinsko podajo lepo zaposlil Vinkoviča, ki se je znašel iz oči v oči z vratarjem Imre-jem, a je bil slednji kljub lepi situaciji uspešnejši. Še v isti minuti pa je po desni strani pobegnil Čuk, ki je ob koncu jeseni spet našel začetno formo, poslal predložek na Casarja, strel z glavo pa je bil neubranljiv, rezultat pa 2:0.

V 26.minuti sledi še rezpriza akcije Casar- Vinkovič iz 23.minute, Imre pa spet zmagovalec dvoboja. V 27.minuti naša ekipa izvede predložek s kota, v kazenskem prostoru pa poskusi Kalamar, a gostje žogo izbijajo s črte. V 29.minuti sta lepo kombinirala Tompa, ter Pihler, strel slednjega pa je končal v naročju vratarja. 

3:0 Čuk (30.minuta)

Minuto pozneje je v solo prodor krenil Čuk in preigral dobesedno celo obrambo Hotize in žogo spravil za hrbet vratarja za vodstvo s 3:0.

4:0 Vinkovič (34.minuta)

Minile so slabe 4 minute igre in vratar Imre je moral še četrtič po žogo v svojo mrežo. Podajalec z desne tokrat Kalamar, z glavo pa tokrat uspešen Vinkovič. 

4:1 Polareczki (35.minuta)

Minuto pozneje sledi trenutek nezbranosti ob visokem vodstvu v naši obrambi. Predložek gostov in odbito žogo je v mrežo pospravil Polareczki.

5:1 Vinkovič (37.minuta)

A dve minuti pozneje sledi nov zadetek v mrežo gostov. Na sceno je spet stopila naveza Kalamar-Vinkovič, slednji pa še drugič z glavo v polno za 5:1. 

Ekipi pri tem sila visokem rezultatu za polovico igre kreneta na odmor, tekma pa je bila že praktično odločena.

Kolaž priložnosti in zadetkov s tekme Odranci – Hotiza (VIDEO)

6:1 Pihler (51.minuta)

A situacija na igrišču se ne spremeni praktično nič. Naša ekipa sredi 51.minute povede že z 6:1. Tokrat je prodrl Čuk, poslal podajo na levo stran Pihlerju, slednji pa švigne mimo vratarja in še šestič zatrese mrežo gostov.

7:1 Ftičar (56.minuta)- avtogol

Po predložku s kota Čuka z glavo na drugi vratnici meri Casar. Ftičar žogo nekako poskuša izbiti, a si pri tem zatrese lastno mrežo za visokih 7:1.

8:1 Vinkovič (61.minuta)

David Vinkovič sredi 61.minute stopi na sceno še tretjič in tokrat iz glavo izkoristi podajo iz kota ter jo pretvori v vodstvo za neverjetnih 8:1. S tem je na obračunu dosegel tudi klasični hattrick.

Do izteka obračuna trener Cifer nameni minute tudi rezervistom, naša ekipa pa je imela še precej priložnosti za bistveno višjo zmago. Toda posebne motivacije zato ni bilo, kar pa igralcem seveda ni za zameriti. Z neverjetno visoko zmago so se po koncu jesenskega dela od svojih gledalcev dostojno poslovili in se jim oddolžili za nekaj povprečnih predstav na domači zelenici to jesen. 

Cike cake v slačilnici po tekmi s Hotizo (VIDEO)

Po koncu obračuna je vodstvo tekmovanja sporočilo, da se bo krog št. 15 odigral spomladi in, da je s tem jesenski del tekmovanja zaključen. Naša ekipa bo tako spet prezimila na samem vrhu tretjeligaške razpredelnice, zato jim seveda iz srca čestitamo.

# MI SMO ODRANCI

D.Č.