OBČINA ODRANCI

Ofenziva v nadaljevanju prinesla remi proti Ljutomeru

Če potegnemo črto skozi včerajšnji derbi 17.kroga 3.SNL-vzhod med Odranci in Avto Rajh Ljutomerom, moramo priznati, da je delitev točkovnega plena naposled najbolj poštena glede na prikazano. Obe ekipi sta imeli svoje minute, eden ali drugi izmed čuvajev mreže, bi lahko več kot enkrat krenil v svojo mrežo… No, resda je Mlinarič iz svoje mreže pobral dve žogi, a je signalizacija stranskega sodnika Burjana po prepovedanem položaju prekinila takte domače himne in veselja domače publike, nekaj minut pozneje pa še vratnica po preciznem udarcu Vinkoviča… Da bi bila mera polna, pa bi se v skrajnih izdihljajih tekme lahko veselili tudi Prleki. 

Prvi del igre je naša ekipa odigrala morebiti preveč rezervirano. Trener gostov Zemljič je moral zaradi poškodbe hitro iz igre potegniti poškodovanega Rakovca, na domači strani pa je hitro porumenel Legen in bil primoran v nadaljevanju bistveno bolj paziti na svoje početje na zelenici. Prva resnejša priložnost je pripadla Čuku sredi 12.minute, a strel precej z leve strani je Mlinarič ubranil. Podobno je vratarju gostov uspelo tudi sredi 26.minute, ko je “darilo” v obliki podaje čez obrambo gostov sprejel Vinkovič, streljal, a se je vratar gostov izkazal. Sadov ni obrodila niti dvojna podaja Vinkovič-Čuk in zaključek slednjega sredi 37.minute, kazen pa slabo minuto pozneje…

0:1 Panič (38.minuta)

V protinapad je prodrl Skuhala in lepo v globino asistiral Paniču, vse pa se je dogajalo levo od vrat Prše. Slednji je sicer krenil proti Paniču, a žogo s pogledom pospremil v svojo mrežo, gostje so povedli z 0:1.

V 44.minuti je imel Brumen priložnost iz prostega strela s precej idealnega položaja. Žoga na srečo čez gol, kmalu pa zaključni žvižg sodnika Glažarja za konec prvega dela. Slednji je sodniško piščalko v športnem parku v Odrancih spet vihtel po skorajda 4 letih.

Naši ekipi v nadaljevanju ni pomagalo čisto nič drugega, kot napad na izenačenje. Namera je bila očitna že v uvodni minutah nadaljevanja, ko so varovanci trenerja Cifra igrali bistveno agresivnejše. V 54.minuti je Čuk poslal predložek iz kota, žoga je preletela čisto vse, ki so v kazenskem prostoru čakali na podajo, na oddaljenejši vratnici je žogo sicer ujel Suhač, a iz težkega položaja streljal krepko mimo gola.

1:1 Čuk (66.minuta)

V 66.minuti pa sledi poravnava rezultata. Čuk je sprejel žogo kakih 35m od gola gostov. A ker ni imel bistvene pomoči soigralcev, se je odločil za samostojen prodor. Kmalu je bil oviran s strani obrambe gostov, a 20m od gola uspel sprožiti po tleh na krajšo vratnico. Dovolj dobro, da Mlinarič ni imel možnosti, žoga pa je končala v objemu mreže, Čuk pa v objemu soigralcev ob izenačenju na 1:1.

Tako naši fantje, kot tudi publika je kmalu začutila idealno priložnosti tudi za rezultatski preobrat. V 68.minuti je po podaji s kota Vinkovič sicer vnovič zatresel mrežo gostov, a piščalka sodnika Glažarja je signalizirala prekršek nad vratarjem in ostalo je pri 1:1. V 71.minuti na nasprotni strani skorajda vodstvo gostov. Skuhala domiselno poskuša z lob udarcem ugnati Pršo, a slednji dobi dvoboj. V 72.minuti pa močno dvomljiva situacija. Pihler izvede prosti strel z roba 16m prostora, levo od gola Mlinariča. Odlično podajo Vinkovič ne uspe pretvoriti v zadetek, namreč žoga mu “smukne” med nogama, na oddaljenejši vratnici pa Kalamar zatresel mrežo, sodnik Burjan pa z dvignjeno zastavico prekine veselje naše ekipe in publike. 4 minute pozneje nov juriš naših fantov. V vlogi asistenta tokrat Kalamar z desne strani, Vinkovič pa z glavo nastrelja vratnico gola gostov. V 84.minuti v napad po levi krene rezervist Patrik Horvat in s povratno podajo najde prostega Pihlerja, kateremu Mlinarič ubrani poskus na oddaljenejšo vratnico. V izdihljajih tekme bi gostje lahko celo zmagali, a eden izmed gostujočih igralcev dobesedno nastrelja Pršo, ki s svojimi refleksi prepreči, da bi bila slika povsem obrnjena na glavo. Kmalu Glažar odpiska konec obračuna, na katerem je bil remi še najbolj pravičen, zmagali bi pa lahko tako eni kot drugi… prijateljski stisk rok med nasprotnikoma je bil torej po koncu derbija povsem na mestu.

D.Č.

Foto: NK ODRANCI in Patrik Kociper (Pomurec.com)
Več fotografij na POMUREC.COM: TUKAJ