OBČINA ODRANCI

V Veržeju veliko dela za nove tri točke

Za tokratni dvoboj 24.kroga 3.SNL-vzhod, ki ga je naša ekipa odigrala v gosteh pri Veržeju, lahko rečemo, da bi v primeru še kakšne izkoriščene priložnosti v samem začetku obračuna, bilo v nadaljevanju bistveno manj dela v lovu na nove točke. A ta segment nogometa očitno naši ekipi ostaja trenutno “trn v peti”. Neizkoriščene priložnosti in teh ni malo, se pojavljajo iz tekme v tekmo, zato je za točke potrebno garati bistveno bolj in več. A tokrat v Veržeju se je izšlo, pa čeprav je bilo na to potrebno čakati vse do zadnjih minut obračuna.

Prvo sila resno priložnost si je že v 5.minuti obračuna priigral Čuk in se znašel 1-1 z domačim vratarjem Trajkovskim in meril mimo vrat.

0:1 Meznarič (10.minuta)

V 10.minuti pa vendarle veselje na naši strani. Čuk je poslal predložek iz kota, žoga je bila z domače strani odbita, a le do Meznariča, ki je s strelskim prvencem v dresu našega kluba zadel za vodstvo z 0:1.

Že v naslednji minuti spet sledi idealna situacija pred domačim golom. Horvat je z leve strani lepo našel prostega Lebarja na robu domačega kazenskega prostora, a domača obramba je nekako prestregla strel na svoja vrata. Horvat in Čuk sta bila spet v akciji sredi 13.minute. Zaključil je Čuk z leve strani, domači so blokirali in iz povišanja vodstva ni bilo nič.

1:1 Barbarič (14.minuta)

Pravilo “kdor ne da, dobi” je bilo v 14.minuti povsem na mestu. Po levi strani je pobegnil Barbarič, Kalamar ga ni zaustavil. Sledil je strel z leve strani, namen je bila podaja, a žoga je Prši izpolzela med nogama in prečkala črto. Domačini so se veselili izenačenja, a pred tem sploh niso imeli nobene priložnosti.

Do izteka polčasa se je igra bolj ali manj odvijala med obema kazenskima prostoroma, ekipi pa sta na odmor odšli pri neodločenih 1:1.

V nadaljevanju so domačini nato malce pritisnili. Barbarič je sredi 58.minuti po prostem strelu žogo nevarno poslal čez gol Prše. V 65.minuti je Prša ubranil resno priložnost domačemu rezervistu Horvat Amadeosu, ki je ostal čisto sam v kazenskem prostoru naše ekipe. Trener Cifer je nato Vinkoviča zamenjal s Pihlerjem in v 82.minuti so naši fantje povedli.

1:2 Kalamar (83.minuta)

Predložek iz kota z desne strani je v 82.minuti izvedel prav Pihler in v kazenskem prostoru našel Kalamarja, ki je z glavo zadel za novo vodstvo naše ekipe, tokrat z 1:2.

1:3 Horvat Patrik (93.minuta)

In ko so nekateri gledalci že zapuščali tribuna stadiona Čistina je naša ekipa domačo mrežo zatresla še tretjič. Pihler je pobegnil po desni strani in poslal predložek pred gol. Domača obramba je reagirala precej neodločno, zmedo pa je izkoristil Patrik Horvat in postavil končnih 1:3 v korist naše ekipe.

S to zmago in porazom Grada v Polani dan pozneje, je naša ekipa spet zasedla vodilno pozicijo. A v nedeljo jo čaka morebiti najpomembnejši obračun sezone, kjer bodo varovanci trenerja Cifra iskali zmago proti Polani, ki je kot edina našo ekipo do sedaj obakrat premagala. O tem pa nekaj več v drugi polovici tedna.

# MI SMO ODRANCI

D.Č.