OBČINA ODRANCI

Zmaga nad Radgono priigrana v 92.minuti!

Tretjo tretjino letošnjega tretjeligaškega prvenstva je naša ekipa pričela z zmago, a za slednjo je bilo tokrat potrebno veliko napora in tudi “živcev”. Ekipa Radgone, katero s klopi vodi Jože Sečkar, se je naši ekipi še tretjič v tej sezoni odločno zoperstavila in če smo jih bili vajeni igrati v nekoliko bolj obrambnih formacijah, tokrat temu ni bilo povsem tako. Posledično je imela naša ekipa na momente tekme obilico dela z mladimi gosti, čeprav bi resnici na ljubo vnovič lahko ali celo morala tekmo rešiti bistveno prej in mirno pripeljati do konca. Posledica je bila infarktna končnica, ki se je naposled rezultatsko dobro iztekla.

1:0 Vinkovič (5.minuta)

Je pa naša ekipa takoj v uvodu že prišla do rezultatske prednosti. Blaž Lebar se je po poškodbi spet pojavil v uvodni enajsterici trenerja Cifra in priigral akcijo za vodilni zadetek. Predložek z leve strani je odlično z glavo izkoristil Vinkovič in povedel našo ekipo do vodstva.

Sredi 27.minute je Lebar poslal predložek iz kota, v kazenskem prostoru pa je pravtako povratnik po poškodbi, Jerebic nekako s hrbtom žogo poslal čez gol. V 30.minuti je strel Patrika Horvata z desne strani odlično ubranil Božek, Vinkovič pa je odbito žogo z volejem poslal mimo vrat. Prša je resneje prvič na tekmi posredoval sredi 20.minute, ko je ubranil poskus Šipka iz 20m, to pa je bilo praktično vse, kar se je oprijemljivega dogajalo v prvem delu obračuna.

 

V nadaljevanju so imeli prvo resnejšo situacijo gostje, ko je Bračič sredi 54.minute z 20m streljal mimo vrat. 5 minut pozneje se je v priložnosti znašel mladi rezervist Denis Kociper, ki je potem, ko je zamenjal Blaža Lebarja, precej poživil dogajanje v napadu naše ekipe, streljal s 16m, Božek je bil na mestu. V 68.minuti je Božek odlično posredoval po strelu Patrika Horvata, ki je udaril na t.i “prvo” po dolgi podaji.

1:1 Marko Horvat (81.minuta)

Le 7 minut na zelenici je bilo dovolj za gostujočega rezervista Marka Horvata, ki je v 81.minuti izkoristil napako Legena in s “prve” udaril na vrata Prše. Slednji je bil brez moči, gostje pa so prišli do izenečanja in spet se je ponavljala zgodba iz obeh tekem v jesenskem delu.

V 87.minuti je Pihler poslal podajo iz kota z leve strani, Suhač pa je na oddaljenejši vratnici z glavo udaril mimo vrat.

2:1 Patrik Horvat (92.minuta)

Naša ekipa je še naprej oblegala vrata gostov in igra se je v sklepnih minutah tekme preselila dobesedno pred kazenski prostor Božeka. Nagrada v prvi vrsti za trud in vztrajnost pa je za našo ekipo prišla sredi 92.minute, ko je Pihler vnovič poslal podajo iz kota z leve strani, tokrat pa je na oddaljenejši vratnici našel Kalamarja. Slednji je potegnil skorajda do gol avt linije in se odločil za podajo pred gol. Vinkovič ni bil uspešen, je pa zato na oddaljenejši vratnici žogo počakal neovirani Patrik Horvat in poslal v mrežo za zmago z 2:1, s katero naša ekipa ostaja na samem vrhu razpredelnice.

Upajmo, da bo takih infarktnih končnic v nadaljevanju manj in, da bodo varovanci trenerja Cifra tekme uspeli rešiti v svojo korist prej. Nekaj bo potrebno dodati tudi na sami psihologiji, verjamemo pa tudi, da bo ekipi igra enkrat stekla tudi čez celotno tekmo. Potem bo vse lažje. Sledi obračun v Hotizi v 20.krogu.

D.Č.