OBČINA ODRANCI

Kar 6 žog v mreži Tromejnika za nov komplet točk!

Prvo gostovanje na Goričkem v tej sezoni Pomurske nogometne lige in še šesta zaporedna zmaga. To je izplen gostovanje zadnjo nedeljo na Kuzmi, kjer je naša ekipa domačine premagala z visokih 0:6, ob dejstvu, da si je zmago s tako razliko v večini priigrala šele v zadnjih 20 minutah tekme. Tekma je potekala na, od sobotnih padavin sila razmočenem in nasploh težkem terenu na Kuzmi, kjer je obračun pospremilo nekaj manj, kot 100 ljubiteljev nogometa.

Naša ekipa je sicer imela vajeti igre v svojih nogah, v 8.minuti je Emruli sprejel globinsko podajo na desni strani, streljal, a je Šafer strel ubranil. V 23.minuti je Žerdin po globini asistiral Ciglariču, a je bil Šafer tudi tokrat uspešnejši.

0:1 Emruli (25.minuta)

V 25.minuti pa sledi vodstvo naše ekipe. Predložek s kota z leve strani izvede Ciglarič, v gneči pa je najvišji Emruli in tudi s pomočjo domače obrambe zadeva za vodstvo z 0:1. Do izteka prvega dela se ne zgodi več ni pretresljivega, ob precej mirni predstavi obe ekipi kreneta na odmor.

 

V 3.minuti nadaljevanja se v idealni situaciji za povišanje vodstva znajde Emruli. Žerdin je poslal predložek z leve strani, žoga je bila odbita do Emrulija, ki je poskusil s strelom po tleh in, ko se je že zdelo, da sledi podvojitev vodstva, domačini žogo izbijajo z golove črte. V 53.minuti sledi priložnost za domačine. Žogo pred golom, ki ga je tokrat v dresu našega kluba vnovič čuval Bojan Cigut, žogo sprejme Mencingar in poskuša s strelom pod tleh, čeprav je Cigut krenil iz gola in zatresa vratnico. V 63.minuti je žogo z avta poslal Meznarič, Žerdin se je znašel v idealni poziciji za strel 20m od gola, a mu je žoga nerodno odskočila in pravega zaključka ni bilo. 

0:2 Ciglarič (72.minuta)

V 72.minuti pa se drugič na obračunu trese domača mreža. Akcija naših poteka desno od gola, kjer pred gol prodre Kalamar in s povratno podajo najde prostega Žerdina. Naš kapetan je poskusil s strelom, a žogo slabo zadel, a je okroglo usnje našlo pot do Ciglariča, ki je rutinirano streljal na krajšo vratnico za povišanje vodstva na 0:2.

Zadetek Ciglariča v 72.minuti tekme (VIDEO)

Minuto pozneje je Ciglarič lepo prenesel igro z leve strani na Emrulija, ki je krenil proti golu, a bil v zaključku akcije precej oviran s strani domačih, tako, da pravega zaključka obetavne akcije ni bilo.

0:3 Žerdin (78.minuta)

V 78.minuti naša ekipa vnovič poviša vodstvo. Tokrat je z leve strani streljal rezervist Denis Kociper, žoga se je odbila do prostega Žerdina, ki je z roba kazenskega prostora zatresel skorajda prazno mrežo za 0:3.

0:4 Žerdin (80.minuta)

Dve minuti pozneje nov zadetek Žerdina in vodstvo z 0:4. Nad Žerdinom je bil storjen prekršek kakih 20m od gola domačih. Izvajalec prostega strela je bil kar sam Žerdin, čeprav je namero po strelu pokazal tudi Ciglarič, a pri tem spretno pred žogo zavil levo in s tem omogočil prosto luknjo za strel Žerdina, ki je bil neubranljiv, pod prečnik domačega gola za 0:4.

Zadetek Žerdin iz prostega strela (VIDEO)

0:5 Ciglarič (83.minuta)

V 83.minuti peta žoga v domačem golu. Spet naveza Žerdin-Ciglarič, tokrat globinska podaja Žerdina v prostor Ciglariču po desni strani in ko se je že zdelo, da Ciglarič žoge ne bo uspel ujeti, čeprav je preigral tudi vratarja Šaferja, je kljub vsemu s skrajnimi močmi poskusil z mrtvega kot in zadel prazno domačo mrežo.

0:6 Emruli (85.minuta)

5 minut pred iztekom rednega dela tekme sledi še potrditev visoke zmage naše ekipe. Spet prodor Žerdina, ki preigra tudi vratarja Šaferja in nesebično asistira Emruliju, slednji pa za končnih Tromejnik-Odranci 0:6.

Ekipa si je torej priigrala naposled visoko zmago, katero pa je “skreirala” v zadnjih 20 minutah obračuna. V naslednjem krogu sledi derbi dosedanjega poteka sezone, saj k nam prihaja Veržej, edina ekipa, ki enako kot naši fantje, do sedaj ni oddala še niti točke.

D.Č.