OBČINA ODRANCI

Radgona izkoristila nezbranost v naši ekipi in ji prizadejala poraz!

Naša ekipa se je po sobotnem gostovanju v G.Radgoni morala sprijazniti s prvim porazom v novi sezoni PNL. Na tokratnem obračunu četi trenerja Jožeta Vorija, v kateri so manjkali Titan, Balažic in Horvat Kristjan praktično nič ni šlo od rok. Napak v igri je bilo preprosto preveč, napadalci so bili posledično povsem odrezani od igre, saj tudi preskok igre ni prinesel sprememb, kar so novinci v ligi, ki jih s klopi vodi trener Marjan Rajbar odlično vnovčili in naši ekipi odščipnili celoten komplet točk.

1:0 Trost (7.minuta)

Kazen za mizerni začetek naše ekipe je prišla že sredi 7.minute. Naša ekipa je poskušala nastaviti offside zanko po globinski podaji domačinov na Trosta. Slednji se v zanko ni ujel in levo od gola krenil proti vratom Ciguta, ter s strelom pod prečnik domačine popeljal v hitro vodstvo z 1:0.

Trost se je v novi priložnosti spet sredi 17.minute, ko je prejel povratno podajo in neugodno streljal, a je Cigut strel ubranil. V 19.minuti sledi akcije naše ekipe, ki veliko obeta. Režiserja sta bila oba Lukača. Luka je z dvojno podajo pred gol poslal Jureta, ta pa se je znašel iz oči v oči z vratarjem Strajnšakom, zmagovalec dvoboja pa je domači čuvaj mreže. Lepa priložnost naše ekipe splava po vodi. V 33.minuti domačini vnovič z globinsko podajo poskušajo ogroziti naša vrata, tokrat se 1 na 1 s Cigutom znajde kapetan Cvetko, Cigut pa prepreči podvojitev domačega vodstva. V 43.minuti po podaji Vorija s strelom poskuša Luka Lukač, strel je deloma blokiran, žoga zleti mimo vrat, pri tem pa se konča 1.del igre.

Že v uvodni minuti nadaljevanja sledi kombinacija domače ekipe zaradi napake naše obrambe, Kranjc strelja mimo gola.

2:0 Kranjc (51.minuta)

Sredi 52.minute pa mora Cigut še drugič po žogo v svojo mrežo. Domačini kombinirajo, žoga kroži okrog naše obrambi in se tudi med nogami naše ekipe prikrade do prostega Kranjca, ki s strelom mimo Ciguta podvoji vodstvo Radgone na 2:0.

2:1 Vori (59.minuta)

Po igri z roko na robu domačega kazenskega prostora sodnik Gregorinčič dosodi prosti strel naše ekipe. Izvajalec je Vori, zvit strel pa med nogama vratarja Stranjšaka konča v mreži, naša ekipa zniža rezultat na 1:2, tekma je ponovno odprta.

V 62.minuti domačini vnovič zapretijo po podaji s kota. Med dvema našima igralcema je najvišji Rukav, ki meri z glavo, Cigut ima veliko dela, a ostaja pri 1:2. Naša ekipa sicer poskuša priti vsaj do izenačenja, a naboja do konca obračuna ostajajo prazni. Še najlepšo situacijo si pripravi Hartman, ko se otrese domače obrambe in ima veliko prostora za strel, a se odloči za podajo Tompi, ki pa je imel na sebi dva igralca in akcija ne prinese zaključka.

Radgona se naposled veseli velike zmage nad našo ekipo, ki je tokrat prikazala preprosto preveč bledo predstavo, da bi lahko iztržila vsaj točko. Popravni izpit prihaja v nedeljo, ko nam v goste prihaja Čarda iz Martjancev.

D.Č.