OBČINA ODRANCI

Vtis po porazu nad Radgono popravljen z rutinirano zmago nad Čardo

Naša ekipa je s precejšnjo mero previdnosti zrla v obračun 4.kroga PNL proti Čardi iz Martjancev, saj si po porazu v G.Radgoni preprosto ni smela privoščiti novega spodrsljaja. Še preden se je obračun 4.kroga dodobra začel, pa je nevihta poskrbela za sila razmočen teren v našem športnem parku. Naša ekipa se je gledalcem premierno predstavila v povsem novih dresih našega sponzorja, gostilne Bogdan, Štefan Bogdan s.p. Tekmo je poleg poškodovanega Balažic prisilno izpustil še Tomas Vori, ki si je med tednom poškodoval gleženj. A to naše ekipe ni posebej zmotilo, saj so z nogometaši Čarde tokrat suvererno opravili, igrali od 1.minute in zasluženo visoko slavili.

1:0 Andrejek (6.minuta)

Mreža gostov se je tresla že sredi 6.minute, ko sta domiselno kombinacijo na robu kazenskega prostora Čarde izpeljala Luka Lukač in Szabolcs Andrejek. Prav slednji je izkoristil podajo Lukača in zatresel mrežo gostov za hitro vodstvo naše ekipe.

Sledi dokaj mirno nadaljevanje prvega polčasa. Igra poteka bolj ali manj med obema kazenskima prostoroma, resnih priložnosti pa na eni in drugi strani ni bilo.

2:0 Kranjec (41.minuta)

V zadnji fazi prvega polčasa pa sledi podvojitev vodstva naše ekipe. Po predložku Sukiča nerodno reagira vratar gostov Vöröš, ter pri posredovanju žogo izpusti iz naročja, kar izkoristi Marsel Kranjec in žogo potisne v mrežo za 2:0 v korist naše ekipe. Pri tem rezultatu ekipi kreneta tudi na odmor.

Slika se v nadaljevanju obračuna bistveno ne menja. V 64.minuti sicer strelja Sočič s 16m, a Cigut brani. V 71.minuti po predložku iz kota, ki ga izvede Štornik, Jure Lukač poskuša z glavo, a meri mimo vrat.

3:0 Luka Lukač (72.minuta)

Minuto pozneje pa se vnovič trese mreža Čarde. Predložek z desne izkoristi Luka Lukač in poviša vodstvo naše ekipe na 3:0.

4:0 Graj (87.minuta)

V zadnji fazi tekme trener Vori dodatno osveži domačo zasedbo. Tri minute pred iztekom rednega dela predložek z leve strani izkoristi še Luka Graj in dokončno potrdi zmago naše ekipe. Rezultat je 4:0.

5:0 Tompa (90.minuta)

Medtem se zasedba Čarde povsem vda v usodo, kar naša ekipa izkoristi še v 90.minuti in prek Tompe zadane še petič na obračunu in dokončno potrdi zasluženo zmago na tokratnem obračunu, ter se ekipi Čarde oddolži za poraz v spomladanskem delu prejšnje sezone.

Ekipo sedaj pred 5.krogom in gostovanjem pri Tromejniku najprej v četrtek 15.09.2022 ob 16.30 čaka še obračun 1.kroga pokala Pivovarne Union proti veteranom Nafte. Obračun bo odigran v ŠRC Odranci.

D.Č.

Članska ekipa se je na tokratnem obračunu predstavila v povsem novih dresih, katerih sponzor je Gostilna Bogdan, Štefan Bogdan s.p.