OBČINA ODRANCI

Kar 9 zadetkov v mreži Veržeja!

Naša ekipa je v 5.krogu PNL doma gostila ekipo Veržeja in zabeležila najvišjo zmago v ligi v dosedanjem poteku prvenstva. Četa varovancev trenerja Franca Cifra, ki je bila tokrat malce spremenjena napram zadnjemu obračunu, je bila prisiljena popraviti vtis po zadnjem porazu v Veliki Polani in si s tem pridobiti novo samozavest pred nadaljnimi obračuni. Tekmo je v ŠRC pospremilo okrog 120 ljubiteljev nogometa, ki so se nagledali zadetkov v mreži gostov, številka se je naposled ustavila pri 9.

1:0 Emruli (2.minuta)

Že sam začetek obračuna je postregel s hitrim zadetkom. V 2.minuti je prodor krenil Patrik Horvat in bil v kazenskem prostoru gostov ustavljen s prekrškom, sodnik Kovačič se je odločil za prednost, saj je do žoge prišel Emruli in zatresel mrežo za hitro vodstvo naše ekipe.

V 12.minuti je Andrejek po povratni podaji Emrulija nastreljal blok obrambe gostov. V 19.minuti je po predložku Patrika Horvata kapetan Žerdin z glavo meril čez gol. V 31.minuti je Kalamar s predložkom lepo našel prostega Emrulija, ki se je dobesedno sam znašel pred golom gostov, a mu je veselje ob povišanju vodstva preprečil vratar Vohar.

2:0 Ciglarič (33.minuta)

V 33.minuti pa sledi povišanje vodstva. Emruli je na desni strani potegnil proti golu in s povratno podajo lepo našel Ciglariča, kateremu ni bilo težko zadeti za podvojitev vodstva, na 2:0.

3:0 Žerdin (34.minuta)

Minuto pozneje pa novo povišanje vodstva. Tokrat strel Žerdina s slabih 25m in tretjič na tekmi se trese mreža Veržeja- 3:0.

V 37.minuti sledi eden redkih resnejših poskusov gostov. Dober strel Cenerja z 20m zaustavi prečnik.

4:0 in 5:0 Emruli (38. in 44.minuta)

Do konca prvega dela igre padeta še dva zadetka, pod obema se podpiše Adis Emruli, ki tako doseže hattrick na tem obračunu že po polovici obračuna. V 38.minuti Patrik Horvat asistira do Kalamarja, ta pa pošlje predložek na Emrulija, ki zadane za 4:0, minuto pred iztekom polčasa pa še petič zatrese mrežo gostov in naša ekipa se na odmor odpravi s sila visoko prednostjo.

Tekom 2.polčasa trener Cifer na zelenico pošlje čisto vse rezerviste, razen rezervnega vratarja Farkaša, naša ekipa pa uspe doseči še 4 zadetke.

6:0 Ciglarič (55.minuta)

V 55.minuti naša ekipa izvede lepo in domiselno kombinacijo na desni strani, katero zaključi Patrik Horvat z lepo podajo Ciglariču, ki doseže svoj drugi zadetek na obračunu.

7:0 Suhač (63.minuta)

V 63.minuti Ciglarič izvede prosti strel z desne strani. Žoga je odbita, a le do Suhača, ki strelja z roba kazenskega prostora, a nastrelja blok gostov, od katerega se žoga odbije v nebranjeni del mreže za povišanje vodstva na 7:0.

8:0 Tompa (66.minuta)

V 66.minuti sledi akcija rezervistov. Tokrat je večino dela opravil Marcel Horvat, ki je prodrl po desni strani in lepo našel prostega Tompo, kateremu ni bilo težko doseči osmega zadetka za ponovno povišanje vodstva naše ekipe na 8:0.

V 74.minuti Denis Kociper poskusi s strelom z 20m, a meri čez gol.

9:0 Marcel Horvat (78.minuta)

V 78.minuti sledi prosti strel za našo ekipo. Kapetan Žerdin se odloči za podajo Marcelu Horvatu na levo stran. Osamljeni Horvat akcijo zaključi s plasiranim strelom na oddaljenejšo vratnico in še devetič se trese mreža Veržeja.

Do izteka obračuna naša ekipa tekmo rutinirano pripelje do konca in se podpiše pod visoko zmago. S tem si je ekipa precej popravila tudi razliko v zadetkih, razlika v kvaliteti ekip pa je bila tokrat izdatno vidna. Našo ekipa to nedeljo čaka težja naloga, saj se odpravlja na gostovanje k trenutno direktnemu konkurentu na lestvici, ekipi Grada.