OBČINA ODRANCI

Po 5 letih vendarle osvojen pokal občine Odranci!

Zadnjo nedeljo je naš klub vendarle uspel pod streho spraviti finale prekinjenega 5.turnirja za pokal občine Odranci, kjer se je naša ekipa pomerila z ekipo Turnišča. Oba nasprotnika sta mesec dni nazaj v polfinalu premagala Hotizo oz.Podvince, slednja pa tekme za 3.mesto tudi zaradi že prej planiranih prijateljskih obračunov nista odigrala. Je pa finale ob vseh korona ukrepih v športnem parku spremljalo 180 gledalcev, ki so naposled videli zmago naše ekipe.

Naša ekipa je bila skozi tekmo za odtenek dominantnejši nasprotnik, čeprav je imela tudi zaradi številnih odsotnih igralcev v ekipi sredi nadaljevanja tudi svoje “črne minute.Gledalci so prvi zadetek videli sredi 38.minute, ko je prodrl Marcel Horvat, podal do Emrulija, ki akcije ni uspel zaključiti, je pa bil iz ozadja toliko spretnejši povratnik Aleš Kalamar, ki je zadel za vodstvo naše ekipe z 1:0. Pri tem se je končalo tudi prvih 45.minut obračuna.

Začetek 2.polčasa je spet pripadel naši ekipi in v 48.minuti je sledila podvojitev vodstva. Tokrat prodor Tompe in asistenca pred gol Ciglariču, kateremu ni bilo težko zatresti mreže za 2:0. Nato pa sledi “krč” naše ekipe in Turnišče je postalo nevarnejše, kar so gostje izkoristili v 58.minuti, ko je po podaji Berdena Farkaša premagal Lutar. Turniščani so bili pozneje še nekajkrat nevarni za izenačenje, a je v 84.minuti dolgoletni član našega kluba Aleksander Jerebic v svojem kazenskem prostoru podrl Ciglariča, sodnik Bukovec pa je signaliziral strel z bele točke, katerega je Ciglarič izvedel kar sam in postavil izid finala ODRANCI – TURNIŠČE 3:1.

Naša ekipa je tako po 5 letih organiziranja tega turnirja prvič postala tudi zmagovalec in prejela priznanje, pokal in prenosni pokal. Pokale in priznanja sta podelila predsednik kluba Marič Marjan, ter član UO NK Odranci in član IO MNZ Lendava Branko Ferenčak.

Članska ekipa to soboto nadaljuje s pripravljalnimi tekmami, zadnja pred prvenstvom Pomurske nogometne lige sledi v soboto ob 17.30 v Dolgi vasi pri ekipi Olimpije.

D.Č.