OBČINA ODRANCI

Drugi poraz v sezoni vnovič proti Prleškemu predstavniku!

Kot, da bi naši ekipi Prleki bili v tej sezoni zares “trn v peti”. Saj ne dobesedno, ampak sodeč po rezultatih v tej tretjeligaški sezoni je kar se naše ekipe na igrišču tiče res temu tako. Po uvodnem porazu v Veržeju je za drugo “ničlo” varovancev trenerja Franca Cifra poskrbel prav Ljutomer. S slednjimi smo imeli vse sezone na nek način “borbe”, ampak po zadnjem dvoboju pač moramo priznati, da so bili Prleki boljši za “gol”. V vrstah naše ekipe je bilo zadnjo soboto pred 200 ljubitelji tretjeligaškega nogometa preprosto premalo, ali če sploh razpoloženih igralcev, ki bi lahko tehtnico prevesili v prid naše ekipe.

Gostje so tudi precej agresivno pričeli s tekmo in trojec Skuhala-Lotrič-Brumen je vseskozi vršil ofenzivo na našo obrambno vrsto. Naša ekipa je sicer poskušala predvsem z igro na takozvane vingerje, a tudi to uspeha ni prineslo.

0:1 Brumen (20.minuta)

In v 20.minuti je moral Šaruga po žogo v svojo mrežo. Gostje so izvedli hiter protinapad, kjer sta iz igre izpadla tako Kalamar, kot pozneje tudi Törnar. Skuhala je agresivno krenil proti našim vratim in poslal predložek na oddaljenejšo vratnico, kjer je Brumen popolnoma osamljen predložek spremenil v zadetek za vodstvo gostov z 0:1.

Naša ekipa je nato sicer “jalovo” poskušala, priložnost za izenačenje pa je bila kot na dlani sredi 32.minute.

Zgrešena enajstmetrovka- David Vinkovič (32.minuta)

Prav v 32.minuti je naša ekipa kombinirala pred golom gostov, pri tem pa je bil v kazenskem prostoru Prlekov nepravilno oviran Tadej Čuk. Sodnik Fridl je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel David Vinkovič, ki je sicer vratarja Karlovčeca poslal v krivo smer, a mu je veselje ob izenečanju preprečila vratnica. 

V 36.minuti je z 20m sprožil Nemec, a meril čez gol, nato še Lotrič s prostega strela kakih 30m od našega gola, pri čemer je žoga pred našim vratarjem nerodno odskočila in slednji je imel precej dela. Ekipi sta šle na odmor pri minimalnem vodstvu gostov.

Nadaljevanje ni prineslo posebnih sprememb. Naša ekipa je sicer iskala pot do gola, pri tem pa imela nemalo težav s podajami, kot tudi iskanjem zaključka akcij. Dvakrat je vnovič zadišalo po strelu z bele točke, a je sodnik Fridl po “prekršku” nad rezervistom Patrikom Horvatom slednjega nagradil z rumenim kartonom zaradi simuliranja, enkrat pa je domnevno šlo za igranje z roko gostov v njihovem kazenskem prostoru. Ostalo je brez novih kazenskih strelov, so pa gostje sredi 77.minute po akciji na levi strani in povratni podaji vnovič veliko dela naredili vratarju Šarugi. Krepko v sodnikovem podaljšku je Hartman domiselno čez obrambo gostov našel prostega Marcela Horvata, a je poskus z leve strani ubranil Karlovčec in Ljutomerčanom dokončno priigral zmago nad našo ekipo, ki je tokrat delovala “agilno” in predvsem nerazpoloženo.

Čas za popravni izpit prihaja to nedeljo dopoldan, ko sledi gostovanje v Vidmu pri Ptuju.

#MiSmoOdranci

D.Č.