OBČINA ODRANCI

Derbi pripadel Hotizi!

Za našo člansko ekipo je derbi 8.kroga PNL, po katerem se je morala sprijazniti z drugim prvenstvenim porazom v tokratni sezoni. Derbi proti Hotizi je s tribun našega športnega parka pospremilo okrog 400 ljubiteljev nogometa, ki so naposled videli 3 zadetek, razgibani prvi polčas, v drugem pa bistveno manj dogajanja. Pred tekmo je vodstvo našega kluba igralcu Niko Tompi podarili spominsko fotografijo, kot čestitko ob vstopu v zakonski stan. Igralce obeh ekip so na igrišče pospremili najmlajši nogometaši našega kluba iz selekcij U7 in U9.

0:1 Donko (14.minuta)

Kaj kmalu po začetku srečanja se prvič na obračunu trese mreža in to mreža našega vratarja Ciguta. Naša obramba je v naletu Hotize izpadla, Donko pa zatrese mrežo in hotižane popelje v vodstvo z 0:1.

1:1 Vori (19.minuta)

V roku 5 minut sledi odgovor naše ekipe. Po kombinaciji na desni strani Balažic lepo najde prostega Tomasa Vorija, ki s približno 10m oddaljenosti zatrese mrežo Hotize in izid poravna na 1:1.

1:1 Polareczki (20.minuta)- enajstmetrovka

Toda odgovor gostov je ekspresen. Že v naslednji akciji Hartman stori prekršek v svojem kazenskem prostoru. Kovačič kaže na belo piko, kazenski udarec pa izvede Polareczki in Hotizo vnovič povede v vodstvo, tokrat z 1:2.

V 25.minuti spet poskuša z nevarnim strelom Vori, Sarjaš ima veliko dela, a strel ubrani. V 36.minuti po predložku Hartmana Jerebic strese prečnik gola Hotize, rezultat pa se do odhoda na odmor ne menja.

In če smo pričakovali agresivnejšo igro naše ekipe v nadaljevanju, temu tokrat ni bilo tako. Trener Vori opravi kopico menjav, ki pa željenega gola in dva ne prinesejo. V 65.minuti Graj sicer nastrelja Sarjaša, Tompa pa v 73.minuti z desne strani meri mimo vrat. Kaj več pa naša ekipa proti gostom, ki so se bolj kot ne srčno branili, ni uspela storiti. V drugem polčasu je bila igra preprosto premalo agresivna, da bi se uspel rezultat na derbiju preobrniti. Naša ekipa se je tako morala sprijazniti z drugim prvenstvenim porazom in padcem na 4.mesto razpredelnice, nove točke pa bo prisiljena iskati na prihajajočem sosedskem obračunu v Črenšovcih.

D.Č.