OBČINA ODRANCI

Preobrat proti Turnišču za nov komplet točk!

Težki igralni pogoji in slabe vremenske razmere so skorajda v celoti zaznamovale 9.krog PNL, v katerem je naša ekipa na domači zelenici pričakala ekipo Turnišča. Trener Cifer je imel že pred začetkom tekme spet nemalo težav s sestavo enajsterice, saj sta pred tekmo zbolela Legen in Ciglarič, zaradi bonusa kartonov je bil tekmo prisiljen izpustiti Vok. Naša ekipa je sicer podjetno pričela obračun, a nato zapadla v težave, ki jih je reševala v izdihljajih tekme.

0:1 Lotrič (9.minuta)

Po začetnih podjetnih minutah je naša ekipa padla v rezultatski zaostanek sredi 9.minute. Akcija Turnišča na sredini terena sprva ni veliko obetala. Žoga je prišla do Lotriča, ki je 40m od gola opazil, da je Serec nekoliko iz svojega gola in se odločil za poskus loba. Strel je izvedel zares prefinjeno, Serec je morebiti prepozno krenil na žogo, a ni mogel preprečiti loba, ki je s pomočjo prečnika nepričakovano končal v naši mreži za vodstvo Turnišča z 0:1.

1:1 Marcel Horvat (15.minuta)

Dobrih 6 minut je potrebovala naša ekipa, da je vzpostavila rezultatsko ravnotežje na igrišču. V 15.minuti je naša ekipa kombinirala na robu kazenskega prostora gostov. Andrejek je z globinsko podajo lepo zaposlil Marcela Horvata, ki je preigral vratarja Ciguta in žogo potisnil v mrežo za izenačenje na 1:1.

1:2 Serec (21.minuta)- avtogol

Da to ni bil dan Nika Sereca, je postalo jasno sredi 21.minute. Gostje so prek Lebara izvajali podajo iz kota. Serec je letel na žogo in jo poskušal “izboksati”, a ga je žoga nerodno zadela v stranski predel pesnice in se pri tem odbila v lastno mrežo. Turnišče je z obilico sreče prišlo do nove prednosti, tokrat z 1:2.

Naša ekipa je v nadaljevanju 1.dela igre sicer poskušala priti do čimprejšnjega izenačenja, a je tudi ob odhodu na odmor ostalo pri vodstvu gostov z 1:2.

2:2 Emruli (48.minuta)

Toda takoj v nadaljevanju je naša ekipa prišla v pravem trenutku do izenačenje. Tekla je 48.minuta, spet kombinacija naših na robu kazenskega prostora, kjer se je po prejeti podaji odlično znašel Adis Emruli, pri tem preigral enega izmed turniških igralcev in z močnim strelom s pomočjo vratnice matiral vratarja Ciguta za izenačenje na 2:2.

V 50.minuti je Marcel Horvat poslal predložek na oddaljenejšo vratnico Kocipru, ki je akcijo sicer zaključil s ponesrečenim strelom, pred tem se je nekoliko zapletel in Cigut je poskus ubranil. V 57.minuti je streljal Žerdin po predložku Kalamarja. Žoga je bila odbita do Tompe, ki je sicer zadel, sodnik Čontala pa signaliziral prepovedani položaj in zadetek razveljavil. Minuto pozneje predložek Tompe in poskus Marcela Horvata, Cigut spet brani. V 63.minuti Tompa po predložku Kalamarja strelja mimo vrat. Napadi naše ekipe se nadaljujejo in sredi 67.minute po lepi asistenci Sreša, ki je zamenjal Andrejeka poskuša Kalamar s strani, Cigut spet brani. V 74.minuti sledi predložek Tompe, poskuša Emruli, odbitek pa poskuša v mrežo pospraviti Marcel Horvat, a nastrelja blok gostov. Akcija je sicer veliko obetala. Za številne neizkoriščene situacije bi bila naša ekipa skorajda kaznovana v 79.minuti, ko je po predložku z leve strani Lebar udaril čisto malo mimo vrat.

3:2 Emruli (90.minuta)

Naša ekipa tudi v zadnjih 10 minutah še naprej išče situacije, ki bi jo popeljale do zmage. A na odločitev o zmagovalcu je bilo potrebno čakati vse do 90.minute, ko je bila naša ekipa 20m od gola zaustavljena s prekrškom. Izvajalec prostega strela je bil Sreš. Poslal je oster predložek na oddaljenejšo vratnico, kjer je Emruli zgolj z dotikom toliko usmeril žogo, da je pri oddaljenejši vratnici končala v mreži, naša ekipa pa je prešla v vodstvo z 3:2.

Vodstvo je uspela zadržati do konca obračuna in se v težkih igralnih pogojih uspela veseliti novih treh točk. Tokrat je naša ekipa v primerjavi s tekmo v Martjancih imela precej več želje in tudi več od igre, a bi se zaradi lastnih napak lahko končalo tudi bistveno slabše. V soboto fantje gostujejo pri sosedih Črenšovcih.

D.Č.