OBČINA ODRANCI

Članska ekipa v novi sezoni v družbi 18-članske Pomurske nogometne lige

Obdobje poletnih priprav na novo tekmovalno sezono je pri koncu. Vsem sedaj že dobro poznana situacija okrog Covid-19 se še naprej dnevno spreminja in upamo lahko samo na dejstvo, da slednja ne bo močno, ali pa najbolje sploh ne krojih nove tekmovalne sezone.

Članska ekipa v Pomurski nogometni ligi…

Vodstvo kluba je bilo po prekinjeni in pozneje predčasno zaključeni sezoni 2019/20 prisiljeno potegniti črto in opraviti z dilemo, kje tekmovati v naslednji sezoni. Klub namreč ni zagotovil vsem licenčnim pogojem za tekmovanja pod okriljem NZS in ni pridobil licence za tretjeligaško sezono za TL 2020/21 in bo v novi sezoni tekmoval v Pomurski nogometni ligi. Enako velja tudi za preostala dva “tretjeligaša” iz prejšnje sezone Ljutomer in Veržej. Naposled se je Pomurska liga močno popolnila in bo v novi sezoni štela kar 18 klubov. Sistem tekmovanja bo sledeči: V jesenskem delu tekmovanja bomo klubi odigrali 13 krogov in jesen tako končali 22.11.2020. Za prvi del prvenstva bodo tako ostali 4 krogi, ki bodo odigrani spomladi 2021. Nato pa se bo liga razdelila na dva dela in sicer se bo prvih 10 moštev po 17.krogih borilo za naslov prvaka, preostalih 8 pa za obstanek v PNL. Obe matični MNZ sta namreč že razkrili, da bosta v sezoni 2021/22 kar dve Pomurski nogometni ligi. V letošnji pa bo tako vsak klub odigral v vsakem primeru 26 krogov. Naša ekipa bo novo tekmovalno sezono pričela na gostovanju v Puconcih, nato doma pričakala Gančane, nakar sledita dve gostovanji, najprej pri Polani in nato pri sosedih v Črenšovcih. Prvi obračun z “nekdanjim tretjeligaškim” konkurentov sledi v 7.krogu, ko v Odrance prihaja Veržej.

Razpored PNL 2020/21:

Za povečavo klikni na posamezno fotografijo

Vodji stroke bosta še naprej Franc Cifer in Roman Gostan…

Še preden je klub pričel s kadrovanjem, se je za sodelovanje v novi sezoni dogovoril tudi z obema možema stroke. Franc Cifer bo tako še naprej glavni trener članske ekipe, Roman Gostan pa njegov pomočnik.

Nekateri igralci so se poslovili, nekateri se vračajo….

Prestopni rok se je najprej pričel bolj kot ne v smeri odhodov. Klub se je namreč pred novo sezono odločil, da bo dal priložnost mešanici na eni strani domačih, tudi mladih igralcev in na drugi strani nekaterim standardnim členom ekipe v prejšnjih sezonah.

Klub so tako zapustili vratar Gašper Šaruga, ki se vrača v Polano, Saša Celec, ki se vrača v Grad, Amadej Legen odhaja v Gančane, klub je zapustil tudi Gal Šinkec, David Vinkovič pa je na tem nivoju prekinil športno pot. Klub se je sicer za sodelovanje v novi sezoni dogovoril tudi s Tadejem Čuk-om,  a je slednji naposled sprejel ponudbo v sosednji Avstriji, kar je klub z razumom sprejel. Vsem navedenim s klub zahvaljuje za vse, kar so prikazali v dresu odranskega kluba.

V klub se vračajo nekateri povratniki. V prvi vrsti velja omeniti domača igralca Nina Kocipra in Davida Copota, ki se vračata iz Polane oz. Črenšovcev, kot  “povratnik” v kader Franca Cifra se vrača tudi Aleš Kalamar, ki je nazadnje nastopal za moštvo ND Beltinci, sicer pa se v naš klub vrača tretjič. Veseli nas vrnitev dolgo časa poškodovanega Tompa Nikole, vse več minuteže na dosedanjih tekmah so zbirali brata Horvat, Denis in Kristjan, ter Denis Kociper, ekipi pa so pridruženi tudi še v zadnji sezoni mladinci, ki preraščajo generacijo. V priprave so bili tako aktivno vključeni Timi Markoja, Sebastjan Rituper in Blaž Hozjan. Klub se je odločil, da bo po odhodu vratarja Šaruge mesto med vratnicama zaupal domačega vratarskemu tandemu Danilu Farkašu in mlademu Vitoju Kavašu, a je vodstvo kluba tik pred novo sezono PNL zaostrilo konkurenco tudi na golu. Pred nekaj dnevi se je ekipi pridružil mladi vratar Bojan Cigut, sicer do sedaj član Nafte 1903, kjer je pretežno branil v 2.SML.

Za ekipo kar nekaj prijateljskih in pokalnih tekem…

Ekipa je kljub sila nepredvidljivi situaciji okrog Covid-19, ki je prekinil tudi tradicionalni turnir za pokal občine Odranci, odigrala kar nekaj prijateljskih in pokalnih tekem. Ekipa je medtem postala pokalni podprvak MNZ Lendava v zaostali polfinalni in pokalni tekmi za sezono 2019/2020, ki sta bili obe odigrani v Veliki Polani in si tako zagotovila vsaj tekmo 1.kroga pokala Slovenije za prihodnjo sezono.

Odigrane tekme v poletnih pripravah 2020:

ODRANCI – VERŽEJ (mladina) 6:0 (3:0)

ČARDA – ODRANCI 1:4 (0:1)

ODRANCI – HOTIZA 3:2 (0:2) – turnir za pokal občine Odranci (polfinale)

ČRENŠOVCI – ODRANCI 2:3 (1:0)

POLANA – ODRANCI 6:7* (2:2) *po enajstmetrovkah – polfinale MNZ Lendava 19/20

NAFTA 1903 – ODRANCI 6:3 (5:0) – finale pokala MNZ Lendava 19/20

ODRANCI – TURNIŠČE 3:1 (1:0) – finale 5.turnirja za pokal občine Odranci

Podprvaki pokala MNZ Lendava za sezono 2019/20

Za uvod v PNL gostovanje v Puconcih…

To soboto se pričenja nova sezona v Pomurski nogometni ligi. Naša ekipa bo za uvod krenila na gostovanje v Puconce. Slednji so pravtako novinci v PNL. Nasprotnik je bolj kot ne neznanka naši ekipi, saj razen prijateljskega obračuna nekaj let nazaj na našem pomožnem igrišču ekipi moči v bližnji preteklosti nista odmerili. Cilj je jasen in to so tri točke, ki bi pred novimi izzivi predstavljale dodatno motivacijo. Trener Cifer bo na sobotnem obračunu lahko računal na vse razpoložljive moči, tudi na vse novince, manjkal bo edino Tompa. Tekma bo potekala v skladu z vsemi protokoli NIJZ, ogled s strani gledalcev bo možen, seveda ob upoštevanju vseh priporočil in navodil pristojnih institucij. Gremo na zmago!!!

PARI 1.kroga PNL 2020/21:

Sobota, 29.08.2020 ob 17.00

AVTO RAJH  LJUTOMER – VERŽEJ

RADENSKA SLATINA – OLIMPIJA DOLGA VAS

KEMA PUCONCI – ODRANCI

Nedelja, 30.08.2020 ob 17.00

HOTIZA – ČRENŠOVCI

TURNIŠČE – MLINOPEK KRIŽEVCI

ČARDA MARTJANCI – RAKIČAN

GRAD- SERDICA Kl.Šinko

GORIČANKA – TROMEJNIK

ALUVAR GANČANI – POLANA