OBČINA ODRANCI

Sanjski rezultatski preobrat proti Polani v 93.minuti!!!

Za nami je huronsko dobra tekma! Tretji obračun proti Polani v tej sezoni je vseboval vse nogometne elemente, ki jih lahko da ta šport. 5 zadetkov, po rdeči karton na vsaki strani, kopica zapravljenih priložnosti, tresenje vratnic, prečk in naposled lepo število gledalcev. V Odrancih se jih je zbralo malo čez 500… in zares so imeli kaj videti. Ekipama, tako eni, kot drugi je potrebno čestitati za predstavo, morebiti tudi krepko na drugoligaškem nivoju. Naposled pa veselje in sreča v našem taboru. Naša ekipa je dobila pomemben obračun proti Polani in tako še naprej drži primat na lestvici. O usodi prvaka zadnjih dveh krogih tako poleg naše ekipe v igri ostaja zgolj še Grad.

Varovanci trenerja Cifra so podobno kot zadnjič v Veržeju dobro pričeli tudi tokratno srečanje. Po prenosu igre je na desni strani žogo sprejel Čuk, streljal, a Šaruga je bil na mestu. V 5.minuti pa prva napeta situacija na tekmi. Suhač je storil prekršek nad Vorijem desno od gola Prše. Vori je sicer uspel poslati predložek, Marcel Horvat je zatresel mrežo, a stranski sodnik Perger je že prej signaliziral prekršek Suhača nad Vorijem, kar je naletelo na ostro neodobravanje igralcev Polane. V 17.minuti je Čuk poslal podajo z leve strani in lepo našel prostega Nino-ja Kocipra, ki je akcijo zaključil s strelom in stresel vratnico gola gostov.

1:0 Čuk (22.minuta)

5 minut pozneje pa veselje v naši ekipi. Naša ekipa je kombinirala kakih 30m od gola Polane, globinska žoga pa je prišla do Pihlerja na levi strani. Obramba Polane je malce “zaspala”, podajo Pihlerja pa je v zadetek pospravil Tadej Čuk in se s soigralci veselil vodstva.

1:1 Žugelj (30.minuta)

Nekaj minut pozneje se je na igrišču zdelo, da naša ekipa suvererno drži vodstvo in kotrolira potek tekme. Nato pa nespametna poteza našega vratarja Prše, ki se je krepko predolgo obotavljal pri izbijanju žoge. Resda naša obramba to ni storila niti prej. Podajo Prše do Jerebica je tako preprečil Andrej Žugelj, od katerega se je žoga odbila v gol in Polana je izenačila, brez predhodne resnejše priložnosti.

Šok je naša ekipa malce “predihala” in v 39.minuti je po predložku Čuka z leve strani Meznarič z glavo streljal v naročje Šarugi. V 43.minuti pa spet idealna situacija na polovici Polane. V protinapad po desni strani je krenil Pihler in s predložkom odlično zaposlil Čuka. Zadetek za novo vodstvo je z akrobatskim vložkom na golovi črti preprečil Klujber.

1:2 Lotrič (45.minuta)

V izdihljajih prvega dela pa spet sila dvomljva situacija. Sodnik Šorli je v skok igri ocenil prekršek Jerebica kakih 20m od gola Prše. Sledil je prosti strel, izvajalec pa Andrej Lotrič. Strel je odmeril na oddaljenejšo vratnico, žoga je padla pred Pršo in ga spet povsem presenetila, mreža se je tresla, Polana pa se veselila vodstva, s katerim so tudi odšli na odmor.

2:2 Suhač (48.minuta)

Toda naša ekipa je tudi v drugi polčas krenila odločno v želji po čim prejšnjem izenačenju. Nagrada je prišla v 48.minuti. Meznarič je na levi strani s podajo na oddaljenejši vratnici našel Čuka. Podaja je bila precej dolga in Čuk jo je s težavo, a elegantno čez sebe spravil v gnečo, kjer je v družbi dveh igralcev Polane z glavo poskušal Vinkovič. A žoga ni letela v mrežo, temveč na oddaljenejšo vratnico, kjer jo je osamljeni Suhač pospravil v mrežo, ter našo ekipo spet vrnil v igro.

V 59.minuti je Čuk po podaji s kota z leve strani na oddaljenejši vratnici z glavo meril mimo vrat. V 69.minuti je Pihler po desni strani krenil kar sam proti golu Polane, moč je bila že na robu, saj je Pihler ogromno pretekel v vseh fazah igre, sledil je strel mimo gola, čeprav je akcija obetala sila veliko. Medtem je trener Cifer na zelenico poslal Kocipra D. in Sreša. V 82.minuti z igralcem manj na zelenici ostane Polana. Zaradi ugovarjanja s precej “pikrimi” besedami rdeči karton prejme Marcel Horvat. A 4 minute pozneje z deseterico ostane tudi naša ekipa. Meznarič je v “žaru borbe” z drsečim štartom zadel Vorija, sodnik Šorli pa nemudoma izvlekel rdeči karton in Meznariča poslal z igriša. Nato pa sledita dve lepi priložnosti Dejana Sreša. V prvi je z “elegantnim plasiranim” strelom Šaruga s pomočjo vratnice rešil skorajda nemogoče, v 88.minuti pa je po podaji Pihlerja streljal nevarno čez gol, žoga pa je oplazila tudi prečnik gola gostov.

3:2 Čuk (94.minuta)

In, ko se je zdelo, da po številnem obotavljanju ob avt liniji in tako zvanih “malih prekrških” v sodnikovem dodatku ne bo nič s prve zmage nad Polano v tej sezoni, pa je naša ekipa žogo nekako preko Jerebica uspela spraviti iz obrambne cone. Jerebic je s skrajnimi močmi podal do Sreša, slednji pa krenil v hiter protinapad. Obramba Polane je bila razredčena, Čuk pa na levi strani čakal asistenco Sreša, dobil jo je in žogo poslal mimo Šaruge. Tresla se je mreže, pa tudi tribune in okolica. Naša ekipa je proslavila veliko in pomembno zmago, katero si je tokrat popolnoma zaslužila. S takim pristopom je premagljiv čisto vsak. 

Veselje po odločujočem zadetku Tadeja Čuka (VIDEO)

V nedeljo sledi še eno pomembno gostovanje v Ljutomeru, o tem pa več tekom tedna..

D.Č.

# MI SMO ODRANCI