OBČINA ODRANCI

7 zaporedna zmaga, padel tudi Veržej!

Derbi dosedanjega poteka prvenstva v Pomurski ligi je upravičil svoj sloves. Resda ga je zasenčilo slabo, bolj kot ne rano zimsko nedeljsko popoldne, a gledalci so kljub mrzlemu vremenu spremljali kar se da dinamično tekmo na sila težkem in močno razmočenem terenu. Ekipi sta pokazali, da nista zastonj na vrhu razpredelnice, da gre za precej izenačeni moštvi, a je treba priznati, da je od igre imela več naša ekipa, ki bi lahko končno zmago “okitila” tudi z višjo razliko. So pa varovanci trenerja Cifra derbi odigrali s pravim pristopom in taktično zrelo.

Po začetnem otipavanju in nekaj polpriložnostih mogoče prva resnejša situacija pred golom Ciguta, ki pa se ni končala z resnejšim zaključkom. Gostje so poskusili z globinsko podajo pred naš gol, Cigut je krenil iz gola in izbil žogo, ki je tudi zaradi razmočenega terena močno pridobila na hitrosti. V 19.minuti pred golom gostov predložek Kalamarja na Ciglariča, slednji si je žogo slabo ustavil in končala je v rokah Karoli-ja. Nato pa situacija v 31.minuti, ko se trese mreža gostov, a veselje naše ekipe prepreči pisk sodnik Kovačiča. Ciglarič je poslal predložek s kota z desne, v gneči je Karoli poskušal žogo izbiti in ni bilo jasno vidno, ali je trčil v soigralca, ali ga je oviral kateri od naših igralcev. Žoga je prišla do Kalamarja, ki jo je potisnil v prazno mrežo, a sodnik Kovačič signaliziral prekršek Hartmana nad Karoli-jem.

1:0 Meznarič (34.minuta)

Toda že 3 minute pozneje ni bilo nobenega dvoma v vodilni zadetek naše ekipe. Spet predložek s kota Luke Ciglariča in točna podaja na prvo vratnico, kjer je najvišje skočil Anej Meznarič in žogo potisnil za hrbet vratarja gostov. Naša ekipa se je veselila zadetka za vodstvo.

V 37.minuti je Ciglarič poskusil s plasiranim strelom povišati vodstvo naše ekipe, a so gostje žogo v zadnjem hipu odbili v kot. Ciglarič se je minuto pozneje vnovič znašel v lepi situaciji, to pot po lepem predložku Žerdina. Strel z glavo je bil dober, Karoli je z obilico težav preprečil povišanje vodstva naših. Gostje so imeli zrelo priložnost za izenačenje v 42.minuti, ko je po predložku z leve Šarkezi poskusil z glavo, a je Cigut strel ubranil, pri tem pa se je končal prvi del igre.

V nadaljevanju naša ekipa ostaja konkretnejša na zelenici. V 52.minuti z roba 16m prostora poskuša Patrik Horvat, a Karoli brani. V 57.minuti ima pri gostih priložnost Fanedl in strelja z desne strani, Cigut spet brani. V 60.minuti pa najzrelejša priložnost naših v nadaljevanju. Kalamar pošlje predložek po tleh z desne strani, Ciglarič pa popolnoma osamljen žogo pošlje močno čez gol. Nova priložnost za Ciglariča, ki je bil tokrat kar nekajkrat v situacijah za dosego zadetka, sledi v 66.minuti po asistenci Nina Kocipra, ki je zamenjal Dejana Sreša. Strel z leve strani odbija Karoli. V 78.minuti s 16m čisto malo mimo vrat meri še rezervist Denis Kociper.

Naposled naša ekipa, kljub nekaj nervoznim situacijam pred našim golom čisto ob koncu tekme slednjo pripelje do konca in se veseli nove zmage, s katero ostaja edina neporažena ekipa v prvenstvu, veseli pa tudi dejstvo, da razen zadetka v Puconcih v uvodnem krogu iz 11m še ni prejela. V prihodnjem krogu sledi gostovanje v Serdici.

Cike Cake in veselje po derbiju v slačilnici (VIDEO)

D.Č.

Foto: Matej Kranjec