OBČINA ODRANCI

Grenak poraz v Radencih!

Sobotni obračun v Radencih se za našo ekipo ni končal po načrtih. Ni se izšlo za potrditev storjenega v prvem spomladanskem krogu, ko so fantje ugnali Tromejnik. Tudi tokrat zdesetkana zasedba naših se je morala sprijazniti s prvim spomladanskih porazom. Ekipa Slatine se je pokazala kot trd nasprotnik, čeprav je imela naša ekipa na obračunu, ki ga je v hladnem sobotnem popoldnevu pospremilo okrog 60 obiskovalcev kar nekaj situacij, da bo lahko bil končni izkupiček drugačen.

1:0 Šoštarec (10.minuta)- enajstmetrovka

Po začetnem “otipavanju” je prvi zadetek na obračunu padel sredi 10.minute. Domačini so kombinirali pred kazenskim prostorom naše ekipe. Na podajo pred gol naših je iz svojega gola krenil Farkaš, ki je tudi to pot dobil prednost pred Serecem in pri posredovanju zrušil enega domačih igralcev. Sodnik Bukovec je takoj signaliziral strel z bele pike, Šoštarec je premagal Farkaša in domačini so vodili z 1:0.

1:1 Kalamar (18.minuta)

Odgovor naše ekipe je bil v roku 8 minut. Podajo iz kota izvede Balažic, v domačem kazenskem prostoru pa je najvišji Kalamar in z glavo poravna rezultat na 1:1.

V 31.minuti po levi strani prodre Andrejek in strelja s strani, a je kot nekoliko preoster in Hozjan poskus ubrani. Minuto pozneje z 20m po prostem strelu nevarno meri Balažic, a mimo gola. V 40.minuti po desni strani prodre Tompa in lepo najde Graja Luko na oddaljenejši vratnici, a Graj nastrelja zgolj domačega čuvaja mreže.

Ekipi kreneta na odmor vsaka s po eno žogo v svoji mreži.

V nadaljevanju spremljamo precej bolj bledo predstavo naše ekipe, domačini so bili vse dominantejši. A naša ekipa si kljub vsemu pripravi še nekaj zrelih situacij za povsem drug razvoj dogodkov, kot so sledili. V 50.minuti je prodrl Andrejek in asistiral do Kranjec, ta pa streljal po tleh, Hozjan strel ubrani. V 58.minuti si naša ekipa pripravi najzrelejšo priložnost v nadaljevanju. Domačini na sredini izgubijo žogo in v protinapad krene Luka Graj, ki z globinsko podajo najde Tompo, ta pa asistira pred gol prostemu Andrejeku. Slednji domiselno in hitro akcijo zaključi  s strelom, katerega Hozjan ubrani. Še v isti minuti Kalamar po predložku Balažica iz kota meri z glavo, Hozjan je še enkrat več na mestu. V 59.minuti pa nevarno zapretijo domačini. Naša obramba je izigrana, Farkaš prvi poskus sicer ubrani, a domačini pridejo do odbitka… mreža je prazna, pri čemer pa eden domačih igralcev pred golom nastrelja svojega soigralca in ostaja pri 1:1.

2:1 Senčar (70.minuta)

Po 10 minutah nekoliko mirnejšega dogajanja na terenu pa domačini v 70.minuti zadanejo za vodstvo. Globinsko podaj sprejme prosti Senčar in neovirano krene proti golu Farkaša, ter ga premaga. Slatina povede z 2:1.

Naša ekipa do izteka obračuna ne uspe preobrniti izida in se mora sprijazniti s prvim spomladanskim porazom. Od potrditve zmage nad Tromejnikom torej ni bilo nič, popravni izpit pa sledi na praznično soboto doma proti Rakičanu.

D.Č.