OBČINA ODRANCI

Pomembna zmaga nad Polano!

Za našo ekipo so z veliko napora prigarane točke proti Polani v 20.krogu PNL. Derbi je pospremilo okrog 170 gledalcev in videlo razgibano nogometno predstavo, tako po zadetkih kot po igri. Derbi se je za našo ekipo pričel precej slabo…

0:1 Žugelj (3.minuta)

Že v 3.minuti je namreč Serec moral po žogo v svojo mrežo. Žugelj je namreč v našem kazenskem prostoru sprejel povratno podajo in zatresel mrežo za hitro vodstvo Polane z 0:1.

1:1 Luka Graj (8.minuta)

V 8.minuti sledi odgovor naše ekipe. Prosti strel z desne strani izvaja Balažic, predložek leti pred gol gostov, kjer se žoga v gneči odbije do Luke Graja, ki jo s konico prstov pospravi pod prečko Šaruge in rezultat je poravnan na 1:1.

V 15.minuti s strelom z 20m poskušal Kranjec. Šaruga s konico prstov izbija žogo čez gol, šlo pa je za obetaven poskus. V 35.minuti po podaji Tompe čez gol s 16m meri tudi Kalamar. 

2:1 Luka Graj (40.minuta)

5 minut pred iztekom prvega dela igre pa sledi rezultatski preobrat v korist naše ekipe. Tokrat odličen predložek Andrejeka, Luka Graj pa z glavo na oddaljenejšo vratnico našo ekipo pelje v vodstvo z 2:1 in s tem ekipi kreneta na odmor.

 

Nadaljevanje bolje pričnejo gostje in si pripravijo dve zreli priložnosti. V 52.minuti Rok Žalik poskuša z 20m, Serec odlično brani, v 66.minuti pa po predložku z glavo poskuša Jakšič in podaljša žogo do Žugelja pred golom, a slednji z neposredne bližine ne zadane. 

3:1 Tompa (84.minuta)

V zadnji fazi tekme pa naša ekipa poveča svojo prednost. V 84.minuti namreč predložek Hartmana z desne strani odlično vnovči Tompa in z glavo zadane za 3:1.

3:2 Balažic (85.minuta)- avtogol

Toda odgovor Polane je bliskovit, praktično v naslednjem napadu. Predložek z desne strani leti pred gol, kjer Ivo Balažic pri posredovanju preseneti tudi Sereca in zatrese lastno mrežo in s tem izdihljaji tekme postanejo napeti. 

V 91.minuti ima Polana še eno situacijo za izenačenje. Po predložku je pred našim golom sila vroče, a žoga zleti v gol avt, sodnik Kocbek pa po tem odpiska konec obračuna.

Naša ekipa se je tako razveselila zmage, s katero se je Polani oddolžila za visok jesenski poraz. Zmaga je pomembna še iz vidika ohranjanja 2.mesta po koncu prvenstva. Za osvojitev tega naša v zadnjih dveh obračun praktično potrebuje eno zmago. Varovanci Boštjana Graja se bodo v nedeljo še zadnjič pred domačo publiko vnovič zoperstavili Rakičanu in poskušali kljub številnim težavam s poškodbami in odsotnostmi to pomlad doseči nove tri točke.

D.Č.