OBČINA ODRANCI

Minimalna, a pomembna zmaga na derbiju v Gradu

Pa se je začelo. Zadnji konec tedna je bilo nadaljevanje tretjeligaškega prvenstva spet v polnem pogonu. In že za sam spomladanski uvod, ki je bil tokrat na sporedu teden prej, kot ponavadi, je tretjeligaški vzhod zaznamoval derbi med Gradom in Odranci, neposrednima konkurentoma na vrhu razpredelnice. Naša ekipa je v derbi krenila po treh visokih porazih na zadnjih prijateljskih preizkušnjah, ter brez poškodovanih Tompe ter Copota in kaznovanega Patrika Horvata. Trener Cifer je bil prisiljen spet marsikaj eksperimentirati, a se je taktika tokrat izšla.

Tekmo je pod gradom pospremilo blizu 150 ljubiteljev nogometa, ki so spremljali precej izenačen derbi, ki pa je potekal na sila neravnem terenu domačega igrišča. Slednji ni dopuščal nogometne perfekcije, tako eni kot drugi so bili prisiljeni v hitro reševanje situacij in predvsem obilico preskok igre. Prvo resnejšo priložnost smo zabeležili sredi 17.minute, ko je Pihler poslal predložlek po prostem strelu z leve strani. Žoga je bila pred golom domačega vratarja Mikovića odbita na noge Suhaču, ki je sicer streljal, a je Miković bolj kot ne jalov poskus ubranil. Še v isti minuti je naša ekipa poslala predložek iz kota, na prvi vratnici pa je bil najspretnejši novinec v našem dresu, Blaž Lebar in poskusil z udarcem, toda spet je posredoval Miković. Sredi 27.minute je pred domačim golom vladala izdatna gneča po predložku s kota, kar pa naša ekipa ni uspela pretvoriti v vodilni zadetek.

0:1 Lebar (36.minuta)

Sredi 36.minute pa so naši fantje izpeljali obetaven napad, katerega je s prodorom kakih 35m od domačega gola pričel Čuk. Le ta je asistiral Vinkoviču, slednji pa nesebično na levo stran Lebarju, ki je domačo mrežo zatresel kar so konico prstov in poskrbel za veselje ob vodilnem zadetku.

Do izteka prvega dela je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, oba nasprotnika pa sta priložnost zadetek še naprej vseskozi brez uspeha iskala z dolgimi podajami, ki pa bolj kot ne niso našle naslovnika.

V nadaljevanju so domačini bolj vzpostavili ravnotežje na igrišču, iskanje situacij za dosega zadetka pa se je pri obeh nasprotnikih preselilo predvsem na bočne položaje. Sredi drugega dela je trener Cifer v igro poslal izkušenega Sreša, pozneje pa še Legena ,ki še okreva po poškodbi gležnja, ter naposled tudi mladega Denisa Kocipra. Naslednjo zrelo priložnost so si njegovi varovanci priigrali sredi 78.minute, ko je povratno podajo Čuka Nino Kociper poslal čez domačo mrežo. V 83.minuti je na nasprotni strani Belna nevarno poskusil z glavo po predložku, a meril čez gol. V izdihljajih tekme pa bi domačini lahko izenačili. Po predložku z leve strani je Prša “zajadral” v prazno, kar pa domačini na oddaljenejši vratnici niso znali izkoristiti in so zatresli le zunanji del mreže. V protinapad je globoko v sodnikovem podaljšku krenil še Čuk, a stopil na žogo in iz obetavne situacije naposled ni bilo nič. So pa pod streho tri točke na zahtevnem gostovanju v Gradu, kar bo v ekipo vneslo vsekakor veliko vrečo motivacije za nadaljne tekme. Sledita namreč kar dva domača obračuna, najprej proti Črenšovcem in nato še proti Ljutomeru. Zato je v nedeljo pred domačo publiko osnovna naloga potrditi zmago iz Grada in zadržati primat vodilne ekipe lige.

# MI SMO ODRANCI

D.Č.