OBČINA ODRANCI

PNL: “Po dveh golih Meznariča zmaga na gostovanju v V.Polani”

Za razliko od pokalnega obračuna cca. mesec dni nazaj za tokratni dvoboj med Polano in Odranci ne moremo reči, da je bil na ravni tistega prvega. Resda tudi tokrat priložnosti ni manjkalo, kakšnih 300 gledalcev je sicer imelo kaj videti, a so se pri enih in drugih na tokratnem prvenstvenem medsedbojnem obračun pojavljale napake v igri. Toda kljub vsemu smo videli dva zadetka in to v domači, mož odločitve na tokratnem obračunu pa je bil Anej Meznarič.

Že v 2.minuti tekme so domačini prišli v priložnost, pri kateri je močno zadišalo po prepovedanem položaju. Po globinski žogi se je iz oči v oči s Cigutom znašel domači kapetan Rok Žalik, naš vratar pa mu je strel ubranil, je pa šlo za 100% priložnost.

0:1 Meznarič (22.minuta)

Na prvi zadetek so gledalci morali čakati vse do 22.minute. Kociper Denis je streljal z 20m in dodobra namučil Šarugo, ki je strel s skrajnimi močmi preusmeril v vratnico, a akcija se je nadaljevala levo od domačega gola, kjer je žogo sprejel Meznarič in jo neubranljivo poslal na oddaljenejšo vratnico za vodstvo naše ekipe z 0:1.

V 29.minuti je Suhač slabše posredoval pri izbijanju in Žugelj se je hitro znašel v priložnosti desno od našega gola, a Cigut je strel ubranil.

Rdeči karton- Imre (31.minuta)

Patrik Horvat je tokrat domači obrambi s prodori precej težav povzročal predvsem na desni strani. Sredi 31.minute je pobegnil domačim branilcem in krenil sam proti golu. Imre ga je kot zadnji igralec nepravilno zaustavil in sodnik Bukovec ga je z rdečim kartonom poslal pod “predčasno prho”.

Naša ekipa igralca več v prvem delu igre ni več uspela kronati z zadetkom in ekipi sta odšli na odmor pri minimalni prednosti naših.

V 48.minuti tekme pa sledi zrela priložnost domačih, kljub deseterici na igrišču. Po dolgi žogi je Gregor Pavel z glavo sila zaposlil Ciguta, ki je sicer strel atraktivno ubranil, odbitek so domačini poslali v prečnik in naša ekipa si je lahko oddahnila, da ni prišlo do poravnave rezultata. V 50.minuti je Žugelj izvedel prosti strel s 30m. Cigut je žogo odbil, odbitek pa so domačini poslali mimo vrat. V 58.minuti vendarle prva priložnost naše ekipe v nadaljevanju. Po kotu Ciglariča Suhač na oddaljenejši vratnici z glavo meri mimo vrat. V 60.minuti sledi lepa priložnost naše ekipe. Po desni strani je pobegnil Denis Kociper in z odličnim predložkom našel povsem samega Emrulija. Slednjemu je pred golom spodrsnilo in po “vodi” je splavala podvojitev vodstva.

0:2 Meznarič (69.minuta)

A kar ni uspelo Emruliju, je sredi 69.minute še drugič na obračunu uspelo Meznariču. Ciglarič je poslal predložek s kota z desne strani, Meznarič pa je povsem nepokrit na prvi vratnici z glavo podvojil vodstvo naše ekipe na 0:2.

V zadnji fazi tekme se je naša ekipa znašla še v kar nekaj priložnostih, a kljub vsemu v igri ni blestela. V 86.minuti je Ciglarič zatresel še vratnico, imel čisto ob koncu priložnost še po podaji rezervista Markoje, a se domača mreža do zadnjega žvižga sodnika Bukovca ni več zatresla.

Naša ekipa si je priigrala tretjo zaporedno zmago, čeprav tokrat v igri ni posebej navdušila. Ekipo ta konec tedna čaka drugo zaporedno gostovanje, tokrat pri sosedih Črenšovcih, kjer so sredi meseca julija že odigrali tudi prijateljsko tekmo.

D.Č.