OBČINA ODRANCI

Rezultatski preobrat proti Korotanu za zmago pred zimskim odmorom!

Naša članska ekipa se je to soboto na nek način svojim gledalcem oddolžila za dve povprečni predstavi na zadnjih dveh obračunih pred domačo publiko. S tem je ekipa tudi potrdila in na nek način kronala točko in dobro predstavo v Šmartnem prejšnjo nedeljo. Tudi proti koroškemu predstavniku iz Prevalj pa ni šlo čisto vse po načrtih. Zaradi poškodbe se je že med tednom sfižil nastop Davida Vinkoviča, za nameček je bil trener Cifer prisiljen zamenjati domačina Nina Kocipra, ki je dobil močan udarec v koleno. Ekipa je nato rezultatsko celo zaostajala, se v pravem času vrnila z golom za izenačenje in terensko premoč od 64.minute naprej kronala z golom Kalamarja krepko v izdihljajih obračuna. 

Gostje so precej agresivno pričeli obračun in si sredi 4.minute pripravili prvo resnejšo situacijo. Küzma je nevarno poskusil z leve strani, Kalamar je strel deloma blokiral, žoga pa švignila malenkost mimo gola. V 10.minuti je Ciglarič poskusil iz obrata na levi strani, vratar Korotana Vidovšek je bil na mestu. V 27.minuti je prodiral Vok, streljal s 30m, Vidovšek brani. V 31.minuti pa napaka vratarja Šaruge pri izbijanju žoge. Gostje poskušajo s strelom na prazen gola, žoga pa malenkost mimo gola oz. bolje rečeno v zunanjo mrežo. V 45.minuti še poskus Ciglariča po predložku Marcela Horvata z leve strani, a žoga čez gol in na odmor se krene pri začetnem rezultatu. V 42.minuti je zaradi poškodbe moral z igrišča Nino Kociper, priložnost za dokazovanje je dobil Šinkec.

0:1 Grušovnik (48.minuta)

Nato pa sledi 48.minuta, kjer si napako pri izbijanju privošči Hartman. Žogo je poslal v sredino terena, kjer je bil osamljen Grušovnik kakih 25m od gola Šaruge. Sledi strel, naša ekipa sicer strel deloma blokira, a visokoleteča žoga preseneti tudi Šarugo in pod prečnikom pade v mrežo. Gostje so povedli z 0:1.

Sledi juriš na izenačenje. Najprej v 55.minuti Žerdin s 16m nevarno strelja mimo vrat. Nato pa …

1:1 Emruli (64.minuta)

Naša ekipa je pričela s popolno ofenzivo. V 64.minuti je avt izvajal Kalamar in žogo poslal na Žerdina, slednji pa z glavo podaljšal do Emrulija. Slednji je z udarcem na oddaljenejšo vratnico zatresel mrežo gostov in rezultat poravnal na 1:1.

Naša ekipa še dodatno okrepi svojo igro v napadu, a po drugi strani ostaja precej prostora tudi za goste. V 66.minuti Šaruga lovi žogo izven kazenskega prostora in ubrani prosti strel gostom. V 69.minuti naša ekipa izgubi žogo, Plesec podaja v globino, Šaruga pa vnovič brani. Prične se obleganje gola gostov… Kot za kotom, poskusi strelov z vseh pozicij, gostje večino strelov blokirajo. V 83.minuti predložek s kota izvaja Ciglarič, Emruli podaljša žogo, Šinkec pa iz obrata strelja čez gol. Ofenziva se še naprej stopnjuje, a časa je vse manj. Toda…

2:1 Kalamar (93.minuta)

Krepko v sodnikovem dodatku, ko je že kazalo, da bo zadnji žvižg sodnika Fridla prišel prej kot kakšen zadetek, pa sledi popoln preobrat. Ciferjevi varovanci, kot že večino časa od zadetka za izenačenje spet oblegajo gol gostov. Sledi predložek z leve strani na oddaljenejšo vratnico, kjer Kalamar z glavo poskuša poslati povratno podajo. Pri tem pa zadane v nogo enega od nogometašev Korotana. Žoga se odbije v mrežo, naša ekipa pa se veseli zadetka za vodstvo in nekaj trenutkov pozneje tudi za zmago. Po tekmi si je večina enotna, varovanci trenerja Cifra so si to zaslužili in bili za svoj trud primerno nagrajeni.

Ekipa trenutno zaseda 3.mesto, kjer bo bržkone tudi prezimila, pa čeprav Dravinja in Radgona igrata še zaostalo tekmo. To jesen so bili vzponi, katere bo potrebno še nadgraditi in tudi padci iz katerih pa se nekaj da naučiti. Sledi zimski odmor, ki bi tokrat kar dolg. Tretjeligaši bodo namreč z nadaljevanjem sezone pričela previdoma 14.03.2020.

#MiSmoOdranci

#manuelaodrančarska

D.Č.

Fotogalerija s tekme: TUKAJ (foto: Sašo Horvat)