OBČINA ODRANCI

Rezultatski preobrat v Vidmu za 5 prvenstveno zmago!

Dopoldanski termin, sorazmerno ozka igralna površina in še kaj bi se našlo, kar je zaznamovalo gostovanje naše ekipe v 8.prvenstvenem krogu v Vidmu pri Ptuju. Oba nasprotnika drug drugemu neznanka, gledalci pa smo videli kar 5 zadetkov. Na koncu se je za našo ekipo izšlo dobro. Lahko bi rekli, da je tako tudi pošteno, saj kljub dejstvu, da je ekipa dvakrat lovila zaostanek, je bila v polju vselej za odtenek boljši nasprotnik. Trener Cifer je tokrat še dodatno pomešal karte v začetni enajsterici, saj je Törnarja že od uvodne minute nadomestil domačin Nino Kociper. Se pa gostovanje na “ptujskih obronkih” še zdaleč ni začelo po željah naše ekipe.

1:0 Cafuta (4.minuta)

Še dodobra se ni začelo in že je Gašper Šaruga moral kreniti po žogo v svojo mrežo. Gostje so v 4.minuti izvedli kot, v gneči v kazenskem prostoru naše ekipe je neoviran z glavo meril Cafuta in domačine popeljal v vodstvo z 1:0.

Naša ekipa je malce “predihala” uvodni “šok” in prva priložnost naših je sledila sredi 10.minute, ko je Patrik Horvat krenil po desni strani, streljal, vratar Klasinc je žogo odbil, odbitek pa Ciglarič ni uspel pospraviti v mrežo. V 16.minuti je Klasinc ubranil strel Ciglariča po povratni podaji Čuka. Na naslednjo priložnost naše ekipe smo morali čakati vse do 37.minute, vmes so sicer Ciferjevi varovanci iskali priložnost za izenačenje, saj so domačini, razen temnopoltega Adedoja-ja puščali precej praznine v obrambni vrsti. V 37.minuti je Marcel Horvat odvzel žogo domačinom in krenil v hiter protinapad, a meril mimo vrat. Minuto pozneje so zapretili domačini. Po povratni žogi je Lovenjaku strel ubranil Šaruga. V 41.minuti je Žerdin izvedel prosti strel 30m od domačega gola, Klasinc je bil na mestu. Za konec prvega dela igre je strel Marcelu Horvatu z leve strani še enkrat ubranil Klasinc in do odhoda na odmor je ostalo pri minimalnem domačem vodstvu.

Po 10 minutah “otipavanja” v nadaljevanju, je naša ekipa resneje spet zapretila v 55.minuti. Marcel Horvat vnovič v protinapad, sledi asistenca do kapetana Kalamarja. Na oddaljenejši vratnici je bil osamljen Ciglarič, a mu je udarec glavo Klasinc ubranil. V 62.minuti je Kalamar prodrl po desni strani in poslal povratno podajo na Patrika Horvata, strel slednjega je “švignil” mimo gola.

1:1 Marcel Horvat (65.minuta)

Sredi 65.minute pa sledi izenačenje. Akcija spet po desni strani prek Patrika Horvata in podaja na Marcela Horvata, ki zadeva za izenačenje.

2:1 Planjšek (66.minuta)

A veselje naše ekipe je sila kratkotrajno. Že v naslednjem napadu sledi novo domače vodstvo. Tokrat kombinacija na levi strani, kjer je iz igre izpadel Hartman, predložek pa je Planjšek neoviran pospravil v mrežo in Videm je ponovno povedel.

V 68.minuti je Žerdin s 16m stresel tudi vratnico, sredi 73.minute pa sledi novo izenačenje. 

2:2 Kalamar (73.minuta)

Prosti strel z leve strani, natančneje predložek je izvedel Čuk, v domačem kazenskem prostoru pa je bil najspretnejši kapetan Kalamar. Žogo je v drugem poskusu pospravil v mrežo in vse se je začelo znova.

Cifer na klopi dodatno okrepi napad. Poleg Vinkoviča je na igrišče poslal tudi Emrulija in vse stavil na dosego zadetka za zmago. V 75.minuti skoraj kazen po protinapadu. Šaruga je reagiral na globinsko podajo domače ekipe in strel je krenil mimo gola.

2:3 Vinkovič (87.minuta)

Tri minute pred iztekom rednega dela igre pa akcija naše ekipe, ki je bila precej domiselna. Žerdin je dobro prenesel igro na desno stran, kjer je Patrik Horvat s povratno podajo iskal Vinkoviča. Žoga se je nekako odbila in Vinkovič je atraktivno, s “škarjicami” še tretjič premagal Klasinca. Rezultat se je tako povsem obrnil.

V sodnikovem podaljšku je imel Emruli lepo situacijo za višjo zmago, a je po globinski podaji strel slednjega ubranil Klasinc in sledil je konec težkega, trdega obračuna na “obrobju Haloz”

Naša ekipa je skozi tekmo bila dominantnejši nasprotnik in je bila za to primerno nagrajena. Varovance trenerja Cifra sedaj čakata dve težki tekmi, z neposrednima tekmecema v boju za sam vrh. Najprej to soboto doma proti Zrečam in nato še vroče gostovanje v Šmartnem ob Paki.

#MiSmoOdranci

Veselje po zmagi v Vidmu (VIDEO)

D.Č.