OBČINA ODRANCI

Tretji prvenstveni poraz, tokrat proti Hotizi

Zadnjo nedeljo je naša članska ekipa še zadnjič to jesen nastopila na domači zelenici. Pred 200 gledalci je v našem športnem parku gostovala Hotiza in se naposled veselila vseh treh točk. Naša ekipa je vnovič rezultatsko zaostajala, poravnala rezultat in to dvakrat, ter nato hitro prejela še dva zadetka, kar je Hotižanom zadostovalo za nove prvenstvene točke.

V uvodnih minutah obračuna  si je naša ekipa, natančneje v 3.minuti pripravila priložnost prek Kocipra, ki je streljal z leve strani, Utroša mu je strel ubranil. V 8.minuti pa so si Hotižani pripravili izrazito priložnost iz protinapade, ko se je iz oči v oči s Serecom srečal Dominko, Serec mu je poskus ubranil, šlo pa je za sila veliko priložnost gostov. V 12.minuti je po predložku gostov z leve strani Čurin pred golom nevarno zapretil, Serec je vnovič preprečil vodstvo gostov. V 14.minuti so gostje po predložku s prostega strelu poskušali tudi z glavo, žoga je krenila mimo gola.

0:1 Čurin (17.minuta)

A zadetek je “visel v zraku” in Hotiza je sredi 17.minute povedla. Čurin je sprejel podajo kakih 20m od našega gola in streljal na oddaljenejšo vratnico. Serec je bil brez moči, Hotiza je vodila z 0:1.

1:1 Ciglarič (21.minuta)- enajstmetrovka

Toda vodstvo gostov je bilo kratkotrajne narave. V 21.minuti je Patrik Horvat sprejel podajo v prostor in bil v kazenskem prostoru gostov pod prekrškom, ki ga je storil Jan Lörinc. Sodnica Misja je nemudoma signalizirala enajstmetrovko, uspešen izvajalec pa Luka Ciglarič za izenačenje na 1:1.

Minuto pred iztekom prvega polčasa še idealna priložnost za našo ekipo. Patrik Horvat je prodrl po desni strani in poslal predložek pred gol, kjer je bil Denis Kociper povsem sam in se odločil za strel “s prve”, ki pa je krenil močno čez gol. Ekipi sta na odmor odšle pri rezultatu 1:1.

V nadaljevanju sta obe ekipi iskali situacije za nov zadetek. V 57.minuti je Žerdin po predložku Ciglariča s prostega strela meril z glavo mimo gola.

1:2 Čurin (59.minuta)

V 59.minuti pa se drugič na obračunu trese naša mreža. Hozjan je poslal predložek, Serec je sicer žogo odbil, Tompa v skoku z Nagy-jem žoge ni uspel izbiti, odbitek pa je v mrežo pospravil Čurin in se veselil svojega drugega zadetka na obračunu. Pri tem je obležal vratar Serec, Suhač je bil pod prekrškom, a je sodniška trojka zadetek vseeno priznala.

2:2 Hartman (67.minuta)

V 67.minuti pa novo izenačenje. Kalamar, ki je bil tokrat zaradi poškodbe med rezervisti, je poslal visoko podajo na Hartmana. Slednji je poskušal z lob udarcem, kar mu je tudi uspelo. Žoga se je od vratnice odbila v mrežo in naša ekipa je prišla do novega izenačenja.

2:3 Kustec (68.minuta)

A že minuto kasneje na nasprotni strani spet povede Hotiza. Po predložku je v bil v skoku Žerdin, žoga se je nekako odbila, nepazljivost naše ekipe pa je kaznoval Kustec in s strelom na oddaljenejšo vratnico za 2:3.

2:4 Lörinc (75.minuta)

v 75.minuti pa Hotiza zadane še enkrat. Predložek gostov ni veliko obetal. Serec je bil na žogi, a mu je v slogu tekme proti Turnišču izpadla iz naročja, Lörinc je izkoristil darilo našega vratarja in vodstvo povišal na 2:4.

V 78.minuti so bili gostje spet nevarni, tokrat po kotu, naša ekipa je imela precej težav pri izbijanju. V 90.minuti po predložku strelja Ciglarič, Utroša strel ubrani, Hotiza pa se veseli nove zmage. Naša ekipa je tako utrpela tretji prvenstveni poraz. Vidi se, da je ekipa v tekmovalnem in rezultatskem krču, v soboto pa jo čaka zahtevno gostovanje pri vodilnem Ljutomeru za konec jesenskega dela sezone.

D.Č.