OBČINA ODRANCI

V Ljutomeru naposled delitev točk!

Zadnje gostovanje naše članske ekipe v tej tretjeligaški sezoni se je pričelo naravnost odlično. Dva dokaj hitra zadetka in še nekaj zrelih priložnosti je kazalo na bistveno bolj ugoden izplen s tokratnega obračuna, a je v nadaljevanju obračuna šlo marsikaj izven planov. Najprej znižanje rezultata, nato izenačenje in hiter zadetek za vodstvo domačinov takoj na začetku drugega polčasa je ublažil Pihler z golom v 91.minuti za končni remi. Lahko bi fantje dosegli kaj več, a se morajo zadovoljiti z dobljenim. Konec koncev bodo o svoji usodi to soboto odločali čisto sami.

0:1 Jerebic (11.minuta)

Naša ekipa je pogumna pričela obračun in takoj v uvodnih minutah predvsem prek obeh bokov prihajala pred gol Mlinariča. Dobrih 250 gledalcev pa je na prvi zadetek moralo čakati do 11.minute. Pihler je z desne strani poslal predložek iz kota, na oddaljenejši vratnici je bil z glavi najvišji kapetan Jerebic. Žoga se je nerodno odbila in končala za hrbtom Mlinariča, naša ekipa pa je vodil  z 0:1.

0:2 Vinkovič (22.minuta)

Slabih 11 minut pozneje so domačini še drugič krenili po žogo v svojo mrežo. Z domiselno globinsko podajo je Čuk odlično našel prostega Vinkoviča, ki je stekel proti golu domačih, preigral vratarja Mlinariča in žogo poslal v nebranjeno mrežo za podvojitev našega vodstva.

1:2 Skuhala (27.minuta)

A v 27.minuti je sledil odgovor domače ekipe. Dolga podaja domačih je letela na enega najaktivnejših v domačem dresu, Maria Skuhale. Pri poskusu ga je oviral Jerebic in si že pripravil prostor za izbijanje žoge, a pri tem je bil s strani Skuhale pravtako oviran, dovolj dobro, da si je domači napadalec izboril žogo in jo poslal za hrbet Prše za znižanje vodstva naših na 1:2.

Skuhala je nevarno mimo vrat meril še sredi 38.minute, še v isti minuti pa je naša ekipa krenila v protinapad, katerega je organiziral Čuk in z vnovično dobro podajo našel Vinkoviča, kateremu pa je poskus tokrat ubranil Mlinarič. Vinkovič je v 40.minuti po podaji Čuka z glavo meril še čez gol.

2:2 Brumen (45.minuta)

V zadnji minuti prvega dela pa je naša ekipa, natančneje Pihler kakih 20m od svojega gola nedovoljeno oviral enega domačih igralcev. Sledil je prosti strel, Alen Brumen pa je žogo poslal na krajšo vratnico in še drugič premagal Pršo. Ekipi sta tako na odmor krenili pri rezultatu 2:2.

3:2 Skuhala (49.minuta)

V 49.minuti pa se je mreža Prše zatresla še tretjič. Legen je bil na sredini terena zaustavljen s prekrškom, sodnik Veselič je signaliziral prednost, a je naša ekipa kmalu po tem žogo izgubila, domačini pa so s podajo na levo stran spet dobro zaposlili Skuhalo. Slednji je s strelom na oddaljenejšo vratnico še tretjič premagal Pršo in poskrbel za popoln rezultatski preobrat. 

Nato je sledilo nekaj monotonih minut in igre med obema kazenskima prostoroma. Naša ekipa kar dolgo ni našla poti pred domači gol, saj so domačini igrali vse bolj obrambno. V 60.minuti je poskusil Lebar z globinsko podajo do Čuka, strel je krenil čez gol. V 81.minuti bi domačini lahko še enkrat zadeli, a oster predložek z leve strani ni našel naslovnika pred našim golom.

3:3 Pihler (91.minuta)

In, ko je marsikdo mislil, da ima tekma svoj epilog, pa je naša ekipa v sodnikovem podaljšku kombinirala pred domačim kazenskim prostorom. Naposled se je za strel odločil Vinkovič, žoga pa se je odbila nekoliko levo od gola, do prostega Pihlerja, ki jo je poslal za hrbet domačega čuvaja mreže in poskrbel za delitev točkovnega plena.

Naša ekipa je po zmagi Grada nad Radgono spet izgubila 1.mesto, a prvenstvo se bo odločalo to soboto v Odrancih, na derbiju sezone med Odranci in Gradom. Naša ekipa še naprej sama odloča o svoji usodi, a za naslov prvaka in pot v kvalifikacije za popolnitev 2.SNL proti Kopru potrebuje zgolj in samo zmago. O derbiju pa nekaj več tekom tega tedna…

# MI SMO ODRANCI

D.Č.