OBČINA ODRANCI

Napovednik: ODRANCI – TROMEJNIK KUZMA

Pred nami so tekme 13.kroga Pomurske nogometne lige za sezono 2021/2022 in s tem začetek spomladanskega dela tekmovanja. Pred klubi so še trije krogi v prvem delu prvenstva, nakar se bo liga razdelila na dva dela. Prvih 8 klubov se bo borilo za naslov prvaka lige in že imelo v rokah vstopnic za 1.PNL za naslednje tekmovalno leto, medtem, ko se bo drugih 8 klubov udarilo za obstanek v ligi in s tem ohranili možnost za vstop v 1.PNL ali obstanek v 2.PNL v prihodnjem tekmovalnem letu.

Naša ekipa bo v nadaljevanje tekmovanja štartala s 3.mesta, kjer neposredno zasleduje drugouvrščeno Polano, medtem, ko za vodilnim Ljutomerom zaostaja 9 točk. Vsekakor bo uvod v spomladanski del sila pomemben saj nedeljski domači obračun proti Tromejniku pomeni dvoboj proti ekipi, ki za našo na razpredelnici zaostaja zgolj 3 točke. Prostora za napake v samem uvodu tako praktično ni.

Tromejnik Kuzma – Odranci (foto: arhiv NK Odranci)

Za ekipo, ki jo bo tudi spomladi s klopi vodil trener Franc Cifer so skoraj dvomesečne priprave, ki so zajemale tudi 6 prijateljskih obračunov. Dve tekmi je ekipa odigrala proti tretjeligaškoma Cirkulanam in Dravinji, medtem, ko so bili preostali 4 obračuni proti Tišini, Bistrici, Ižakovcem in Čentibi, dvoboju z nižjerangiranimi nasprotniki. Izkupiček prijateljskih tekem: 3 zmage, en remi in dva poraza. Ali so ti rezultati pokazatelj dejanskega stanja, ali ne, bo pokazal prvenstveni uvod.

Trener Cifer v nadaljevanje sezone vstopa s premešano kadrovsko zasedbo, ki je mešanica izkušenj in mladosti, novi obrazi so se v ekipi pojavili praktično na vsakem igralnem položaju. V nedeljo pa odkrito cilja na prvi spomladanski kompletni točkovni izkupiček. Ekipa se je skozi priprave tako kot marsikatera ubadala s poškodbami in boleznimi, a v nedeljo pričakujemo, da bodo vsi razpoložljivi členi nared za obračun proti Tromejniku, ki je naši ekipi iz preteklosti močno poznan nasprotnik. Kar se kartonov tiče, nobena od ekip ne bo pogrešala katerega od igralcev.

Čas je torej za nove prvenstvene izzive in s tem vabilo VAM, dragi naši zvesti navijači, da v nedeljo ob 16.00 pridete bodrit našo ekipo. Tokrat po dolgih dveh letih brez posebnih omejitev, kar se Covida tiče. VABLJENI !!!