OBČINA ODRANCI

V drugem polčasu do točk proti Šampionu sredi Celja!

Precej previdno je naša ekipa krenila na gostovanje v Celje, kjer jo je v 4.krogu pričakala domača ekipa Šampiona. Velik izziv na tokratnem obračunu je v prvi vrsti predstavljala igralna podlaga, saj ekipa Šampiona kot edina v ligi tekme igra na igrišču z umetno travo. Povrh vsega se ekipa sredi tedna ni preveč naigrala proti Črenšovcem, razlika v kvaliteti na dvoboju v Radgono pa je bila za realno oceno naše igre pač previsoka. A varovanci trenerja Franca Cifra so tudi tokrat dokazali, da se lahko v tej sezoni kosajo z najboljšimi ekipami v ligi. Mitja Žerdin, ki je ob nepričakovani poškodbi Aleša Kalamarja tokrat nosil kapetanski trak, je s svojimi soigralci dosegel še tretjo zaporedno zmago v sezoni. Poleg dveh zadetkov Vinkoviča, ki je vstopil s klopi, je tudi sam prispeval zadetek za tri točke na zahtevnem gostovanju.

Naša ekipa je že od prve minute diktirala tempo igre. Domačini so bili v podrejenem položaju, saj v prvem delu resneje niso ogrozili Šaruge. Pri naši strani je Matej Vok stresel tudi prečnik domačega gola. Asistenco Čuka v zadetek ni uspel pretvoriti Emruli, po prostem strelu in podaji Čuka je z glavo čez gol meril tudi Patrik Horvat, po kotu pa z glavo čez gol tudi Suhač. V 1.delu igre si je naša ekipa poleg omenjenih priigrala še nekaj obetavnih situacij, a mreže so mirovale.

Tudi večji del nadaljevanja je postregel z enako sliko na zelenici in borih 50 gledalcev je moralo do serije zadetkov čakati vse do 75.minute.

0:1 Vinkovič (75.minuta)

Sredi 73.minute je trener Cifer Emrulija zamenjal z Vinkovičem, slednji pa je dve minuti pozneje poskrbel za vodstvo naše ekipe. Domačega vratarja Grobelnika je premagal po strelu s strani, kakih 20m od gola in se s soigralci veselil vodstva, ki pa ni trajalo dolgo.

1:1 Kolšek (80.minuta)

Sredi 80.minute so si domačini priigrali resnejšo situacijo in globinsko žogo je osamljen sprejel Kolšek. Pri tem je močno dišalo po prepovedanem položaju, a sodniki so igro pustili teči, Kolšek pa je iz oči v oči s Šarugo zadel za izenačenje na 1:1.

1:2 Žerdin (87.minuta)

A naša ekipa je še naprej silno želela zadeti in trud se jim je obrestoval sredi 87.minute. S približno 25m se je za strel odločil kapetan Žerdin in udaril na oddaljenjšo vratnico, ter še drugič premagal Grobelnika za novo vodstvo naše ekipe.

1:3 Vinkovič (95.minuta)

Ko se je zdelo, da je to to, kar so gledalci lahko videli na igrišču, toda sredi 95.minute, tik pred sklepnim žvižgom sodnika Lazića, je Vinkovič s svojim drugim zadetkom na obračunu še enkrat matiral Grobelnika in postavil končnih 1:3 za našo ekipo.

S tem so si fantje priigrali tretjo zaporedno zmago v tej sezoni in z novim valom optimizma v nedeljo na domačem terenu pričakujejo ekipo Dravinje. Upajmo, da bo ekipa nadaljevala v tem slogu.

Utrinki 1.polčasa in “Cike Cake” po tekmi v Celju (VIDEO)

#MiSmoOdranci

D.Č.