OBČINA ODRANCI

Uvodna zmaga nad Tromejnikom za dodatno samozavest

Pod črto je spomladanski uvod v PNL 2021/2022. Naša ekipa je v nadaljevanje tekmovanja vstopila v sila zdesetkani zasedbi. Obračun proti Tromejniku, ki ga je v mrzlem vremenu za ta čas pospremilo dobrih 70 gledalcev, so zaradi poškodb in bolezni izpustili Dejan Sreš, Patrik Horvat, David Graj, daleč od zmožnosti popolnih obremenitev je bil tudi Luka Graj, našel pa bi se še kateri, ki fizično ni bil 100% fit. Odsotnega Sereca je med vratnicama zamenjal Farkaš. A varovanci trenerja Cifra so s pametno in preudarno igro dobili uvodni obračun proti Tromejniku. Vratar Jaka Šafer je na obračunu nemalokrat preprečil še bistveno višjo zmago naše ekipe.

Napadi naše ekipe so se pričeli že sredi 3.minute, ko je Kalamar z domiselno podajo čez obrambo gostov lepo zaposlil Balažica, ki je meril s strani, Šafer se je prvič na obračunu izkazal z obrambo. V 13.minuti sta levo od gola z dvojno podajo kombinirala Kranjec in Tompa. Kranjec je streljal s strani, Šafer je bil na mestu. Še v isti minuti se je v priložnosti znašel tudi Hartman, gneča pred golom gostov pa je poskrbela, da je do priložnosti prišel še Kranjec, Šafer je bil spet uspešnejši. Minuto pozneje po podaji iz kota Balažica Andrejč meri z glavo, Šafer spet brani in naposled uspe ubraniti še odbito žogo in poskus Szabolcsa. V 21.minuti iz prostega strela 20m od gola odlično plasira Balažic, Šafer vodstvo naše ekipe preprečuje z atraktivno obrambo. A še v isti minuti vendarle vodstvo naših.

1:0 Tompa (21.minuta)

Balažic spet izvede predložek iz kota. Na 1.vratnici pa odlično skoči Tompa in z glavo žogo preusmeri na oddaljenejšo vratnico in trese se mreža Tromejnika za vodstvo naših z 1:0.

V 25.minuti Kranjec po predložku naših z desne strani zatrese še zunanji del mreže, v 29.minuti pa njegov strel z 20m ubrani Šafer. V izdihlajih prvega polčasa, natančneje v 44.minuti po prostem strelu z desne strani predložek Balažica spet najde naslovnika. Tokrat je v kazenskem prostoru gostov to kapetan Jerebic, ki z glavo zatrese prečnik, odbitka pa z neposredne bližine gola Kalamar ne uspe pretvoriti v povišanje vodstva. Kazen za zapravljene situacije skorajda pride v 45.minuti, ko z 20m odlično strelja Gjergjek Tadej in zatrese vratnico, pri čemer je bil Farkaš praktično že premagan. Ekipi na odmor kreneta pri minimalnem vodstvu naše ekipe.

V nadaljevanju naša ekipa še naprej išče priložnosti za povišanje vodstva in bolj mirno nadaljevanje obračuna. V 49.minuti strel Kalamarja z 20m vnovič ubrani Šafer.

2:0 Kranjec (51.minuta)

V 51.minuti pa sledi tako željeno povišanje vodstva naše ekipe, ki je igro razvijala na sredini terena. Podajo v globino lepo sprejme hitri Kranjec in na robu kazenskega prostora izigra enega branilcev gostov, ter s strelom neubranljivo premaga Šaferja za vodstvo naše ekipe z 2:0.

Sredi 61.minute naša ekipa spet izvede domiselno akcijo. Po desni strani prodre Szabolcs in pošlje povratno podajo na Kranjeca, ta pa na rob kazenskega strela Voku. Slednji s prve strelja, a meri čez gol. 

2:1 Fašalek (67.minuta)

Gostje iz Kuzme v nadaljevanju niso bili preveč očitni, a so sredi 67.minute prišli do znižanja rezultata na 2:1 in s tem poskrbeli za bolj pestro končnico tekme. Naša obramaba je poskušala nastavljati prepovedani položaj gostov, a Fašalek v njega ni ujel. zastavica stranskega sodnika Žižeka ni zamahnila, Fašalek je krenil sam prosti Farkašu in ga premagal, rezultat je 2:1.

3:1 Kranjec (80.minuta)

Medtem trener Cifer izvede edino menjavo na tekmi. Andrejča zamenja Luka Graj in sredi 80.minute je že neposredni kreator tretjega zadetka. Gostje v svojem kazenskem prostoru izgubijo žogo, do nje pride Luka Graj in opazi prostega Kranjeca. Sledi podaja, katero Kranjec izkoristi in jo pretvori v tretji zadetek naše ekipe.

V 85.minuti po povratni podaji Szabolcsa strelja še Luka Graj, Šafer pa spet ubrani, a kljub nekaj odličnim obrambam ne uspe preprečiti uvodne spomladanske zmage naše ekipe. Zmaga nad Tromejnikom vliva ekipi novo samozavest, upamo, da se bo do obračuna proti Slatini, ki sledi ta konec tedna, ekipi pridruži še nekaj manjkajočih členov in fantje krenejo po potrditev storjenega v spomladanskem uvodu.

D.Č.