OBČINA ODRANCI

V Gradu rezultatski preobrat in naposled 4 žoge v domači mreži!

Na tekmo 6.kroga Pomurske nogometne lige v Gradu je štab naše ekipe gledal z zvrhano mero previdnosti. Zgodovina medsebojnih dvobojev namreč naši ekipi ni bila preveč pisana na kožo, saj so na gostovanju v Gradu marsikdaj utegnile biti težave. Tudi obračun 6.kroga, ki ga je pospremilo kakih 100 gledalcev, se ni pričel po notah naše ekipe, a je nadaljevanje bilo bistveno boljše in nova zmaga naše ekipe naposled povsem zaslužena.

1:0 Buček Huber (2.minuta)

Naša ekipa je imela v samem začetku obračuna precej težav, še najbolj s travnato zelenico, ki je bila trda, neravna in ni dopuščala idealne igre. Ciferjevi varovanci so imeli v začetku tako obilico težav, še največja pa se je zgodila sredi 2.minute, ko so domačini prodirali po levi strani. Hartman je naredil napako pri izbijanju podaje, ki je prišla naposled do Buček Huberja. Slednji je prodrl proti golu in s strelom na oddaljenejšo vratnico matiral Sereca za hitro domače vodstvo z 1:0.

Kar nekaj minut je bilo potrebnih, da je naša ekipa “predelala” hitro prejet zadetek. Prva resnejša situacija pred domačim golom nastopi sredi 12.minute, ko po podaji iz kote Luke Ciglariča in odbiti žogi iz obrata strelja kapetan Žerdin, a Kučan strel ubrani. Minuto zatem navidez neresna situacija pred našim golom, ki bi se lahko končala z zadetkom. Domačini poskušajo s predložkom z leve strani, žoga pa krene nevarno proti golu Sereca, ki je sicer na žogi čisto pri vratnici. Žoga konča v okviru gola. Domačini spet zapretijo v 18.minuti po podaji v globino. Kalamar zamudi pri izbijanju žoge, z gola krene Serec, akcija pa se konča z domačim strelom mimo gola.

1:1 Kalamar (26.minuta)

V 26.minuti pa sledi poravnava rezultata. Ciglarič izvede predložek s kota z desne strani, v gneči pa najvišje skoči Kalamar in z glavo zadane za izenačenje na 1:1.

Igra se nato preseli med oba kazenska prostora, vse do 41.minute mreže mirujejo.

1:2 Marcel Horvat (41.minuta)

V 41.minuti naša ekipa kombinira na levi strani, kjer podajo pred gol pošlje Legen. Podaja sicer ni bila najboljša, a je tudi zaradi neravnega terena letela mimo domačih branilcev in našla prostega Patrika Horvata na robu kazenskega prostora. Slednji asistira do Marcela Horvata, ta pa iz obrata še drugi v prvem delu igre zatrese domačo mrežo, ter našo ekipo povede v vodstvo ob odhodu na odmor.

 

V nadaljevanju je naša ekipa prevzela vajeti igre v svoje roke. V 47.minuti je po Vok nevarno zapretil z 20m. Neugoden strel je Kučan ubranila kar z nogama.

1:3 Ciglarič (63.minuta)

V 63.minuti pa sledi povišanje vodstva naše ekipe. Predložek z desne strani je Emruli z glavo srečno podaljšal do prostega Ciglariča na oddaljenejši vratnici. Strel Ciglariča je končal v domači mreži in naša ekipa je vodil z 1:3.

1:4 Emruli (67.minuta)

Slabe 4 minute pozneje sledi še četrti zadetek naših fantov. To pot dolgo žogo z glavo do Emrulija preusmeri tokrat razpoloženi Marcel Horvat. Emruli krene nekoliko levo neoviran proti golu in s strelom na oddaljenejšo vratnico še četrtič matira Kučana za 1:4 in tekma je odločena.

V 77.minuti sicer Kerec strelja z 20m po odbiti žogi, a strel krene mimo vrat Sereca. V 81.minuti Emruli z globinsko podajo lepo zaposli rezevista Andrejeka, ki je svoj čas nosil tudi črno beli dres Grada. sledi strel z leve strani na oddaljenejšo vratnico, a mimo vrat. V 84.minuti po kotu Andrejeka z glavo poskusi še Suhač, a žogo z glavo zabije preveč v tla in se odbije čez gol. Naša ekipa tekmo brez posebnih težav privede do konca, čisto ob koncu obračuna ima sicer po globinski podaji priložnost še Tompa, a je v dvoboju z vratarjem Kučanom uspešnejši slednji in tako ostane pri zmagi naše ekipe z 1:4. Vknjižene so pomembne tri točke, ekipo pa v nedeljo čaka domači obračun proti Kemi iz Puconcev.

D.Č.