OBČINA ODRANCI

Trije zadetki za tri točke na Hotizi!

V 20.igralnem krogu letošnjega tretjeligaškega prvenstva je naša ekipa gostovala na Hotizi, kjer je gostovala že tretjič v tej sezoni, poleg dveh prvenstvenih, še na pokalnem obračunu v pokalu MNZ Lendava. Tudi tokrat so varovanci trenerja Cifra obračun preprosto morali dobiti, če želijo ostati v neposredni igri za sam vrh. Do tega je prišlo. Trije zadetki v domačo mrežo so v zbir prinesli prav tolikšno število točk, čeprav bi rezultat lahko bil precej višji. Tekmo je zaznamoval sicer razmočen in precej mehak teren, ki je bil posledica večdnevnega deževja.

0:1 Jerebic (17.minuta)

Je pa naša ekipa kaj hitro po uvodnem žvižgu sodnika Mežnar-ja pogosto prihajala pred domači gol in že uvodoma bi lahko naši fantje hitro povedli. Do vodstva so naposled prišli sredi 17.minute, ko je Pihler izvedel predložek s prostega strela, desno od domačega gola. Na prvi vratnici je bil najvišji kapetan Jerebic in z glavo uspešno meril na oddaljenejšo vratnico za vodstvo naše ekipe z 0:1. Za Jerebica je bil to prvi zadetek v tej sezoni.

0:2 Vinkovič (35.minuta)

Deset minut pred iztekom polovice igre je naša ekipa podvojila svoje vodstvo. Okrog domačega kazenskega prostora je kombiniral Vok in žogo spravil v globino do prostega Vinkoviča, ki je domačega čuvaja mreže ugnal še drugič, tokrat za 0:2. 

Dve minuti pozneje je Sarjaš ubranil obetaven poskus Patrika Horvata po podaji Pihlerja in pri tem sta ekipi krenili na odmor.

Nadaljevanje je bilo bistveno manj zanimivo za 200 glavo publiko v precej mrzlem nedeljskem popoldnevu. Praktično do 67.minute se na igrišču ni dogajalo nič oprijemljivega. Prav v 67.minuti je po podaji iz kota Vinkovič z glavo podaljšal žogo do Kalamarja, slednji pa je nastreljal vratarja Sarjaša. Minuto pozneje je Vinkovič poslal predložek z desne strani. Vsaj tak je bil njegov namen, žoga pa je končala v vratnici. 

0:3 Kalamar (73.minuta)

V 73.minuti pa je naša ekipa še tretjič zadela. Podajo iz kota je tokrat izvedel rezervist Sreš, na oddaljenejši vratnici pa je z glavo najspretnejši Kalamar in še tretjič zatresel domačo mrežo. 

V 83.minuti je Vinkovič stekel v protinapad, ki je veliko obetal. Ob koncu je bil že precej oviran s strani domačih branilcev, a kljub vsemu uspel streljati, toda mimo vrat. Naj priložnost na tekmi je v 90.minuti zapravil Luka Pihler. Mladi rezervist Denis Kociper je na robu domačega kazenskega prostora preigral kar dva domača branilca in z globinsko žogo lepo našel prostega Pihlerja, ki pa je močno sprožil čez gol. V akciji je bilo veliko boljših  rešitev, a namesto četrtega zadetka v domači mreži je sledil zadnji žvižg sodnika Mežnarja za konec obračuna, katerega je dobila naša ekipa. V naslednjem krogu, ki bo “praznično” obarvan v soboto 20.04.2019 v ŠRC Odranci prihaja Tromejnik iz Kuzme.

D.Č.