OBČINA ODRANCI

Točka proti Črenšovcem grenkega značaja, že v sredi sledi pokalna revanša

Tako kot vreme, je bil zadnjo nedeljo tudi izkupiček naše članske ekipe v sosedskem dvoboju proti Črenšovcem. 100 pogumnežev se je odločilo ogledati obračun 23.kroga 3.SNL-vzhod, ki ga je zaznamovalo za začetek meseca maja dobesedno “sibirsko” vreme. Težko je bilo tudi za igralce obeh ekip, ki sta gledalcem naposled ponudili dva zadetka, po enega v vsaki mreži. Po 90.minutah naposled več zadovoljstva na strani gostov, naša ekipa pa se je morala zadovoljiti s točko, cilj je bil vsekakor več.

Otipavanje in nekaj polpriložnosti na obeh straneh je trajalo vse do 32.minute obračuna, ko smo lahko zabeležili prvi resnejši strel. Na strani naše ekipe je po prostem strelu kakih 30m od gola Raduhe Pihler dodobra ogrel vratarja gostov, ki je še nedolgo tega bil drugi vratar našega kluba. 

0:1 Graj (34.minuta)

Dve minuti pozneje pa v mrzlem vremenu še dodatni “hladen tuš” za našo ekipo. Na desni strani je žogo izgubil kapetan Jerebic, gostje so po kombinaciji kakih 20m od gola Prše uspeli žogo spraviti do Luke Graja, ki je nedolgo nazaj pravtako nosil dres naše ekipe. Graj se je odločil za strel in zares dobro odmeril, s pomočjo vetra pa neubranljivo zadel in Črenšovce popeljal v vodstvo. 

Naša ekipa je nemudoma pričela z ofenzivo in v 43.minuti je Pihler po podaji z leve strani stresel tudi prečnik, a na odmor so z minimalno prednostjo odšli gostje.

V nadaljevanju našim fantom ni preostalo čisto nič drugega, kot napad na gol sosedov iz Črenšovcev. V 56.minuti je Pihler izvedel prosti strel z desne strani in poslal oster predložek pred gol gostov, Raduha je krenil v prazno, žoga pa čisto malo mimo vratnice in mimo gola. 

1:1 Patrik Horvat (58.minuta)

Dve minuti zatem pa sledi izenačenje. Naša ekipa je izvedla domiselno kombinacijo na levi strani. Prodor je pričel Čuk in podal do Meznariča, slednji pa s povratno podajo lepo našel Patrika Horvata, ki je s strelom na robu kazenskega prostora gostov izenačil na 1:1.

Tekma se je vnovič zdela odprta, naša ekipa je goste še dodatno potisnila na njihovo polovico, a kljub nekaj  lepim situacijam vse do 83.minute ni imela. Takrat je Vinkovič močno udaril z 20m, Raduha je strel ubranil. Še v isti minuti je po podaji iz kota z leve strani na oddaljenejši vratnici Jerebic z neposredne bližine poskušal z glavo, a bil preprosto preblizu okvirju vrat in žogo bolj kot ne oplazil z glavo in iz vodstva ni bilo nič. V izdihljajih tekme je naša ekipa imela kot za kotom, naposled bi lahko Vinkovič z glavo odločil rezultat naši ekipi v prid, a je Raduha z obrambo preprečil rezultatski preobrat. Naposled ni manjkalo niti neokusnih izpadov z namenom zavlačevanja igre, a naša ekipa se je morala sprijazniti s točko, ki je na vnovično serijo zapravljenih situacij resnici na ljubo pod pričakovanji.

Z zmago nad Veržejem je tako vodstvo na lestvici prevzel Grad, naši ekipi pa ne preostane čisto nič drugega, kot vse tekme igrati na zmago. Predvsem pa več hoteti, želeti in biti strelsko uspešnejši.

Ekipi se bosta to sredo, 08.05.2019 ob 17.00 v Črenšovcih udarili še v polfinalu pokala MNZ Lendava. Vabljeni k ogledu!

D.Č.