OBČINA ODRANCI

Drugi prvenstveni poraz, Polana ostaja “trn v peti”

Lep nedeljski popoldan, ko je sonce že dobesedno “žgalo”, veliko število privržencev tretjeligaškega nogometa in kopica zapravljenih priložnosti, trije zadetki, boj za vsak košček zelenice v Veliki Polani… in še bi lahko naštevali… Vse to se je včeraj dogajalo na obračunu 18.kroga 3.SNL-vzhod med Polano in Odranci, ki je v prireditveni center Poljana privabil kar 500 gledalcev… zavidljiva številka v tej sezoni glede obiska posamezne tekme, saj se jih na tretjeligaški zelenici le poredkoma zbira toliko naenkrat. Naša ekipa je tokrat potegnila kratko. In spet proti Polani.. in lahko govorimo o nekakšnem “trnu v peti”. Žal so zapravljene priložnosti in posledično jeza ter razočaranje zgolj polnjenje statistike. Odločajo zadetki in tokrat je bila v tem elementu v prednosti Polana, čeprav bi lahko bilo drugače.

Že v 3.minuti je Pihler z leve strani asistiral Čuku na desno polovico, strel pa je krenil mimo vrat Šeruge.

1:0 Lotrič (13.minuta)

Nato pa 13.minuta… Podajo iz kota izvede Vori, žoga je letela na oddaljenejšo vratnico in preletela večino igralcev pred golom Prše. Na 2.vratnici pa se je osamljen znašel Lotrič in potisnil žogo v mrežo. Prepovedanega položaja ni bilo, domačini pa so povedli z 1:0.

V 19.minuti je Čuk vnovič poskušal s strelom, tokrat z roba 16m prostora po odbiti žogi s kota. Strel je bil precej nevaren, domača obramba pa ga je z blokom preusmerila rahlo čez gol. V 22.minuti je Pihler vnovič odlično zaposlil Čuka. Podaja je veliko obetala, Čuk pa je bil za las prekratek za zaključek akcije. Domačini so že hitro pričeli z igro protinapadov in eden izmed teh je sledil v 23.minuti, ko je po levi strani krenil Marcel Horvat in s predložkom našel Žugelja. Slednji je poskusil atraktivno, s peto. Prša je imel precej dela, a poskus vseeno ubranil. V 35.minuti je Žugelj poslal predložek z leve strani. Domačini so poskušali s strelom po odbiti žogi. Posredoval je Prša in žogo preusmeril v kot, ki je prinesel vnovično odbito žogo in nov strel domače enajsterice, katere povišanje vodstva je spet preprečil Prša. V 42.minuti je Patrik Horvat z domiselno globinsko podajo našel prostega Pihlerja, ki je poskusil z lobom premagati vratarja Šerugo, a meril mimo vrat. Minuto pozneje pa ena najlepših priložnosti na obračunu za našo ekipo. Po prostem strelu naših je v domačem kazenskem prostoru z glavo odlično reagiral Vinkovič in podal do prostega Meznariča, ki je ostal sam pred domačim golom. A Meznarič je žogo slabo zadel in udaril mimo vrat, izenačenje pa je splavalo po zlu, prvi del pa se je zaključil pri minimalnem domačem vodstvu.

V nadaljevanju smo spremljali 20 minut precej izenačenega nogometa z manj izrazitimi priložnostmi, do spremembe pa je prišlo v 66.minuti.

2:0 Horvat Marcel (66.minuta)

V 66.minuti je Meznarič naredil hudo napako pri izbijanju žoge, do katere je prišel Horvat Marcel in krenil sam proti golu Prše. “Darilo” je izkoristil s strelom na oddaljenejšo vratnico in domača ekipa je vodila z 2:0.

Našim fantom ni preostalo drugega, kot napad…

2:1 Vinkovič (78.minuta)- enajstmetrovka

In v 78.minuti je prišlo do znižanja domačega vodstva. Luka Pihler, tokrat eden najvidnejših členov v naši ekipi je prodiral levo od domačega gola in bil nepravilno zaustavljen v kazenskem prostoru domačih. Sodnik Vivod je takoj pokazal na enajstmetrovko, uspešen izvajalec pa Vinkovič.

Enajstmetrovka- David Vinkovič (78.minuta)- VIDEO

Zdelo se je, da je naša ekipa sposobna najmanj izenačiti. V 81.minuti je Pihler izvedel prosti strel precej desno od domačega gola. Oster predložek je končal v oddaljenejši vratnici, a v naši ekipi ni bilo igralca, ki bi uspel nepričakovani odbitek pospraviti v prazno mrežo. Nato sledijo minute ležanja na zelenici, iztegovanja nog zaradi krčev, zato je bilo do 90.minute bore malo nogometa. Nato pa…v 90.minuti Šeruga rešuje domačo ekipo z obrambo udarca Pihlerja z leve strani, še v isti minuti pa v protinapadu domačini poskušajo z lobom s 25m premagati Pršo in slednji reši situacijo na gol črti. V takojšnjem protinapadu pa dolgo žogo Vinkovič z glavo pošlje v mrežo, a sodnik Vivod signalizira prekršek v napadu in ostane pri 2:1… Tudi do zadnjega žvižga… napete tekme, ki je postregla z borbenostjo enih in drugih. Nekateri bi rekli… domačini so imeli več želje, a dejstvo je, da jo je imela tudi naša ekipa, a bi v primeru vsaj nekaj izkoriščenih zrelih situacij lahko že krepko pred koncem pripeljala do konca… sebi v prid.

Druga perioda prvenstva je tako zaključena, naša ekipa pa je kljub enakemu številu točk kot Grad še naprej na 1.mestu in v naslednjem krogu doma pričakuje Radgono. Vse, razen zmage, preprosto ne sme in ne pride v poštev!

D.Č.