OBČINA ODRANCI

Članska ekipa pričenja s pripravami na novo tretjeligaško sezono

Po odmoru, ki ima poleti bolj kot ne kratek značaj, se bo naša članska ekipa spet zbrala in pričela s pripravami na novo tretjeligaško sezono. Spomnimo… nova tretjeligaška sezona se po nekaj letih spet vrača na dve 3.SNL, kar za nas pomeni, da nas vnovič čakajo nasprotniki iz območja MNZ Ptuj, Maribor in Celje, skratka celotni vzhodni del Slovenije. S sestavo lig je bilo kar veliko težav, vsled tega bo nova 3.SNL-vzhod “zgolj” 12-članska. Našo regijo bodo poleg našega kluba tako predstavljali še Avto Rajh Ljutomer, Veržej in ŠNK Radgona. Vsi omenjeni so tudi pridobili licenco za tekmovanje na tretjeligaškem nivoju za sezono, ki sledi. Poleg omenjene štirice bodo v novi sezoni 3.SNL-vzhod sodelovali še Videm pri Ptuju, Podvinci, Dravinja Sl.Konjice, Zreče, Šmartno ob Paki, Šampion Celje, Prevalje in Bistrica iz Sl.Bistrice.

Štart priprav 03.07.2019…

Člansko ekipo bosta v novi sezoni še naprej vodila glavni trener Franc Cifer, njegov pomočnik bo še naprej Roman Gostan. Ekipo bosta na prvi trening povabila 03.07.2019 ob 18.00 uri. Priprave bodo v celoti izpeljane v domačem okolju z izjemo nekaterih prijateljskih tekem, ki bodo odigrane v gosteh. Oba moža stroke bosta pozdravila precej pisano zasedbo igralcev, zato dela v pripravah na novo sezono ne bo manjkalo…

Igralski mozaik nekoliko spremenjen….

Vodstvo kluba je takoj po končani sezoni 2018/19 pričelo pogovore z obstoječimi igralci, kakor tudi s potencialnimi novimi igralci. Klub je zapustil vratar Darko Prša, ki bo v prihodnji sezoni nosil dres Polane v Pomurski ligi, Luka Pihler se trenutno mudi na preizkušnji v sosednjih Beltincih, ostaja pa še nekaj neznank glede dokončne zasedbe za novo sezono. Vodstvo kluba je bilo na pogovorih uspešno z večino obstoječega kadra, ki je tako klubu zvestobo obljubilo tudi v prihodnji sezoni. Potrebno je omeniti tudi dejstvo, da novi registracijski pravilnik neovirane prestope amaterjev omogoča celotni mesec julij, prej je bilo obdobje omejeno na 01. – 15.07.2019. Je pa vodstvo kluba doseglo dogovor z nekaterimi novimi igralci. Jasno je, da bo ekipa imela povsem novi vratarski tandem. To sta Gašper Šaruga, ki je do sedaj branil barve Polane in Danilo Farkaš, ki se v naš klub seli iz Hotize. Novinec v ekipi je tudi Florijan Törnar, ki je bil prej član ekipe Črenšovec, za popestritev igre v napadu pa prihaja še Marcel Horvat, ki je bil nazadnje prav tako član Polane. Kot zadnji zaenkrat v naš klub izkušnje prinaša Mitja Žerdin, ki po nekaj sezonah igranja v Avstriji spet prihaja v domači klub, kjer je naredil praktično prve resnejše nogometne korake. V začetku priprav je v naši ekipi pričakovati še nekaj igralcev na preizkušnji, dokončni kader pa še ni povsem znan.

V pripravah sledi turnir za pokal občine Odranci in dve težki pokalni tekmi…

Znan je tudi razpored tekem za mesec julij in deloma avgust, katere bo odigrala naša ekipa. Dejstvo je, da bo v pripravah kar nekaj težkih tekem. Poleg pisane in tudi močne zasedbe na turnirju za pokal občine Odranci, ekipo ob koncu julija čaka finale pokala MNZ Lendava za prejšnjo sezono proti Nafti 1903 in 14.08.2019 še 1.krog pokala Slovenije, kjer ji je žreb za nasprotnika namenil prvoligaša Aluminij iz Kidričevega.

Seznam tekem v poletnih pripravah 2019:

11.07.2019 ODRANCI – ŠNK BAKOVCI (ŠRC Odranci- prijateljska tekma)

19. in 21.07.2019 TRADICIONALNI TURNIR ZA POKAL OBČINE ODRANCI

(NK Odranci, ND Beltinci Klima Tratnjek, Nafta 1903, Polet sv. Martin na Muri (CRO))

27.07.2019 ODRANCI – MARKOVCI (ŠRC Odranci- prijateljska tekma)

30.07.2019 ODRANCI – NAFTA 1903 (finale pokala MNZ Lendava 2018/19)

14.08.2019 ODRANCI – ALUMINIJ (1.krog pokala Slovenije)

ure tekem bodo določene naknadno. Termini in lokacije prijateljskih tekem se lahko na podlagi dogovora med kluboma tudi spremenijo.