OBČINA ODRANCI

Še drugič zapored podprvaki 3.SNL-vzhod!

Pa je za nami…. Dolga tretjeligaška prehodna sezona 2018/19, ki je potekala po trikrožnem sistemu z 10 ekipami v konkurenci. Naša ekipa je tudi v tej sezoni večino te krojila sam vrh. In spet se je zgodilo, da so fantje prav v zadnjem krogu in vnovič pred domačo publiko neposredno odločali o naslovu prvaka. Lani Beltinci, letos Grad… Žal se je spet izjalovilo. Točka proti Gradu, kateri ne gre gledati v zobe je bila za zadetek premalo za naslov prvaka in pot v dodatne kvalifikacije za popolnitev 2.SNL proti Kopru, ki bi bile v prvi vrsti nagrada za storjeno skozi prvenstvo. Razočaranje je kakopak bilo in morebiti še je prisotno, tudi kakšno solzo na obrazih igralcev in publike je bilo videti ob spremljanju proslavljanja ekipe Grada za naslov prvaka. A to je nogomet in prav zaradi tega tako gledljiv in zanimiv. Za naše razmere še posebej… in če se v Murski Soboti zbira povprečno krepko čez 2000 obiskovalcev, gledano na sezono, jih je bilo tokrat v ŠRC Odranci okrog 800, ali pa še kaj čez.

Na igrišču bolj kot ne taktična igra skozi vseh 90.minuti. Zvrhana mera previdnosti enih in drugih v samem uvodu, Na prvo resnejšo akcijo publika čaka do 6.minute, ko Seršen z 20m udari mimo vrat Prše. V 18.minuti Čuk na nasprotni polovici poskuša z leve strani, Miković strel ubrani. 

0:1 Potočnik (35.minuta)

Sredi 35.minute se veselijo gostje skupaj s svojimi navijači vodstva sredi prepolnega športnega parka. Prosti strel/predložek z desne strani v zadetek z glavo pretvori visokorasli Potočnik. Prša in naša obramba brez posredovanja, trese se mreža, gostje se veselijo.

1:1 Vinkovič (42.minuta)

Po nekaj “zaspanih” minutah na drugi strani kot strela z jasnega naša ekipa organizira  hitro akcijo s prenosom igre na levo stran Čuku. Slednji s predložkom na drugi vratnici najde Vinkoviča, ki preigrava in si išče prostor za strel. Naposled vendarle udari, strel nič posebnega, a Miković slabo posreduje in trese se mreža Grada, naša publika pa skupaj z igralci težko pričakovanega izenačenja in odhoda na odmor.

Mladinska ekipa med polčasom dvigne pokal za naslov prvaka…

Med odmorom je naša mladinska ekipa iz roka predsednika MNZ Lendava g. Slavka Režonje in predsednika MNZ M.Sobota g. Danila Kacijana prejela medalje in pokal za naslov prvaka v mladinski konkurenci MNZ Lendava!

Sledi nadaljevanja derbija. Taktika je še naprej močno v ospredju. V 57.minuti je Patrik Horvat z kakih 10m streljal po podaji Kalamarja… čez gol. Medtem trener Cifer na igrišče pošlje tudi Lebarja in Sreša, ki prave poživitve žal ne prineseta. Proti koncu pridejo v ospredje nogometni prizori, ki smo jih vajeni, ko ima katera izmed ekip aktiven rezultat. S težavami s krči(?) ima največ dela v zadnjih 15.minutah naš maser Leon Kavaš, a minute tečejo. Vmes močno zadiši po igri z roko v svojem kazenskem prostoru na strani Grada, a Glažar ne piska. V 88.minuti v popolno ofenzivo krene tudi kapetan Jerebic in s predložkom z leve strani odlično najde Vinkoviča. Strel z glavo z neverjetno “parado” ubrani Miković in Grad ohrani pri aktivnem rezultatu. Naši ekipi ne pomaga niti 7 minut podaljška. Napadi so bili žal prejalovi, a ob zadnjem žvižgu sodnika Glažarja je bilo jasno, da se naslova prvaka veseli Grad. Dejstvo je, da se prvenstvo ni izgubilo na tem derbiju, saj je bilo skozi sezono tudi kar nekaj t.i. “malih tekem”, v katerih je naša ekipa včasih tudi prepotentno zapravila točke.

A ob koncu jim moramo čestitati. Ekipa je bila pred sezono nastavljena povsem na novo, bila je mešanica izkušenj in rane mladosti. Sedaj bo čas za kratek počitek, sočasno pa za sestavo igralskega mozaika za nasednjo sezono. Ob tej priložnosti čestitke tudi nogometašem Grada in uspešno pot v dodatnih kvalfikacijah za popolnitev 2.SNL proti Kopru.

HVALA tudi vsem navijačem in VSEM, ki ste nam pomagali skozi sezono 2018/19 !!!

#MI SMO ODRANCI

D.Č.

Fotogalerija s tekme:

Facebook NK Odranci: TUKAJ

Pomurec.com: TUKAJ

Vestnik.si: TUKAJ