OBČINA ODRANCI

Tri točke iz Turnišča po drami v končnici tekme!

Tretji obračun Turnišča in Odrancev je v končnici spet močno spomnil na tistega ob koncu jesenskega dela, ko je naša ekipa v izdihljajih tekme zapravila že skorajda dobljeno tekmo. Tokrat je bila situacija skorajda identična, a so varovanci trenerja Cifra kljub prejetemu zadetku ob koncu obračuna v naslednjem napadu odločno zadeli za zmago. Slednja je sicer kar močno “obdavčena”, saj bo trener Cifer na naslednjem obračunu zaradi kartonov pogrešal kar tri igralce. Ne moremo pa tudi mimo dejstva, da je obračun v sobotnem terminu predvsem v 1.polčasu krojilo močno deževje in preprečilo kombinatoriko na igrišču.

Naša ekipa je sicer prva zapretila v 3.minuti, ko je Pihler s 16m streljal mimo vrat. V 22.minuti je Lebar lepo podal na levo stran prostemu Vinkoviču, slednji pa streljal, a kljub lepi situaciji meril mimo vrat. V 35.minuti tudi prva resnejša situacija na domači strani. Po povratni podaji Aleksandra Horvata je na robu 16m Blaž Koznicov dodobra ogrel vratarja Pršo. Do izteka prvega dela resnih priložnosti več nismo zabeležili.

V nadaljevanju je igralcem na igrišču malce prizaneslo tudi vreme. Dež je rahlo pojenjal in sledilo je tudi več ugodnih situacij za spremembo izida. Prva sledi sredi 47.minuti na strani naše ekipe, ko Vinkovič s povratno podajo lepo najde prostega Meznariča na robu kazenskega prostora. Strel novinca v naši ekipi pa je končal v prečniku domačega gola. V 51.minuti je po podaji Kalamarja z desne strani Vinkovič z glavo meril mimo vrat. V 64.minuti je domači vratar Cigut ubranil poskus Lebarja z obrata, kakih 10m od domačega gola.

0:1 Jerebic (68.minuta)

V 68.minuti pa naša ekipa vendarle uspe kronati terensko premoč na igrišču. Podajo iz kota z leve strani je izvedel Čuk, Jerebic pa v kazenskem prostoru z glavo zadel za vodstvo naše ekipe z 0:1.

Gol Jerebica za 0:1 (VIDEO)

V 81.minuti je Vinkovič poskusil po podaji Lebarja, Cigut mu je strel ubranil. V 85.minuti je Čuk izvedel prosti strel z roba domačega kazenskega prostora levo. Namen je bil sicer predložek, a je žoga še drugič končala v prečki domačega gola. Precej je igro naše ekipe poživil vstop Patrika Horvata s klopi in že v 86.minuti sledi kombinacija s Čukom in strel Horvata po tleh na oddaljenejšo vratnico, žoga pa za las mimo vrat. Isti igralec je imel še eno priložnost v 88.minuti, tokrat po kombinaciji z Lebarjem in vnovič je streljal za las mimo vrat.

1:1 Koren Aleksander (90.minuta)- enajstmetrovka in rdeči karton Aleš Kalamar

Potem pa sledi zadnja minuta rednega dela in prosti strel domačih skorajda s sredine igrišča. Sledil je predložek pred gol Prše, kjer je v izdatni gneči pred golom Kalamar po mnenju sodnikov nepravilno oviral enega domačih igralcev. Sodnik Nemet je pokazal na belo točko, Kalamarja pa poslal pod predčasno prho z rdečim kartonom. Strel z bele točke je uspešno izvedel Koren Aleksander.

1:2 Vinkovič (91.minuta)

In, ko se je že zdelo, da se nam obeta repriza jesenskega dvoboja v Turnišču, je sledila 91.minuta. Naša ekipa je takoj po prejetem golu s polno ofenzivo, kljub igralcu manj krenila v napad in kombinirala pred domačim kazenskim prostorom. Lebar je kakih 20m od domačega gola pogumno poslal podajo na desno stran Patriku Horvatu. Slednji je poslal predložek, eden domačih igralcev je žogo z  glavo rahlo preusmeril, Vinkovič pa na oddaljenejši vratnici z glavo zadel za končnih 1:2.

Nekateri bi rekli “po sreči”, ampak gotovo je potrebno imeti za tak preobrat v tako kratkem času tudi precej poguma in predvsem ambiciozno razmišljanje. Sledi obračun s Črenšovci na domači zelenici.

D.Č.