OBČINA ODRANCI

Z dvema goloma Graja v pičli minuti preobrat in zmaga proti Gradu!

Članska ekipa je v pripravah na obračun 16.kroga PNL, ki je bil hkrati 1.del t.i. “play offa” bila prisiljena v ogromno prilagoditev. Da ima ekipa že celo pomlad precej težav s poškodbami, ni nobena noviteta. Med tednom pa se je klub razšel še s trenerjem Francem Cifrom in na klop “posadil” Boštjana Graja in s tem se je ekipa morala v le nekaj dneh hitro prilagoditi na spremembe. Debi Boštjana Graja na trenerski klopi je naposled uspel. Ekipa je sicer po hitro prejetem zadetku proti Gradu hitro zaostajala, a je v nadaljevanju v pičli minuti žogo za hrbet Kučana dvakrat poslal Luka Graj in ovekovečil debi Boštjana Graja na trenerski klopi.

0:1 Kerec (5.minuta)

Za našo ekipo se pomemben obračun 16.kroga ni pričel čisto nič po načrtih, saj je Serec že v 5.minuti moral žogo pobrati iz svoje mreže. Gostje so izvedli predložek z leve strani, nakar je sledila kombinacija gostov v našem kazenskem prostoru. Naša obramba je nekoliko zaspala, nakar je sledila povratna podaja do Kereca, ki je meril po tleh. Serec je bil sicer na žogi, a prekratek in tresla se je mreža za vodstvo gostov z 0:1.

V 23.minuti so gostje spet bil v priložnosti za zadetek. Predložek gostov spet z leve strani. V skoku precej neodločen Hartman, ki je obrambni dvojec zaradi poškodbe Jerebica tokrat tvoril z Andrejč-em. Žoga pride do Poredoša, ki se znajde sam na robu kazenskega prostora, a Gregorinčič signalizira prepovedan položaj. V 32.minuti Sreš precej nespametno izgubi žogo na naši polovici in Poredoš krene sam proti Serecu. Na srečo je dovolj hiter Hartman, ki Poredoša dovolj ovira, da Serec lovi žogo.

V nadaljevanju 1.dela naša ekipa vendarle vse pogosteje prihaja pred gol gostov in koristi tudi pomoč vetra. Resnejših priložnosti je sicer bilo bore malo, a velja omeniti akcijo iz 41.minute, ko po kotu Balažica v gneči meri Tompa, a Kučan strel ubrani in ohranja Grad pri minimalnem vodstvu tudi ob odhodu na odmor.

Naša ekipa v nadaljevanju kljub dejstvu, da igra proti vetru, igra odločneje in veliko poskuša predvsem po straneh. Do 53.minute resneje ne zapreti, nato pa…

1:1 Luka Graj (53.minuta)

Prosti strel s strani izvede Ivo Balažic in z sila natančno podajo lepo najde Luko Graja, ki z glavo žogo preusmeri na oddaljenejšo vratnico za izenačenje na 1:1.

2:1 Luka Graj (54.minuta)

Že v naslednji minuti sledi napaka gostov pred svojim golom. Desno od gola do žoge pride Kranjec in s “slalomom” s povratno podajo najde Luko Graja, ki žogo še enkrat pošlje za hrbet Kučana. Naša ekipa vodi z 2:1.

V 65.minuti naši imajo še eno lepo situacijo. Akcija se odvija na robu kazenskega prostora gostov, Kranjec poskuša s strelom, žoga zadane v roko enega igralcev Grada, a Gregorinčič ne piska, do odbite žoge pa pride Sukič in poskuša s predložkom, katerega atraktivno s t.i. “škarjicami” zaključi Kranjec, Kučan pa ima pri obrambi obilico dela. 

Nato se dogajanje na igrišču precej umiri, Boštjan Graj minute nameni tudi rezervistom Andrejeku, Režonji in Raduhi, a naša ekipa zadrži prigarani rezultatski preobrat in se veseli pomembne zmage pred naslednjimi tekmami. Prva sledi že v nedeljo 01.05. v Gančanih.

“Cike Cake” po tekmi z Gradom (VIDEO)