OBČINA ODRANCI

Odličen drugi polčas za zmago nad Rakičanom in končno 2.mesto!

V 21.krogu se je naša članska ekipa še zadnjič predstavila svojim gledalcem in navijačem na domačem terenu. Varovanci trenerja Boštjana Graja so dobili tudi drugi obračun proti Rakičanu to pomlad, tokrat s precej prepričljivejšim izidom, kot v prvo. Temu v 1.polčasu sicer ni kazalo tako, a so fantje v nadaljevanje pogosto prihajali pred gol gostov, zadevali, a za še izdatnejšo zmago zapravili kar nekaj lepih situacij.

Dominacija naše ekipe se je pričela že v uvodnih minutah. V 5.minuti je Balažic z odlično podajo v ogenj poslal tokrat sila razpoloženega Kranjeca, ki se je znašel 1-1 z vratarjem gostov, a mu je slednji poskus ubranil, ter žogo odbil v kot.

1:0 Kalamar (5.minuta)

In prav iz tega kota je padel prvi zadetek. Predložek Balažic, v kazenskem prostoru gostov pa z glavo najvišji Kalamar in trese se mreža Rakičana za vodstvo naših z 1:0.

1:1 Kotnjek (11.minuta)

A gostje hitro pripravijo odgovor na vodstvo naše ekipe. Bolje rečeno je do zadetka prišlo zaradi premalo pozornosti naše obrambe pri odbitkih Sereca. Gerendaj je izvedel podajo iz kota, žoga se je pred golom odbijala od noge, do noge. Serec je sicer prvi poskus ubranil, a je na drugega naletel Kotnjek in žogo s pomočjo prečke pospravil v mrežo za izenačenje na 1:1.

V 22.minuti vnovič poskuša naša ekipa. Spet iz kota Balažic, Kalamar pa tokrat z glavo mimo vrat. 

2:1 Kranjec (26.minuta)

V 26.minuti pa vnovično vodstvo naše ekipe. Za strel s 25m se odloči Kranjec. Žoga zaradi mokrega terena pred vratarjem Reckom odskoči, ta pa še slabo posreduje in žoga konča v mreži, naša ekipa vodi z 2:1.

V 39.minuti je spet vroče pred našim golom. Predložek Bagarija z desne strani Serec nekako odbije, a žoga konča v luži pred golom, na srečo jo Sukič odbije do Sereca. Kljub protestom gostov ni indirekta.

2:2 Kovač (40.minuta)

Minuto pozneje pa Serec mora drugič po žogo v svojo mrežo. V našem kazenskem prostoru je vnovič veliko gneče, naša obramba ne uspe izbiti žoge, nanjo pa dobesedno naleti Kovač in z močnim strelom po tleh rezultat vnovič izenači na 2:2, kar ostane tudi rezultat ob odhodu na odmor.

 

V nadaljevanju naša ekipa zaigra bolje in nagrada pride kmalu..

3:2 Andrejek (52.minuta)

V 52.minuti Andrejek preigrava na robu kazenskega prostora gostov malce levo od gola. Naenkrat se odloči za strel, ki se izkaže za sila dobrega in žoga konča na oddaljenejši vratnici tik pod prečko v mreži za vodstvo naše ekipe z 3:2.

4:2 Kranjec (55.minuta)

V 55.minuti Kranjec izvede solo prodor po levi strani in krene v kazenski prostor gostov in strelja pod prečko, trese se mreža za 4:2.

V 58.minuti Tompa s 16m strelja čez gol. V 66.minuti sledi situacija, kjer močno zadiši po novem zadetku naših. Podaja iz kota tokrat Andrejek, Tompa pa meri z glavo, gostje pa po mnenju stranskega sodnika izbijajo s črte. Kljub negodovanju naše ekipe sodniki ne signalizirajo zadetka.

5:2 Tompa (69.minuta)

V 69.minuti pa v protinapad krene mladi Režonja in poskuša s strelom, katerega vratar Recek sicer odbije, a le do prostega Tompe, ki žogo z glavo preusmeri v prazno mrežo in potrdi zmago naše ekipe. 

Minuto pozneje Andrejek z odličnim strelom z roba kazenskega prostora strese stičišče vratnice in prečke. Trener Graj nato priložnost ponudi vsem rezervistom. naša ekipa pa ima še tri zrele situacije za bistveno višjo zmago. V 81.minuti po odličnem predložku Luke Graja Tompa nastrelja vratarja Recka. V 85.minuti Raduha asistira Režonji, po prodoru pa Recek vnovični poskus ubrani. V 88.minuti pa Kranjec krene proti golu po globinski podaji, a meri za las mimo vrat.

Kljub vsemu se naša ekipa naposled veseli novih treh točk in nato po tekmi še končnega 2.mesta, saj Čarda zaradi remija proti Gradu na 2.mesto ne more več. Fante sedaj čaka zgolj še zadnje dejanje sezone, ko se bodo v soboto brez posebne psihološke obremenitve zoperstavili aktualnemu prvaku Ljutomeru.

D.Č.