OBČINA ODRANCI

Drugi prvenstveni poraz, tokrat proti Čardi!

V tekmi 8.kroga PNL je naša članska ekipa vknjižila drugi prvenstveni poraz v tej sezoni. To pot jim je pot do novih točk prekrižala ekipa Čarde, ki je pred domačo publiko našo ekipo ugnala s 3:1. Tokrat je naša ekipa po treh zaporednih zmagah prikazala bledo predstavo, ki je bila krepko premalo, da bi se lahko nadejali vsaj kakšne točke. Trener Cifer je imel že pred samo tekmo obilico težav s sestavo začetne enajsterice. Vratar Serec in Ciglarič sta se poškodovala, Denis Kociper ni bil v kadru zaradi povišane temperature, odsoten je bil tudi Sreš, med tekmo pa se je naposled poškodoval še kapetan Žerdin. Ob bledi igri je bil tako uspeh na tokratnem obračunu proti razgiranim domačinom zelo daleč.

Domačini so prvič na srečanju resneje udarili sredi 16.minute, ko je Malačič poskusil z nevarnim strelom z 20m. Žoga se je sicer dotaknila zgornjega dela prečnika, a letela čez gol naše ekipe, ki ga je tokrat čuval Danilo Farkaš. Minuto pozneje je na nasprotni strani zapretil Marcel Horvat, a je strel z 20m krenil malo mimo domačega gola.

1:0 Bushaj (18.minuta)

Minuto pozneje pa sledi vodstvo domače ekipe. Po strelu z roba kazenskega prostora je bila žoga odbita, pri čemer je Hartman slabo posredoval pri izbijanju, kar je izkoristil Bushaj in žogo pospravil v mrežo za vodstvo Čarde z 1:0.

V 20.minuti so domačini krenili v obetaven protinapad, ki se je razvil po napaki Sukiča, še prej Andrejeka, situacijo, ki je na domači strani veliko obetala, je preprečil Vok. V 29.minuti so domačini po predložku spet prišli v priložnosti, žoga je krenila mimo gola, močno pa je zadišalo po prepovedanem položaju. V 33.minuti je Čarda spet krenila v protinapad, pri čemer je Bushaj poskusil s strelom z leve strani, Farkaš je poskus ubranil.

2:0 Barbarič (39.minuta)

V 39.minuti pa se drugič na obračunu trese mreža naše ekipe. Po predložku z desne strani se je na prvi vratnici najbolje znašel Barbarič in žogo potisnil v mrežo za podvojitev vodstva domačih, tokrat na 2:0.

Tik pred odhodom na odmor je Andrejek poslal predložek z desne strani, Marcel Horvat pa udaril čez gol.

V nadaljevanju trener Cifer v 50.minuti Emrulija zamenja s Tompo, a dve minuti pozneje mora Farkaš še tretjič po žogo v svojo mrežo.

3:0 Malačič (52.minuta)

Domačini so spet prišli pred gol naše ekipe, v gneči pa je do žoge prišel Malačič in poskusil s strelom. Žoga se je od naše obrambe nerodno odbila, Farkaš je krenil v nasprotni kot, žoga pa v mrežo na krajši vratnici za vodstvo Čarde s 3:0.

Tekma se je zdela odločena, rezultat pa ob povprečni igri naše ekipe nedosegljiv. Za nameček je moral sredi 58.minute igro zaradi poškodbe zapustiti kapetan Žerdin, zamenjal ga je Patrik Horvat.

3:1 Patrik Horvat (73.minuta)

Po 20 minutah igre bolj kot ne med obema kazenskima prostoroma je naša ekipa uspela rezultat znižati sredi 73.minute. Dober predložek Kalamarja z desne strani je izkoristil Patrik Horvat in z glavo premagal domačega vratarja za znižanje rezultata na 3:1.

Naša ekipa je sicer v nadaljevanju poskušala rezultat preobrniti, svoje so odigrali tudi živci, kar je vodil v precejšnje število napak v igri. Do lepe priložnosti za zadetek je naša ekipa prišla še  v 90.minuti, ko je po predložku Suhača Tompa na oddaljenejši vratnici z glavo dobesedno nastreljal domačega vratarja, nekaj minut prej je bil v lepi situaciji pred domačim golom tudi Hartman, a so vsi poskusi ostali neizkoriščeni in naposled potrjena zmaga Čarde.

Naša ekipa je tako vknjižila drugi prvenstveni poraz. Čarda se je predstavila kot nevaren nasprotnik in naposled zasluženo zmagala. Našo ekipo tako čaka v nedeljo nov popravni izpit, ko bo na domači zelenici gostila Turnišče.

D.Č.